×
Otváracia doba na Veľkú noc → Pi: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZATVORENÉ

Späť

Wakeboard Hyperlite ATV 143

Kolekcia leto 2023

Doska Hyperlite ATV je výsledkom spolupráce jazdca Graema Burressa a shapera Aarona Stumpfa. Jazdcom prináša klasický Wishbone profil pre odpúšťajúcu… detailný popis

463.20 € Zľava -20 % 579.00 €

  • Doprava zadarmo!
  • Doručíme najneskôr vo štvrtok 4. 4.

ZEZULA club Staň sa členom ZEZULA Clubu a získaj mnoho výhod!

ZEZULA Club

ZEZULA club

ZEZULA Club je vernostný program pre zákazníkov obchodu SNOWBOARD ZEZULA. Každý zákazník, ktorý sa zaregistruje, sa stáva automaticky členom ZEZULA Clubu a môže nakupovať lacnejšie a využívať exkluzívne klubové výhody:

  • zľava až 20% na nezľavnený tovar v eshope i predajni
  • lacnejšia doprava
  • nižšia hranica dopravy zadarmo
  • prednostné vybavenie objednávky
  • akčné zľavy na už zlacnený tovar
  • zľava na požičovňu a servis v predajni SNOWBOARD ZEZULA

Zvýhodnený komplet Hyperlite ATV set

Wakeboard Hyperlite ATV

Doska Hyperlite ATV je výsledkom spolupráce jazdca Graema Burressa a shapera Aarona Stumpfa. Jazdcom prináša klasický Wishbone profil pre odpúšťajúcu jazdu v parku. Čisto drevené jadro ti dáva pocit živelnosti pod nohami a podrží ťa na prekážkach či railoch a Tip to Tail kanáliky sa postarajú o lepšie hranenie pri nájazde na kicker. Hyperlite ATV je všestranná doska, ktorú si zamiluješ.

Pozor! Mechanické poškodenie wakeboardu spôsobené jazdou na prekážkach alebo pri skokoch môže viesť k vade, na ktorú nie je možné uplatniť záruku.

Špecifikácie

  • Board Flex - 2/5
  • E-Core Construction - Toto 100 % drevené jadro oživuje dosku a dodáva jej nový rozmer jazdy a kontroly na railoch.
  • Continuous Rocker - Línia rockerov, ktorou to všetko začalo. Rýchlosť a plynulý, predvídateľný pop ju vystihujú azda najlepšie. Rocker navrhnutý tak, aby prenášal veľkú rýchlosť do waku s minimálnym odporom. Continuous rocker vytvára dlhšiu dráhu so stabilným popom počas každej jazdy.
  • Variable Thickness Profile - Rôzna hrúbka dosky so znížením v tipe a taili mimo platformy postoja.
  • Tip to Tail Channels - Kanáliky od tipu po tail poskytujú zvýšenú trakciu a agresívny pocit na vode.
  • Narrow Tip & Tail Profile - Užší tvar profilu zvyšuje efektivitu hranenia, odozvu od tipu k tailu a ohyb.
  • Sintered Base - Najsilnejšia a najodolnejšia skĺznica od Hyperlite predstavuje skvelú voľbu do cable parkov. 
  • Urethane Sidewall - Lisovaný uretán sa hladko prehýba s wakeboardom a spája vrchný a spodný laminát pre plne prepojenú konštrukciu.
  • M6 Inserts - Bezpečnejšie pripevnenie skrutiek k insertom a lepšie uchytenie viazania
  • Aaron Stumpf - Aaron Stumpf vedie výskumný a vývojový tím spoločnosti Hyperlite, ktorý formuje mnohé z ich najpredávanejších wakeboardov a surfov. Aaron je špecialista na dizajn výrobkov s 25-ročnými skúsenosťami a zároveň vytvára výrobné procesy a inovatívne konštrukčné vzorce v Hyperlite.
Wakeboard Hyperlite ATV 143 2023

Tabuľka veľkostí

DĹŽKA WAKEBOARDU (cm) 143
HMOTNOSŤ JAZDCA (kg) 61-82
 

Ako si vybrať wakeboard?

Či už na wakeboarde nejakú dobu jazdíte, alebo ste v tomto športe úplným nováčikom, je niekoľko vecí, ktoré by ste mali pri kúpe nového wakeboardu vždy brať do úvahy. V našej ponuke môžete vyberať wakeboardy popredných značiek Hyperlite a Ronix.

Najdôležitejšími kritériami pri výbere sú rozmery, preferovaný štýl jazdy a prehnutie wakeboardu. Ak ste začiatočníci, poobzerajte sa po doske s výraznejšími kanálikmi v skĺznici, ktoré sa lepšie ovládajú a odpúšťajú chyby. Drahšie wakeboardy, väčšinou pro modely, ponúkajú špecifické jazdné vlastnosti, ktoré využijú a ocenia skúsení jazdci.

Rozmery wakeboardu vyberajte podľa vašej hmotnosti

Tu hrá hlavnú úlohu vaša hmotnosť. Podľa jednoduchej tabuľky môžete ľahko určiť správnu veľkosť wakeboardu. Na našich stránkach nájdete tabuľku vždy pri detaile produktu. Pre každú váhovú kategóriu je väčšinou vhodných rovno niekoľko dĺžok.

Kratšie wakeboardy sú vhodné skôr pre začínajúcich jazdcov. Sú pomalšie, ale ponúkajú lepšiu ovládateľnosť vo vzduchu.
Dlhšie wakeboardy odporúčame pokročilejším a skúsenejším riderom. Lepšie sa držia na hladine, preto sú rýchlejšie, ale horšie sa ovládajú pri skokoch.

Budete jazdiť za člnom alebo v cable parku?

Wakeboard si vyberáme aj podľa toho, kde chceme prevažne jazdiť. V našej ponuke rozdeľujeme wakeboardy na dosky určené do cable parku alebo za čln. Od toho sa potom odvíjajú ďalšie parametre, hlavne použitá skĺznica a počet a druh plutvičiek.

Do cable parku zvoľte dosku s odolnou skĺznicou

Ak vás láka jazda v cable parku a skoky cez prekážky, vyberajte wakeboardy s odolnou skĺznicou, ktorá vašu dosku ochráni pri častej jazde na railoch a kickeroch. Dôležité pre parkové dosky sú tiež odnímateľné plutvičky, ktoré by vám na prekážkach vadili.

Video: Hyperlite Union

 

Za čln zvoľte wakeboard s plutvičkami

Pri jazde za člnom vám poslúži ľubovoľný wakeboard, najlepšie so štyrmi odnímateľnými plutvičkami, poprípade so šiestimi, kde štyri sú napevno profilované (čiže molded-in) a dve stredové sú odnímateľné. Väčší počet plutvičiek zlepšuje jazdné vlastnosti dosky, ktorá je potom rýchlejšia, lepšie drží pri jazde na hrane a lepšie sa s ňou ustávajú najrôznejšie triky. Ak ste však úplný začiatočník, siahnite bez obáv po doske s dvoma finami, ktoré zaručujú vynikajúcu stabilitu. Sú aj jazdci, ktorí preferujú jazdu bez finov, tzv. "finless", to však vyžaduje vyššiu pokročilosť a zvládnutú techniku, lebo doska veľmi ľahko kĺže po vode a je ťažké udržať smer.

Video: JD Webb - Hyperlite Relapse

Prehnutie wakeboardu – rocker určuje jazdné vlastnosti dosky

Continuous Rocker - existuje nezpočet prehnutí rocker. Každý rocker je konštruovaný podľa zamerania daného modelu na štýl jazdy. Rocker sa používa prevažne na wakeboardoch do parku.
Stage Rocker - tento spôsob prehnutia je ojedinelý medzi wakeboardami za čln. Klasický rocker je doplnený o konkávu pre lepší slide po vlne a zabraňuje tak seknutiu hrany o vodu.
Rocker Late - medzi viazaním zostáva wakeboard rovný a dvíha sa špička a päta až za viazaním. Toto prehnutie je vhodné pre oba typy jazdy - teda univerzal.
Rocker Early - prehnutie pod týmto názvom používa značka Ronix. Ide o celoplošné prehnutie wakeboardu, vďaka ktorému je ideálny na jazdu v parku.
Camber - s revolučnou konštrukciou prehnutia camber prišla opäť značka Ronix. Medzi viazaním je opačné prehnutie, než je u wakeboardov zvykom a jazdec tak dosahuje správny postoj bez toho, aby presúval všetku silu na zadnú nohu. Tieto wakeboardy sú vhodné pre jazdu za čln.

Typy skĺznic

Wakeboardy do cable parku majú sintrovanú skĺznicu, ktorá je odolná na prekážky a wakeboardy za loď majú skĺznicu extrudovanú.
Sintered Base - odolná skĺznica určená do parku na všetky typy prekážok.
Enduro Base - má lepší sklz pre jednoduchšiu jazdu za loďou, nie je ale vhodná do parku.

Hrany

Monocoque - zosilnená hrana zo sklolaminátu. Túto technológiu používa prevažne značka Ronix, vďaka ktorej je hrana veľmi pevná.
Krypto Cable - Sidewall ABS hrana je veľmi odolná proti nárazom. Používa sa pre modely do cable parku.

K čomu slúžia kanáliky v skĺznici?

Čím viac a hlbších kanálikov, tým jednoduchšia jazda v oblúku alebo jednoduchšie dopady. Nevýhodou však je jazda na railoch. Wakeboard, ktorý nemá žiadny kanálik, je maximálna jibovka pre jazdu na prekážkach. Nevýhodou však je náročnejšie hranenie alebo vplyvy z railov.

Pre koho sú určené plutvičky?

Plutvičky nahrádzajú kanáliky a sú vhodné pre jazdu za čln. Wakeboardy do cable parku majú plutvičky nižšie a väčšina jazdcov si ich rovno z wakeboardu zloží.

Aké sú rozdiely v tvaroch wakeboardov?

Tvary dosiek sú rôzne a pre každého jazdca je ich výber individuálny. Wakeboardy za čln majú zložitejšie vykrojenie špičky a pätky oproti tvarom určeným do cable parku. Tie sú väčšinou naopak jednoduché. Sú rovné, vyrobené do špičky alebo majú špecifický tvar určený pre jednoduchší pop.

Hyperlite ATV 143

Wakeboard Hyperlite ATV 143

Výmena a vrátenie tovaru

Do 14 dní od doručenia môžeš tovar bez udania dôvodu vrátiť alebo vymeniť.

Ako postupovať pri výmene alebo vrátení tovaru

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk