×
Otváracia doba na Veľkú noc → Pi: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZATVORENÉ

Späť

Topánky na snowboard Nitro Sentinel TLS  black

Kolekcia zima 2024

Cenovo dostupné a pohodlné snowboardové topánky Nitro Sentinel TLS ti poskytnú komfort pri prezúvaní na parkovisku aj na svahu, či už jazdíš, alebo… detailný popis

223.92 € Zľava -20 % 279.90 €

  • Doprava zadarmo!
  • Doručíme najneskôr vo štvrtok 4. 4.

ZEZULA club Staň sa členom ZEZULA Clubu a získaj mnoho výhod!

ZEZULA Club

ZEZULA club

ZEZULA Club je vernostný program pre zákazníkov obchodu SNOWBOARD ZEZULA. Každý zákazník, ktorý sa zaregistruje, sa stáva automaticky členom ZEZULA Clubu a môže nakupovať lacnejšie a využívať exkluzívne klubové výhody:

  • zľava až 20% na nezľavnený tovar v eshope i predajni
  • lacnejšia doprava
  • nižšia hranica dopravy zadarmo
  • prednostné vybavenie objednávky
  • akčné zľavy na už zlacnený tovar
  • zľava na požičovňu a servis v predajni SNOWBOARD ZEZULA

Farebné varianty

Snowboardové topánky Nitro Sentinel TLS

Cenovo dostupné a pohodlné snowboardové topánky Nitro Sentinel TLS ti poskytnú komfort pri prezúvaní na parkovisku aj na svahu, či už jazdíš, alebo šliapeš do kopca vykopať nejaký skok. V topánke ťa poteší tepelne tvarovateľná vložka Cloud 2 so systémom uťahovania DLS a Re/Lace, ktorá ťa udrží v teple a poskytne dostatočnú oporu. V topánke je zabudovaný jednoduchý, ale funkčný systém Interlock, ktorý zabraňuje kĺzaniu päty pre čo najväčšiu efektivitu prenosu energie pri jazde. Do tohto modelu sa skrátka podarilo pridať všetky ingrediencie, ktoré na dosku potrebuješ.

Špecifikácie

  • Odozva: 5
  • Voľnosť: 5
  • Pohodlie: 5
  • Rubber Outsole: Vysoko účinný trakčný vzor, vysoká odolnosť podrážky a dokonalá priľnavosť.
  • TLS Twin Lacing System: Jednoduché zapínanie a uvoľňovanie šnúrok v kombinácii so šnúrkami Dyneema® s nízkym trením, sú kľúčové faktory tohto vysoko spoľahlivého zónového systému šnurovania. Systém TLS sa zároveň vyznačuje kompaktnými rozmermi a nízkou hmotnosťou pri zachovaní spoľahlivosti.
  • Tvarovaná TLS tiahla: Jednoduchšie pritiahnutie šnúrok v topánke pre pohodlie a lepší grip.
  • Bail Out System: Jednoduché a rýchle uvoľnenie šnúrok pri vyzúvaní.
  • Pánska vnútorná topánočka Cloud 2:
    • Predtvarovaný EVA materiál - topánočka padne hneď pri prvom obutí
    • Možnosť tepelného tvarovania
    • Uťahovací systém DLS našitý priamo na vložke, používa šnúrky Dyneema® s nízkym trením pre maximum pohodlia
    • Re/Lace Liner Locker - ďalšia vychytávka v uťahovaní topánočky, ktorá umožňuje dotiahnutie, aj keď je vonkajší skelet už utiahnutý - stačí nechať vnútorné šnúrky trochu povytiahnuté
    • EVA stielka - pre pohodlie a tlmenie nárazov
  • Interlock System - vrúbkované panely na vnútornej zadnej stene vonkajšieho skeletu a zadnej časti vnútornej topánočky, ktoré do seba zaklesnú, zaistí fixáciu vnútornej topánočky a zamedzí zdvíhaniu päty
 
Topánky na snowboard Nitro Sentinel TLS black 2024

Tabuľka veľkostí

UK 6 6,5 7 7,5 8 8,5 9 9,5 10 10,5 11 11,5 12 12,5 13 14
EUR 38 ⅔ 39 ⅓ 40 40 ⅔ 41 ⅓ 42 42 ⅔ 43 ⅓ 44 44 ⅔ 45 ⅓ 46 46 ⅔ 47 ⅓ 48 49 ⅓
US 7 7.5 8 8.5 9 9.5 10 10.5 11 11.5 12 12.5 13 13.5 14 15
CM 25 25.5 26 26.5 27 27.5 28 28.5 29 29.5 30 30.5 31 31.5 32 33
 

Ako si vybrať snowboardové topánky

Výber nových topánok na snowboard? To nemusí byť veľká neznáma. Existuje niekoľko parametrov, ktoré sú rozhodujúce pre výber správnych topánok. Tými hlavnými sú veľkosť a celková tuhosť.

Mrkni na náš videotutoriál

Okrem článku si prejdi tiež videotutoriál, v ktorom ti náš poradca Dominik povie, čo všetko by si mal podchytiť pri výbere snowboardových topánok »

Veľkosť topánky

Pri výbere správneho čísla ti ľahko pomôže tabuľka veľkostí, ktorú nájdeš pod odkazom pri detaile všetkých snowboardových topánok. Pokiaľ ale nepoznáš veľkosť svojho chodidla podľa uvedenej tabuľky číslovania (UK, US, EUR), môžeš si ju ľahko zmerať doma. Vezmi si pravítko alebo meter a zmeraj si celé chodidlo od päty až po koniec najdlhšieho prsta. Číslovanie MONDO v tabuľke je uvedené v centimetroch. Obuv si potom vyberaj o pol centimetra väčšiu, než je dĺžka tvojho chodidla.

Mysli na to, že je dôležité, aby si snowboardové topánky skúšal v ponožkách, v ktorých budeš neskôr jazdiť na svahu. Maximálne utiahni vnútornú topánku a topánky zaviaž pevne ako keby si šiel už rovno na svah. Topánka by mala po utiahnutí nohu perfektne objímať. Ešte pred tým, než sa vydáš na svoj prvý výjazd na snowboard, je dobré si topánky obuť doma. Akonáhle v nich stráviš zhruba pol hodiny, mal by si hneď spoznať, či ti topánka dobre padne a nikde ťa netlačí. Noha sa v topánke rozhodne nesmie hýbať a nemala by sa ti ani zdvíhať päta. Je tiež dobré vedieť, že výberu dámskych topánok je potrebné venovať viac času v porovnaní s topánkami pánskymi. Chodidlá žien majú totiž rozdielnejšie tvary, preto im treba dať priestor i pre výber vhodných snowboardových topánok. A posledný, avšak veľmi dôležitý detail: pozor na rozdielnosť pravého a ľavého chodidla. Rozhodne preto vždy vyskúšaj obe topánky.

Aj napriek tomu, že zvolíš správnu veľkosť, nemusí ti topánka dokonale sadnúť. Môže byť príliš široká, v priehlavkovej oblasti nízka, alebo ťa bude tlačiť na členku – dôvodov, prečo ti nemusí sedieť každý pár na svete, je mnoho, a nie je ich možné dopredu všetky odhadnúť. Preto ti pri nákupe vychádzame v ústrety. Pokiaľ ti totiž u nás zakúpené snowboardové topánky nesedia, máš možnosť ich vymeniť, alebo ti rovno vrátime peniaze. Stačí nevyhovujúcu topánku poslať s dokladom o nákupe späť. Pokiaľ sa náhodou dostaneš do tejto situácie, viac informácií nájdeš v článku Ako postupovať pri výmene tovaru?

Flex (tuhosť) topánky

Tuhosť snowboardovej topánky súvisí so špecializáciou na svahu. Pre freestyle sú určené topánky mäkšie, ktoré dovoľujú väčšiu volnosť v ohybe cez jazyk topánky. Na freeride, teda naopak rýchlu a agresívnu jazdu, sú vhodnejšie topánky tvrdšie, ktoré ti poskytnú väčšiu oporu cez jazyk topánky a v oblasti členku.

Klasické šnúrky, Boa, alebo systém rýchleho uťahovania?

Výrobcovia snowboardových topánok ponúkajú popri klasických šnúrkach so zdĺhavým zaväzovaním aj rôzne systémy rýchleho uťahovania. Vďaka nim je možné topánku utiahnuť omnoho rýchlejšie a s menšou námahou. O to dlhšie potom môžeš jazdiť na kopci. Prvým takým typom je rýchle uťahovanie (alebo inak tiež napríklad Fast Lace či ATOP). Niektoré systémy – ako napríklad systém Boa u značiek Nidecker či Burton – dokonca umožňujú sťahovanie priehlavkovej a holennej oblasti zvlášť. Systémy rýchleho uťahovania sú spoľahlivé a osvedčené, ale ako už to s kvalitou chodí, je potrebné si pripraviť na nákup týchto topánok nejaké to euríčko navyše.

Vložky do topánok

Pre maximálne pohodlie potom ešte môžeš v závere nákupu snowboardových topánok urobiť to, že si do nich dokúpiš vložky. Tie majú jednak tlmiacu schopnosť, ale zároveň sú anatomicky tvarované, priedušné a podopierajú nožnú klenbu. Skrátka a dobre na detailoch to všetko stojí. Momentálne u nás zoženieš vložky do snowboardových topánok vo všetkých veľkostiach, takže či už máš nožičku Popolušky, alebo sa naopak skôr približuješ výletnej lodi, vyberieš si tak či tak!

Nitro Sentinel TLS black

Topánky na snowboard Nitro Sentinel TLS

Výmena a vrátenie tovaru

Do 14 dní od doručenia môžeš tovar bez udania dôvodu vrátiť alebo vymeniť.

Ako postupovať pri výmene alebo vrátení tovaru

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk