Returning Roots: Arbor spláca dlh prírode

Novinky, Udržateľnosť

10. februára 2022 | 0 komentárov

O ekologickej zodpovednosti dnes hovoria snáď všetci, ale Arbor nezostáva len pri planých rečiach a svoje úsilie dokazuje činmi. Napríklad obnovou lesov na Havaji.


Kalifornská značka od svojho založenia venuje časť tržieb na ochranu životného prostredia. Starostlivosť o lesy a ich obnova sú v tomto ohľade obzvlášť dôležité, hlavne pre značku, ktorá na využívaní dreva stojí. Arbor pôsobí v akáciových lesoch na Havaji, kde svojou zalesňovacou aktivitou vracia prírode to, čo si od nej berie pri výrobe svojich jedinečných snowboardov, skateboardov a longboardov.

Ako jediná značka v tomto odvetví sa Arbor venuje komplexnej obnove lesa, nie len sadeniu stromčekov. V spolupráci s neziskovou organizáciou Hawaiian Legacy Reforestation Initiative pomohol tento brand zasadiť už vyše 500 000 stromov!

Returning Roots: Arbor splácí dluh přírodě

Plní tak svoj sľub vyrábať ekologicky a dávať prírode čo najviac naspäť. Dnes je každý snowboard Arbor vyrobený 100 % s využitím solárnej energie, pričom 80 % materiálov pochádza z obnoviteľných zdrojov. Ako dohnať tých chýbajúcich 20 %, to je predmetom intenzívneho výskumu. K ekologickejšej produkcii snowboardov Arbor prispieva aj technológia Powerply, o ktorej sme pred časom písali.

Returning Roots: Arbor splácí dluh přírodě

    Arbor Flagship Axis 37

    Arbor Flagship Axis 37

    192.00 € 240.00 €

      Arbor Whiskey Upcycle 8.0

      Arbor Whiskey Upcycle 8.0

      110.00 €

        Arbor Shuriken Cosmic 8.0

        Arbor Shuriken Cosmic 8.0

        52.00 € 65.00 €

        Ďalšie články z kategórie Novinky, Udržateľnosť

        Kalendár akcií

        Detailný kalendár »

        Prihlásiť sa

        Zabudli ste heslo?

        alebo

        Registrácia

        Jazyk