×
Otváracia doba na Veľkú noc → Pi: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZATVORENÉ

Späť

Longboard bushingy Arbor Flagship Axis 37

Kolekcia jeseň 2023

Drop-through tvar inšpirovaný snowboardami pre pohodové jazdenie po meste, dochádzanie kamkoľvek sa ti zachce a pomalý, kĺzavý downhill. Značka Arbor… detailný popis

192.00 € Zľava -20 % 240.00 €

  • Doprava zadarmo!
  • Doručíme najneskôr vo štvrtok 4. 4.

ZEZULA club Staň sa členom ZEZULA Clubu a získaj mnoho výhod!

ZEZULA Club

ZEZULA club

ZEZULA Club je vernostný program pre zákazníkov obchodu SNOWBOARD ZEZULA. Každý zákazník, ktorý sa zaregistruje, sa stáva automaticky členom ZEZULA Clubu a môže nakupovať lacnejšie a využívať exkluzívne klubové výhody:

  • zľava až 20% na nezľavnený tovar v eshope i predajni
  • lacnejšia doprava
  • nižšia hranica dopravy zadarmo
  • prednostné vybavenie objednávky
  • akčné zľavy na už zlacnený tovar
  • zľava na požičovňu a servis v predajni SNOWBOARD ZEZULA

Longboard komplet Arbor Axis 37" Flagship

Drop-through tvar inšpirovaný snowboardami pre pohodové jazdenie po meste, dochádzanie kamkoľvek sa ti zachce a pomalý, kĺzavý downhill.

Značka Arbor sa po svete preslávila svojím prístupom k dreveným produktom pre športové vyžitie. Od snowboardov až po longboardy a skateboardy. Tento longboard nie je výnimkou a topsheet spolu so spodnou stranou je tak spracovaný z prémiového palisandrového dreva.

Longboard bol vyrobený v súlade s trvalo udržateľnými výrobnými postupmi a udržateľnou ťažbou dreva.

Parametre a špecifikácie

  • Dĺžka: 37"
  • Šírka: 8.375"
  • Wheelbase: 27.50"
  • Trucky: Paris Reverse 50° 180mm
  • Kolieska: Arbor EasyRider Series - Outlook (69mm 78A)
  • Ložiská: ABEC 5
Longboard bushingy Arbor Flagship Axis 37 2023

Ako si vybrať longboard?

V tejto rubrike ti Martin Dominik Kratochvíl vysvetlí základné rozdiely medzi jednotlivými kategóriami longboardov a odporučí, na čo si pri výbere longboardu dať pozor:

 

Longboardy môžeme rozdeliť do troch základných kategórií, ktoré si v nasledujúcich videách podrobne rozoberieme.

Video: Ako si vybrať longboard?

1. Cruising

Prvá kategória, ktorej sa Dominik venuje vo videu nižšie, je cruising. Cruisery sú vhodné na jazdenie po meste, sú pohodlné a jednoduché na učenie. Niektoré druhy longboardových dosiek:

Pintail - doska, ktorá má prevažne tvar "kvapky", a môžeme ju považovať za nenáročné približovadlo z bodu A do bodu B je určená primárne do mesta. Má široké trucky, široké kolieska a mäkšie bushingy. Pintail je najpopulárnejší typ longboardov na svete.
Double kick - je kratšia verzia cruiseru. Shape tejto dosky je v tvare kicku, má skateové trucky a užšie kolieska. Tieto dosky sú ľahké, opäť sa hodia do mesta a sú vhodné aj na triky.
Bantam - väčšinou plastové a menšie dosky, ktoré majú tiež skateové trucky, ale širšie kolieska pre prechádzanie nerovnosťami ako je štrk, škáry a pod.

Video: Ako si vybrať cruiser?

2. Freeride

Celkovo lepší set-up určený najmä na triky a pre zábavu. Tieto dosky majú lepšiu konkávu, kolieska aj trucky.

Top mount - označenie toho, že trucky sú namontované pod doskou.
Drop-Thru - tu sú trucky zapasované do dosky, aby bola doska celkovo posadená bližšie k zemi, na tomto longboarde sa lepšie brzdí.
Double kick - väčší a širší skateboard s dvoma pätkami.

Konkáva

Tvar povrchu dosky, na ktorom sa stojí. Existuje mnoho rôznych variantov.
Camber / rocker - tvar, ktorý má doska smerom spredu dozadu alebo naopak. Rocker má zdvihnuté konce dosky a camber má, naopak, vyšší stred.
U konkáva / W konkáva - U konkáva má bočné hrany dosky vyššie ako stred dosky. W konkáva - po celej dĺžke stredu dosky sa tiahne vlnka a tým vytvára tvar podobný písmenu W. Táto konkáva zvyšuje ovládateľnosť vo vyšších rýchlostiach a je preto vhodná hlavne pri freeride a downhill jazde.
Micro drop / Drop. - Drop - miesto na státie je výrazne nižšie ako miesto, kam sa prichytávajú trucky. Micro drop - jednoducho zmenšený drop.

Kolieska

Sú dva hlavné typy - na freeride, slidovanie a driftovanie sú určené zaoblené a tvrdšie kolieska, priľnavé kolieska sú potom vhodné na downhill, jazdenie po meste a rýchlejší carving.

Trucky

Longboardové trucky majú oproti "klasickým" skateboardovým truckom lepšiu geometriu, lepšiu točivosť a väčšiu stabilitu. Pomocou truckov a správne nastavených bushingov môže jazdec dosiahnuť väčšiu rýchlosť a lepšiu stabilitu v jazde. 

Video: Ako si vybrať freeride longboard?

3. Downhill

Rýchlostná disciplína longboardingu, čiže zjazd. Jazdec sa pohybuje rýchlosťou nad 60 km/h a horný limit prakticky neexistuje. Dosky pre downhill sú tvrdé, aby mali stabilitu, majú väčšie prehnutie pre lepšie zatáčanie a sú dlhé väčšinou okolo 95 cm. Trucky na downhill sú širšie kvôli stabilite, bushingy sú valcového tvaru. Kolesá pre downhill sú prevažne väčšie, širšie a mäkšie. Downhill je jedinou oficiálnou pretekárskou disciplínou na longboarde.

Video: Ako si vybrať downhill longboard?

 

Arbor Flagship Axis 37

Longboard bushingy Arbor Flagship Axis 37

Výmena a vrátenie tovaru

Do 14 dní od doručenia môžeš tovar bez udania dôvodu vrátiť alebo vymeniť.

Ako postupovať pri výmene alebo vrátení tovaru

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk