×
Otváracia doba počas májových sviatkov: 8. mája ZATVORENÉ

Meganovinka od Santa Cruz

Novinky

19. marca 2019 | 0 komentárov

Bicykel, ktorý fanúšikom Santa Cruz nedal spať a bedlivo ho vyčkávali od vydania modelu Nomad 4. Najviac ho ocenia rideri, ktorí dobre poznajú prednosti väčších kolies a milujú nikdy nekončiacu zábavu na trailoch! Uvítajú ho ale i pretekári, ktorí potrebujú toho správneho parťáka do terénu a na okruhy po celom svete. Priprav sa, Megatower je tu!

Megatower, teší ma

Nový Megatower od Santa Cruz má nesmierne zaujímavý rodokmeň. Jeho korene siahajú k modelu Hightower. Svoju DNA čiastočne zdieľa i s bikom V10. Virtual Pivot Point alebo inak VPP systém zadného odpruženia so spodným zavesením vznikol pre downhillové mašiny a v minulom roku sa objavil v niekoľkých modeloch Santa Cruz. Od Nomáda až po Bronsona. Nech už sa na nový Megatower pozriete akokoľvek, je to skrátka neuveriteľné spojenie 29-palcových kolies spolu s jedným z najschopnejších systémov odpruženia. A výsledok? Moderný bike, ktorý je ako doma v akomkoľvek teréne a na ktoromkoľvek okruhu po svete.

Flip Chipy

Megatower disponuje technológiou umožňujúcou prispôsobenie sa terénu, do ktorého sa práve chystáš. Na Megatoweri nájdeš dva flip chipy: jeden v spodnom zavesení a druhý v uchytení zadného kolesa. Flip chip v spodnom zavesení tlmičov umožňuje prispôsobiť si geometriu a spätný ráz. Vďaka druhému chipu môžeš upraviť dĺžku reťaze o 10 milimetrov. Chip v spodnom ramene umožňuje rozdiel 3,5 milimetra vo výške spodnej konzoly, aby mohli jazdci doladiť svoju jazdnú výšku. Jazdci uprednostňujúci over-fork (+ 10 mm zdvih) môžu zachovať výšku spodnej konzoly pomocou nastavenia Lo.

Za zmienku stojí, že pretekári iste ocenia možnosť doladiť rázvor kolies a zadný stred o +/- 10 milimetrov, čo je obzvlášť dôležité pre jazdcov na väčších bicykloch, ktorí využívajú optimálnu polohu pri stúpání a lepšie rozloženie hmotnosti pre najlepšiu možnú trakciu.

Na prvý pohľad na teba môžu tieto zmeny pôsobiť tak, že by sa nad nimi dalo mávnuť rukou. Flip chipy určite nezmenia XC bike na model do parku, ale sú skvelým mechanismom pre tých, ktorí chcú svoju jazdu vylepšiť a prispôsobiť svojim potrebám bez toho, aby došlo k ohrozeniu či zníženiu životnosti bicykla.

Prepínanie medzi Lo a Hi v spodnom zavesení tlmičov bude mať vplyv na rýchlosť spätných narázov – v polohe Lo dosiahneš o niečo lepšiu rýchlosť a väčší odpor v spodnej časti.

Kľúčové vlastnosti

Dostupný vo verziách: Carbon C & Carbon CC

Veľkosť kolies: 29"

Predný zdvih: 160 mm

Zadný zdvih: 160 mm

Odpruženie: lower-link mounted VPP

Celoživotná záruka na rám a Reserve Wheels

Geometria

Model Megatower sa vyrába vo dvoch farebných prevedeniach - mint a black. Dostupné budú buď s klasickým alebo pružinovým tlmičom. Prvé kusy bicyklov Megatower do Česka dorazia už koncom marca. Ich cena začína na 134 690 Kč (cca 5 260 €) za základnú výbavu a končí na 311 490 Kč (cca 12 165 €) za topmodel s bezdrôtovo ovládaným radením SRAM XX1 AXS.

Pokiaľ máte záujem o objednanie modelu Megatower alebo o dalšie informácie, kontaktujte nás!

Ďalšie články z kategórie Novinky

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk