VPP systém značky Santa Cruz

Novinky, Poradňa - bike

12. marca 2020 | 0 komentárov

Systém VPP (Virtual Pivot Point) je patentovaný systém zadného odpruženia, vďaka ktorému si horské bicykle Santa Cruz udržujú dominanciu na pretekárskych tratiach i mimo nich. Čo je na ňom ale tak výnimočného?

V čom je systém VPP výhodou?

V Santa Cruz strávili naozaj veľa času výskumom, premýšľaním a rysovaním. Cieľom bolo jediné, dozvedieť sa o zadným zavesenie úplne všetko, odhaliť všetky jeho úskalia a slabiny, porozumieť mu, aby ho mohli zdokonaliť. Je ľahké sťažovať si na nedokonalosť zažitých systémov, je ľahké urobiť to rovnako a tvrdiť, že váš systém je ten najlepší, v Santa Cruz však za seba nechali prehovoriť svoje činy a ruka v ruke s odhodlaním a tvrdou prácou tak spôsobili revolúciu.

Ako to funguje?

Podstatou systému VPP sú dve krátke, proti sebe idúce vahadla, ktorá vyrovnávajú energiu nárazov a zatáčanie, ktorá na nich pôsobí. Na hornom a spodnom vahadle je k bicyklu čapy pripojený pevný trojuholník a dochádza tak k efektívnejšiemu prenosu energie zo šliapania a absenciu nežiaducich vôľou, pretože zadná stavba nie je narušená žiadnymi čapy, ako je tomu u iných systémov.

Kedy a kde ho možno použiť?

Systém je flexibilný a možno ho použiť na akýkoľvek model a prispôsobiť potrebám jeho použitie. Výsledkom je pohodlná jazda aj v tom najdivokejším teréne, ale zároveň aj dobrý odpich a možnosť to poriadne rozdupať pri jazde na pevnom povrchu. Možno ho teda použiť a nastaviť pre všetky disciplíny horských bicyklov, ako pri krátkej a agresívnej jazde, kedy je do toho potreba poriadne šliapnuť, tak aj tie najnáročnejšie trate svetového pohára v downhill. S Virtual Pivot Pointom si môžete skrátka dovoliť úplne všetko.

Naozaj dlhé zvezenie... na celý život

Na svete je veľa vecí, ktoré sú síce krásne a príjemné, ale počas chvíle pominú a sú nenávratne preč, to však neplatí o kolesách Santa Cruz. Inžinieri zo Santa Cruz spoľahlivosť a takmer nezničiteľnosť systému VPP radi odprísahajú. Na všetky rámy aj ložiská platí doživotná záruka! Systém VPP je ľahký na údržbu a zvládne ju tak každý jazdec. Keby v Santa Cruz robili do robotiky, Terminátor by každý večer pred spaním pozrel pod posteľ, či tam náhodou nie je robot Santa Cruz.

 

Ďalšie články z kategórie Novinky, Poradňa - bike

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk