×
Otváracia doba na Veľkú noc → Pi: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZATVORENÉ

Santa Cruz – nejpevnejšie karbónové rámy

Novinky, Poradňa - bike

12. marca 2020 | 0 komentárov

Americká značka bicyklov Santa Cruz borí zavedené stigmy. S využitím karbónového materiálu si stojí za myšlienkou vyrábať najodolnejšie rámy na trhu.

Unikát medzi všetkými

Aj napriek tomu, že karbón ako materiál pre výrobu kolies využíva mnoho firiem, Santa Cruz je v jeho spôsobe využitia výnimočný. „Nepoužívame k výrobe kolies karbónový materiál len preto, že to tak robia všetci ostatní a vyzerá to štýlovo.“ Svoje meno si značka postupne buduje predovšetkým vďaka využitiu pokrokových materiálov a s pomocou najnovších výrobných metód. Pre kvalitné produkty sú zásadné tiež dlhoročné skúsenosti so spracováním karbónu. Výsledkom sú tak spoľahlivé kolesá, ktoré poskytujú skvelý zážitok z jazdy.

Stoja si za svojou prácou

Všetky prototypy s karbónovou technológiou vznikajú a prechádzajú testovaním v Kalifornii – konkrétne v Santa Cruz. Práve odtiaľ pochádza i názov celej značky. Na tomto mieste sa nachádza celé laboratórium, v ktorom tí najlepší vývojári pracujú s karbónom a snažia sa pricházať s najoptimálnejšími návrhmi, ktoré by boli čo najlepšie aplikovateľné na skutočné produkty – teda rámy. Zároveň sa tu testuje i kvalita výrobných procesov a metód. Firemné priestory umožňujú inžinierom priamy kontakt s výrobnými strojmi, čo zásadne uľahčuje priebeh vylepšovania technológií. Vďaka tomuto konceptu sa tak Santa Cruz môže stále posúvať vpred a byť lepším, než sú ostatní. „Pokiaľ cítime, že sú niekde v procese zhotovenia medzery, chceme sa zlepšovať a pracujeme na tom, aby sa k vám dostal ten najlepší produkt.“

Spolieha sa sama na seba

Karbónové rámy Santa Cruz sa vyrábajú na špeciálnom mieste, v tzv. Skyboxe. Ide o unikátne zariadenie, ktoré má dve funkcie. Tou prvou je perfektná možnosť kontroly procesu výroby rámov. Zaisťuje sa tak výnimočná kvalita produktov. Druhým dôvodom, prečo sa rámy vyrábajú práve vyššie zmieneným spôsobom, je zachovanie výrobného tajomstva. Značka si stojí za svojimi technológiami a týmto krokom si chráni svoje výrobky a ich nenapodobitelnosť.

Ďalšie články z kategórie Novinky, Poradňa - bike

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk