Santa Cruz Reserve Wheels – nejodolnejšie ráfiky na trhu

Novinky, Poradňa - bike

3. mája 2020 | 0 komentárov

Druhý diel o americkej značke Santa Cruz a ich takmer nezničiteľných výrobkoch je tu! Tentokrát sa nám do hľadáčika dostali kolesá a ich karbónové ráfiky.

Pred piatimi rokmi obletelo svet video Santa Cruz, ktoré prinieslo odpoveď na všetky otázky a umlčalo skeptické názory zlých jazykov týkajúcich sa výdrže karbónového jadra rámov kolies tejto značky. Pokiaľ ti náhodou uniklo alebo si ho už nepamätáš, tak sa na neho môžeš pozrieť tu. A dnes sa značka snaží o to isté, avšak s kolesami.

Reserve nerozbitné karbónové kolesá

Skvelý výjazd dokáže pekne pokaziť prepichnutá duša alebo dokonca zlomený ráfik. Tomu je však teraz koniec. Najvyššou prioritou pri výrobe karbónových kolies Reserve je pre Santa Cruz sila a pevnosť. Kolesá sú vysoko odolné, keďže ich ráfiky sú vyrobené z toho najkvalitnejšieho karbónu, aký je vôbec dostupný na trhu. A značka je o ich kvalite natoľko presvedčená, že by za ne dala ruku do ohňa.

Neznamená to však, že takto vybavené kolesá musia byť nutne tuhé a nehybné, ako tomu často u karbónových ráfikov iných značiek býva. Santa Cruz kolesá sú dostatočne pružné a prinášajú tak pri jazde absolútne pohodlie. A práve preto, že sa značka sústredí predovšetkým na offroadové bicykle, tak chce, aby si jazdec v horskom teréne mohol svoju jazdu maximálne vychutnať. Jej cieľom je skrátka doladiť všetky detaily k úplnej dokonalosti: počínajúc hrúbkou ráfikov a výpletom kolies končiac. „Vieme, čo jazdci potrebujú a chcú – či už sa jedná o profesionálneho športovca alebo milovníka rekreačných jázd.“

Univerzálnosť je základ

Nechceme, aby si prepásol jazdu svojho života, keď sa náhodou niečo zomelie. Ale pokiaľ už k niečomu takému dôjde, kladieme dôraz na to, aby na Santa Cruz kolesá a ráfiky pasovali akékoľvek štandardné náhradné diely.

Kolesá Reserve sú dostupné v dvoch rôznych veľkostiach (27,5'' a 29''), ráfiky v piatich možných šírkach (25, 27, 30, 31, 37 mm) a s tromi možnými alternatívami nábojov (DT350, čierny I9Torch alebo saténovo čierny Chris King ISO Boost). Je možné si ich objednať ako vylepšenie modelov carbon X01 a XX1 Santa Cruz alebo pre úpravu akéhokoľvek bicykla, ktoré máš schované v garáži. Kutilstvu sa tu medze nekladú! Reserve DH29 sú mimo iného uspôsobené pre downhill a v šírke 31 milimetrov sú dostupné so Syndicate-spec červenými Chris King nábojmi.

Doživotná záruka

Na kolesá Reserve od Santa Cruz sa vzťahuje pravá a nefalšovaná doživotná záruka. Čestné pionierske. A pokiaľ sa ti náhodou skutočne podarí si pri nejakej divokej jazde poškodiť ráfik, Santa Cruz sľubuje výmenu starého za nový. Ale pozor – na prejdenie nákladným autom sa tento odvážny sľub nevzťahuje.

Ďalšie články z kategórie Novinky, Poradňa - bike

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk