Späť

Snowboard Burton After School Special

Kolekcia zima 2024

Doska s viazaním, ktorá vašich najmenších prevedie začiatkami snowboardingu. Doska odpúšťa veľa chýb a má hravú osobnosť. Vyrazte so svojimi… detailný popis

255.00 € Zľava -15 % 300.00 €

  • Doprava zadarmo!
  • Doručíme najneskôr vo štvrtok 21. 3.

ZEZULA club Staň sa členom ZEZULA Clubu a získaj mnoho výhod!

ZEZULA Club

ZEZULA club

ZEZULA Club je vernostný program pre zákazníkov obchodu SNOWBOARD ZEZULA. Každý zákazník, ktorý sa zaregistruje, sa stáva automaticky členom ZEZULA Clubu a môže nakupovať lacnejšie a využívať exkluzívne klubové výhody:

  • zľava až 20% na nezľavnený tovar v eshope i predajni
  • lacnejšia doprava
  • nižšia hranica dopravy zadarmo
  • prednostné vybavenie objednávky
  • akčné zľavy na už zlacnený tovar
  • zľava na požičovňu a servis v predajni SNOWBOARD ZEZULA

Detský snowboardový komplet Burton After School Special

Doska s viazaním, ktorá vašich najmenších prevedie začiatkami snowboardingu. Doska odpúšťa veľa chýb a má hravú osobnosť. Vyrazte so svojimi ratolesťami na svah a ukážte im kúzlo tohto úžasného športu.

Prehnutie

  • Flat Top - plochý profil medzi viazaním sa stará o stabilitu, lepší balans a kontrolu pri zatáčaní a hranení. Zakrivenie v nose a taili vám dodá pocit ľahkosti a obratnosti bez zasekávania.

Shape a Flex

  • Twin a Twin

Jadro

  • Drevené Fly Core

Ďalšie vychytávky a technológie

  • Plne nastaviteľné viazanie je súčasťou kompletu a je vopred namontované v ideálnej pozícii pre ľahké učenie.
  • Je možné použiť s topánkami s veľkosťou 24-30,5 EÚ.
  • Extrudovaná skĺznica s biax lamináciou
  • Super Sap Epoxy - živica na báze prírodných zložiek, ktorá je šetrnejšia k životnému prostrediu
Snowboard Burton After School Special 2024

Parametre

80 90 100
Hmotnosť jazdca (kg) 11-23 11-23 18-25
Kontaktná hrana (cm) 44 54 64.5
Šírka špice (cm) 19.47 19.95 21.26
Šírka stredu (cm) 17.8 17.9 18.8
Šírka päty (cm) 19.47 19.95 21.26
Vykrojenie (m) 2.9 3.6 4.2
Set back (mm) 0 0 0
Stredná šírka postoja (cm) 30.5 33 35.5
Inserty Burton 3D Burton 3D Burton 3D

Ako si vybrať snowboard

Pri výbere snowboardu ide o to, aby zodpovedal dosiahnutej úrovni a skúsenostiam jazdcov a ich celkovej telesnej konštitúcii - teda výške a váhe. Začiatočník bez predošlých skúseností by si mal zvoliť snowboard, ktorý nie je svojimi parametrami príliš vyhranený pre jedno odvetvie snowboardingu.

Pokročilí jazdci spravidla preferujú určité odvetvie – freeride (jazdu vo voľnom teréne - prašan), freestyle (jazda v parku na prekážkach, skoky) alebo universal/allround (jazda po zjazdovke).

VIDEO: Ako vybrať snowboard

 

Dĺžka snowboardu

Dĺžka snowboardu by všeobecne mala byť po bradu. V prípade, že sa predpokladá, že ešte jazdec porastie, volí sa veľkosť medzi bradou a nosom. Pre freestyle môžete voliť o niečo kratšiu dosku, ale nie je to pravidlo. A prečo? Príliš krátka doska by sa vám mohla v oblúku pretáčať, naopak, s príliš dlhou doskou je obťažné prejsť do oblúku a je celkovo horšie ovládateľná.

Hmotnosť jazdca

Každý snowboard má stanovenú hmotnostnú toleranciu - teda rozpätie minimálnej a maximálnej hmotnosti jazdca. Pri výbere je potrebné zohľadniť, či sa jazdec v tejto tolerancii svojou váhou nachádza. Ak by bol jazdec na zvolený snowboard príliš ľahký, neprehol by ho dostatočne v oblúku, nešiel by po celej dĺžke efektívnej hrany a nevyužil by vlastnosti dosky. Jazdcom s váhou nad hmotnostnou toleranciou hrozí preťaženie alebo poškodenie snowboardu.

Ak si nie ste istí, či vami vybraný snowboard vyhovuje vašej hmotnosti, opýtajte sa nás!

Šírka snowboardu

Šírka snowboardu je dôležitým parametrom: ide o to, aby jazdec pri jazde v oblúku nedosahoval špicami alebo pätami topánok až na zjazdovku. Jazdci s veľkosťou topánky UK 10,5 (EUR 45) a väčšou by sa mali pri výbere dosky pozerať po širších, tzv. wide snowboardoch. S takou doskou budú schopní rezať oblúky bez toho, aby pri tom brúsili špicami svah. Vyrábajú sa aj snowboardy vo verziách mid-wide (mierne širšie dosky) a superwide (široké dosky pre naozaj veľké chodidlá).

Flex (tuhosť, pružnosť) snowboardu

Mäkšie dosky sú vhodnejšie pre začiatočníkov, lepšie sa ovládajú a odpustia viac chýb. Pri rýchlejšej jazde však mäkký snowboard prestáva byť poslušný v oblúku a nemožno sa z neho odraziť tak svižne ako z tuhšej dosky.

Tvrdé dosky predpokladajú skúsenú, rýchlu až agresívnu jazdu. Pri rýchlej jazde drží doska lepšie na hrane, a akonáhle jazdec spomalí, ťažšie sa vracia do oblúka. To, ako veľmi tuhý snowboard zvoliť, záleží teda na skúsenosti jazdca, štýle jazdy a hmotnosti - ľahší jazdci by mali voliť radšej mäkší snowboard. Neviete, akú tuhosť má vami vybraný snowboard? Opýtajte sa nás!

Dámske snowboardy

Dámske snowboardy zohľadňujú špecifiká dámskej postavy. Dievčatá majú inak posadené ťažisko než muži, majú menšie chodidlá, iný pomer výška/váha. Všetky tieto odlišnosti výrobcovia premietajú do geometrie a konštrukcie dámskych snowboardov.

Dámske snowboardy sú užšie, spravidla aj mäkšie, inzerty (závity pre prichytenie viazania) sú oproti pánskym variantom snowboardu posunuté o niekoľko milimetrov bližšie stredu.

Typ prehnutia

Ďalším kritériom pri výbere novej dosky je tiež typ jeho prehnutia: ide o camber, rocker, flat a rôzne hybridné prehnutia, ako napríklad 3D camber alebo double camber. O aký typ ide spoznáte najlepšie vtedy, keď snowboard položíte na rovnú podlahu a pozriete sa naň z profilu. Tak uvidíte, kde je prehnutý a kde sa dotýka zeme.

Začiatočníkovi bude najviac vyhovovať rocker, ktorý viac odpúšťa chyby. Opačné prehnutie camber je vhodnejšie pre skúsenejších jazdcov, pretože sa u neho ľahšie môže uhryznúť hrana, a tak je dobré mať snowboard pod maximálnou kontrolou; nad rockerom vyniká vyšším popom a presnejším ovládaním. Prehnutie flat s takmer nulovým prehnutím zaisťuje stabilitu v každom teréne a hybridné v sebe spája camber a rocker dohromady, vďaka čomu je vhodné pre všetkých jazdcov.

Vyváženosť komponentov

Jednotlivé súčasti snowboardovej výbavy by mali byť vyvážené. Špičková doska predpokladá vyšší model viazania a snowboardových topánok. Výbava by mala predstavovať jeden vyvážený celok. Výrobcovia uvádzajú v katalógoch a na webových stránkach často odporúčané kombinácie jednotlivých komponentov.

Ak kupujete celú výbavu, je dobré začať výberom topánok. Podľa veľkosti, tvaru, mohutnosti a popr. značky snowboardových topánok sa zvolí vhodné viazanie.

Snowboard nevyžaduje žiadnu zvláštnu údržbu a zaobchádzanie, pre maximálnu životnosť snowboardu je ale dobré držať sa niekoľkých pravidiel a rád - Údržba snowboardu, starostlivosť o skĺznicu a hrany.

Burton After School Special

Snowboard Burton After School Special

Výmena a vrátenie tovaru

Do 14 dní od doručenia môžeš tovar bez udania dôvodu vrátiť alebo vymeniť.

Ako postupovať pri výmene alebo vrátení tovaru

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia