×
Otváracia doba na Veľkú noc → Pi: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZATVORENÉ

Typy prehnutia snowboardov

Poradňa - snowboard

8. novembra 2022 | 0 komentárov

Každý výrobca snowboadov ponúka niekoľko vlastných verzií prehnutí a orientácia v nich nie je pre neznalého človeka úplne jednoduchá. Predstavme si preto štyri základné typy prehnutí, z ktorých jednotliví výrobcovia vychádzajú.

Camber

Camber prehnutie je vhodnou voľbou pre freestyle a all-mountain jazdu. Pri jazde na snowboarde s camber prehnutím musí jazdec vyvíjať väčšiu námahu pri nájazde do oblúku a hrana sa ľahšie zahryzne, nie je preto príliš vhodný pre začínajúcich jazdcov. Naopak, skúsení jazdci ocenia jeho presnú, stabilnú a živú jazdu s precíznou odozvou a vysokým odrazom.

Camber

Rocker

Snowboardy s klasickým camber prehnutím sú v posledných rokoch mierne vytláčané stále obľúbenejšími doskami s opačným rocker prehnutím. Je to z dôvodu, že tieto dosky sú veľmi ľahko ovládateľné, nehryzú sa hrany a jazda na nich je zábavná a stabilná.

Rocker

Hybrid

Hybridné prehnutie predstavuje spojenie camberu a rockeru, rovnako ako výhody oboch prehnutí. Každý výrobca snowboardov má svoje vlastné verzie hybridného prehnutia, a všeobecne platí, že tieto dosky sú univerzálnym riešením pre všetky typy jazdcov.

Hybrid

Flat

Flat, alebo aj nulové prehnutie znamená, že snowboard je takmer plochý a jeho veľká časť sa pri kontakte s podložkou dotýka zeme. To znamená, že doska je veľmi stabilná a dokáže si poradiť s akýmkoľvek terénom.

Flat

Ďalšie články z kategórie Poradňa - snowboard

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk