TOP výber detskej výbavy na hory

24. januára 2019 | 0 komentárov

Odhodlávate sa ku kúpe snowboardového alebo lyžiarskeho vybavenia pre svojho potomka, ale neviete, kde začať? Spísali sme pre vás zásadné tipy, po čom sa poobhliadnuť a čo si rozhodne nenechať utiecť pomezi prsty.

Snowboardové komplety

Najvýhodnejšou voľbou, pokiaľ hľadáte ideálny pomer cena × výkon, sú snowboardové komplety. Ide o už zostavené kombinácie snowboardov, viazania a snowboardových topánok. Sú zladené farebne a zároveň máte istotu, že do seba perfektne zapadajú. V ponuke nájdete komplety od značiek Burton, Flow, Gravity, Nidecker a Nitro.

Snowboardy

Pre chlapcov i pre dievčatá. Pre menších i pre väčších od značiek Burton, Flow, Gravity, Nidecker a Nitro.

Topánky

Odporúčame zamerať sa na tie, ktoré sú opatrené systémami Boa alebo Atop. Ide o jednoduchý a veľmi rýchly spôsob obúvania topánok s pomocou uťahovacieho kolieska. Obuť sa tak zvládne skutočne jednoducho i malé dieťa bez pomoci dospeláka!

Viazanie

Obaly na snowboard

Dosku s viazaním, topánky i prilbu dáte jednoducho do obalu na snowboard Gravity. Vaše dieťa tak na lyžiaraku nič nestratí!

Lyže

Pre lyžiarov stavte na modely od značky Armada. Dokonalé vyblbnutie na zjazdovke i v parku!

Prilby

Na tomto mieste sa nevypláca šetriť, preto by ste mali vybrať naozaj kvalitné kúsky. Predovšetkým začiatky sú plné tvrdých pádov. Značky Anon a Smith vám ušetria čas výberom padnúceho komba prilby a okuliarov - model Anon DefineSmith Zoom Jr./rascal. Najdokonalejšiu ochranu hlavy potom ponúkajú prilby Bern s technológiou MIPS. Ako táto revolučná technológia funguje si prečítajte v našom článku tu »

Okuliare

Do nevyhnutnej výbavy pre malých jazdcov patria tiež snowboardové okuliare. Anon, Bern, Oakley, Smith.

Chrániče

Doska i lyže sú spojené s mnohými pádmi. Aby žiadny karambol nedopadol horšie, je dôležité na sebe nosiť chrániče Amplifi. Vybrať si môžete z mnohých druhov chráničov: chrbtice, kolien, zápästí, lakťov a dokonca i šortiek. Našťastie už dávno neplatí, že chránič musí byť beztvarý kus tvrdého plastu. Všetky modely sú pohodlné, prispôsobia sa tvaru tela a predovšetkým nikde netlačia.

Doplnky na snowboard

Kľud a nohy i ruky v teple s ohrievačmi rúk a nôh, ktoré fungujú i niekoľko hodín v kuse. Keď je vonku slniečko, tak pozor, nech vám večer doma neplače tvárička červená ako paradajka, radšej sa vopred pozrite na Swox opaľovacie krémy. Majú vysokú ochrannú schopnosť, zároveň sú extrémne odolné, takže perfektne kryjú od rána do večera. Naviac sú hypoalergénne a nie sú parfumované, takže citlivú pokožku na tvári nijako nedráždia. Sušiče topánok - spoľahlivo cez noc vysušia premočené vložky topánok a ráno v plnej sile a v suchých prehriatych topánkach zasa hurá na svah.

Snowboardové oblečenie

Pre drobcov je najlepšou voľbou kombinéza - sneh sa nedostane, kam nemá. Pre väčšie deti môžete siahnuť po klasických snowboardových bundách a nohaviciachNeoddeliteľnou súčasťou zimných športov je kvalitná termobielizeň a technická mikina. Prečo je špeciálna bielizeň pri aktivitách dôležitá si pripomeňte v článku na blogu.

Samozrejmosťou pri jazdení sú kvalitné podkolienky a rukaviceči už palčiaky, alebo prstové. A po jazde sa bude hodiť namiesto prilby na horách čiapka, či už s bambuľou alebo nórskym vzorom.

 

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk