×
Otváracia doba na Veľkú noc → Pi: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZATVORENÉ

Späť

Viazanie na snowboard Burton Step On Genesis  black

Kolekcia zima 2024

Pánske snowboardové viazanie Burton Step On Genesis prináša jednoduchosť systému Step On spoločne so špičkovým pohodlím a skvelou odozvou. Mid flex… detailný popis

420.00 €

  • Doprava zadarmo!
  • Doručíme najneskôr vo štvrtok 4. 4.

ZEZULA club Staň sa členom ZEZULA Clubu a získaj mnoho výhod!

ZEZULA Club

ZEZULA club

ZEZULA Club je vernostný program pre zákazníkov obchodu SNOWBOARD ZEZULA. Každý zákazník, ktorý sa zaregistruje, sa stáva automaticky členom ZEZULA Clubu a môže nakupovať lacnejšie a využívať exkluzívne klubové výhody:

  • zľava až 20% na nezľavnený tovar v eshope i predajni
  • lacnejšia doprava
  • nižšia hranica dopravy zadarmo
  • prednostné vybavenie objednávky
  • akčné zľavy na už zlacnený tovar
  • zľava na požičovňu a servis v predajni SNOWBOARD ZEZULA

Pánske snowboardové viazanie Burton Step On Genesis

Pánske snowboardové viazanie Burton Step On Genesis prináša jednoduchosť systému Step On spoločne so špičkovým pohodlím a skvelou odozvou. Mid flex spolu s anatomickými prvkami umocňujú zážitok z každej jazdy. Vďaka tlmeniu FullBED cushioning je celé viazanie pohodlne mäkké a zároveň drží nohu pevne a isto. Navrhnuté je tak, aby ti poskytlo čo najväčší možný komfort na svahu počas celého dňa. Čerešničkou na torte je Step On systém zacvaknutia nohy do viazania, takže len nastúpiš, zacvakneš a ideš.

*Viazania Step On®︎ sú kompatibilné LEN s topánkami Step On®︎.

Špecifikácie

  • Re:Flex - Montážny systém Re:Flex výrazne zlepšuje pružnosť a pocit z dosky a zároveň znižuje hmotnosť a je kompatibilný so všetkými možnosťami montáže.
  • Odpruženie Re:Flex FullBED pod nohami ti umožní jazdiť dlhšie.
  • Základňa viazania je zosilnená prímesou sklených vlákien a nylonu - 30% Short-Glass/Nylon Composite
  • Kickback Hammock Hi-Back - nový, ľahší a vylepšený Heel Hammock pre ešte lepšiu ochranu nohy, skvelú reakciu a redukciu vibrácií.
  • Systém Step On FLAD™ umožňuje vykonať mikro nastavenie uhla náklonu hi-backu dopredu a prispôsobiť si tak svoj postoj, čím sa dosiahne aktívnejšia a rýchlejšia odozva s väčším sklonom dopredu a uvoľnenejšia odozva s menším sklonom dopredu.
  • Step On® boot-to-binding systém ponúka dva body pripnutia topánky k viazaniu v oblasti špičky a jeden v oblasti päty pre nebývalý výkon v jednoduchom a bezpečnom systému
Viazanie na snowboard Burton Step On Genesis black 2024

Tabuľka veľkostí

S M L XL
UK 6-7 7.5-9.5 10-12 13-14
EUR 40-41 41.5-43.5 44-46 47-48
US 6-8 8.5-10.5 11-13 14-15
CM 25-26 26.5-28.5 29-31 32-33
 

Ako si vybrať snowboardové viazanie

Pravidlo číslo jedna: najprv topánky, potom viazanie! Správna snowboardová výzbroj musí k sebe dokonale ladiť a perfektne sedieť, preto nepodceňujte jej výber a držte sa niekoľkých dôležitých krokov.

Výber vhodného viazania sa odvíja od niekoľkých rôznych podmienok. Dôležitá je tvrdosť viazania, veľkosť, typ, materiál aj výška čiastky, ktorú ste ochotní investovať. Máme pre vás jednoduchý návod, ako si vybrať čo najlepšie. Ale ak aj napriek tomu budete naďalej tápať, zastavte sa k nám na predajňu v Brne. Spoločne to preberieme a odporučíme vám to najlepšie a zároveň šité priamo na mieru.

Výška investície

Snáď najzákladnejšia otázka, od ktorej sa odvíja všetko ďalšie rozhodovanie, je predovšetkým vaša predstava o výške investície. Pokiaľ vyrážate raz ročne rekreačne na hory, kde toho príliš nenajazdíte, ale radšej sa slníte a užívate si sneh a pohodu, rozhodne si vystačíte s obyčajnejším typom viazania. Zatiaľ čo ak ste skôr divoký rider, ktorý zjazďuje každý skok, na zjazdovke sviští s vetrom o preteky a v prašane si vychutnáva každý moment, odporúčame zamerať sa skôr na model vytvorený pre vyššiu záťaž.

V prvom rade topánky

Viazanie sa prispôsobuje veľkosti topánok. To je pravidlo číslo jedna. Pokiaľ vyberáte viazanie v obchode, je ideálne so sebou vziať topánky a vyskúšať, ako pasujú. Strapy viazania by ich totiž mali pevne obopínať. Najjednoduchšia možnosť sa ponúka skombinovaním viazania a topánok rovnakej značky. Modely sú totiž navrhované tak, aby k sebe automaticky pasovali.

Viazanie mäkké alebo tvrdé?

Tvrdosť snowboardu i viazania by ste mali voliť podľa svojho štýlu jazdenia. Mäkšie viazanie je hravejšie a hodí sa ako pre začínajúcich riderov, tak aj na freestyle. O niečo tvrdšie viazanie by ste potom mali voliť, pokiaľ uprednostňujete drsnú carvingovú jazdu na zjazdovke alebo freeride.

Pri viazaní rozlišujeme medzi niekoľkými typmi:

Klasické dvojstrapové viazanie

Mäkké viazanie sa skladá zo základne, pätky a strapov (páskov). Spôsob zapínania môže byť cez špic alebo cez priehlavok.

Speed entry

V prvotnej fáze si nastavíte strap, s ktorým už ďalej nijako nemanipulujete. Do viazania sa vstupuje cez pätu, teda ide o oveľa rýchlejší spôsob obúvania.

Step on

Jednoduchý a zároveň veľmi rýchly spôsob, ako si obuť topánky do viazania. Pokiaľ sa neradi ohýbate a vyložene nenávidíte sedenie v studenom snehu pred každou jazdou, Step on budete milovať.

Smer jazdy

Pokročilí snowboarďáci už dávno vedia, ktorú nohu majú vpredu a ktorú vzadu. Pokiaľ ste ale úplný začiatočník, ktorý na doske ešte nikdy nestál, existuje jednoduchý trik, ako to zistiť. Skúste sa vonku len tak kúsok rozbehnúť a urobiť čo najdlhší skok. Podarilo sa? A ktorou nohou ste sa odrazili od zeme? To je presne tá noha, ktorá má stáť aj na snowboarde ako prvá. Ak si nie ste stopercentne istí výsledkom, poproste kamoša alebo niekoho z rodiny, nech si za vás stúpne a nečakane vás jemne žduchne dopredu. Noha, ktorou vyrazíte ako prvou, je opäť tá, ktorá bude na doske v prvej línii.

Uhol viazania na topánke

A keď už sme pri tom smere viazania, je dôležité mať na mysli aj uhol, v ktorom viazanie upevniť. Či už preferujete zjazdovky, alebo radšej skáčete na raile, pohodlne sa vám bude jazdiť v postavení 15 a -9. Teda v uhle 15° pre prednú nohu a -9° pre nohu zadnú.

Presah viazania

Akonáhle sa vám podarilo viazanie priskrutkovať a ste spokojní s uhlom aj rozkročením nôh, zostáva len skontrolovať posledný dôležitý detail. Viazanie (aj s topánkami) nesmie presahovať na päte viac ako na špičke (ani opačne). Nevyvážené postavenie viazania totiž môže spôsobiť problematickú jazdu – stručne povedané, každú chvíľu zavadíte topánkou a viazaním o sneh. A to značne kazí dojem z dokonalej jazdy!

Burton Step On Genesis black

Viazanie na snowboard Burton Step On Genesis

Výmena a vrátenie tovaru

Do 14 dní od doručenia môžeš tovar bez udania dôvodu vrátiť alebo vymeniť.

Ako postupovať pri výmene alebo vrátení tovaru

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk