To najzaujímavejšie z tohtoročnej kolekcie GLOBE skate

Novinky, Trendy

13. mája 2020 | 0 komentárov

Banda kamošov okolo skatu, surfu a snowboardu začala v „osemdesiatkach“ najprv vyrábať topánky pre skaterov a surfistov, neskôr začala aj s oblečením a skateboardingom.

Dnes značka Globe pracuje s medzinárodnou sieťou jazdcov a dizajnérov a s výrobnými a obchodnými centrami v Melbourne, Sydney, Gold Coast, Los Angeles a Hossegore. Z tohtoročnej kolekcie sme vybrali 5 najzaujímavejších skate kompletov, ktoré Globe ponúka.

G1 Nature Walk

Model Nature Walk z radu G1 je ideálny skate komplet pre všetkých, čo majú chuť začať skejtovať. Podrží samozrejme aj tých, ktorí už za sebou majú prvé kroky a základy hravo zvládajú. Doska klasicky zo 7-vrstvého kanadského javora v šírke 8.125" s konkávou, ktorá nie je low, ani high, ale medium. Preto, aby si hneď v začiatkoch podchytil, čo presne ti sedí. Už pri prvých trikoch zistíš, či by si radšej menšiu, väčšiu konkávu alebo zostaneš u zlatého dobrého stredu. To isté platí aj pre šírku dosky.

Grafiku rozhodne neocení žiadny suchár, ale správny punkáč so zmyslom pre humor a kreativitu.

Trucky žiadny no name, ale hneď pri základnej rade kompletov osadzujú dosku uznávaným výrobcom skate truckov - Tensor. Tie sú osadené kolieskami 52mm 99a, čo je ideálny kompromis pre univerzálne jazdenie. Hodia sa skôr do skateparku, ale zvládnu aj horší terén na ulici. Ako na každom komplete tu nájdeš precízne spracované ložiská ABEC -7.

G1 Diablo 2

Ako ďalší model tu máme Diablo 2, tiež z radu G1, ktorý je ideálny pre všetkých začiatočníkov. Podrží samozrejme aj tých, ktorí už za sebou majú prvé kroky a základy v pohode zvládajú. Doska je klasicky zo 7-vrstvového kanadského javora v najžiadanejšej šírke vôbec 8" tiež s medium konkávou. Preto, aby si v začiatkoch podchytil, čo presne ti sedí. Už pri prvých trikoch zistíš, či by si radšej menšiu, väčšiu konkávu alebo zostaneš pri zlatom dobrom strede. To isté platí aj pre šírku dosky.

Grafika dosky sa tentokrát nesie v duchu minimalizmu, ktorý je grafickej partii z Globe rozhodne blízky.

Trucky žiadny no name, ale hneď v základnom rade kompletov osadzujú dosku uznávaným výrobcom skate truckov – Tensor. Hravo s tebou zvládnu a podržia ťa pri prvých trikoch na railoch aj bedničkách. Tiež sú osadené kolieskami 52mm 99a, čo je ideálny kompromis pre univerzálne jazdenie. Hodia sa skôr do skateparku, ale zvládnu aj horší terén na ulici. Ako na každom komplete tu nájdeš precízne spracované ložiská ABEC -7.

G1 Excess

Skate komplet Globe Excess tiež z radu G1 s doskou z kalsicky 7-vrstvového kanadského javora o šírke 8" a High konkávou. Tá ti lepšie podrží nohu na skejte a lepšie a rýchlejšie reaguje pri flip trikoch.

Vtipnú grafiku ocenia predovšetkým všetci s vycibreným zmyslom pre humor.

Trucky opäť žiadny no name, ale firma s niekoľkoročnou tradíciou - Tensor, presnejšie model Alloy. Hravo ťa podržia pri prvých trikoch na railoch aj bedničkách. Sú osadené kolieskami 52mm s tvrdosťou 99a, čo je ideálny kompromis pre univerzálne jazdenie. Hodia sa skôr do skateparku, ale zvládnu aj horší terén, trebárs na ulici alebo miestnom D.I.Y. spote. Ako na každom komplete Globe, aj tu nájdeš precízne spracované ložiská ABEC -7. Grip samozrejmosťou.

G1 Ablaze

Ďalším kúskom z radu G1 je model Ablaze. Opäť so 7-vrstvovou konštrukciou z kanadského javora, tentokrát s mierne užšou šírkou dosky o veľkosti 7.75", vďaka ktorej je doska živšia, napr. pri flip trikoch. Trucky Tensor tradične osadzujú dosku i v tomto prípade, rovnako ako kolieska o veľkosti 52mm a tvrdosti 99a. Hodia sa skôr do skateparku, ale bez problémov zvládnu aj horší terén, trebárs na ulici alebo miestnom D.I.Y. spote.

Grafika tak trošku v rasta farbách, takže pokiaľ ti je sympatické regge, oceníš určite aj tento komplet.

Ako na každom komplete Globe aj tu nájdeš precízne spracované ložiská ABEC -7. Grip samozrejmosťou.

G2 Half Dip 2

Ako sa hovorí, to najlepšie na koniec. Tento komplet model Half Dip 2 je z najvyššieho radu Globe G2. Klasicky 7-vrstvová doska, trošku širšia než je u kompletov bežné, presnejšie 8.375", čo oceníš najviac na streete i v bazéne. A to tiež vďaka ich väčším kolieskam 54mm s tvrdosťou 101a, ktoré viac podržia na horšom povrchu.

Trucky Tensor tradične osadzujú dosku i v tomto prípade.

Grafika sa nesie opäť v minimalistickom prevedení, čo je pre Globe v podstate jednou z charakteristických čŕt. Ako na každom komplete tu nájdeš precízne spracované ložiská ABEC -7. Grip samozrejmosťou.

Keep on Pushing.

Goodstock Navy

Opäť doska z radu G1 - Goodstock Navy, ktorá je ideálna pre všetkých začiatočníkov, podrží ale aj pokročilých jazdcov. Doska je klasicky zo 7-vrstvového kanadského javora v šírke 7.75" s high konkávou. Grafika dosky sa tentokrát nesie v duchu minimalizmu.

Trucky žiadny no name, ale hneď v základnom rade kompletov Globe osadzuje dosku uznávaným výrobcom skate truckov – Tensor. Hravo s tebou zvládnu a podržia ťa pri prvých trikoch na railoch aj bedničkách. Tiež sú osadené kolieskami 52mm 99a, čo je ideálny kompromis pre univerzálne jazdenie. Hodia sa skôr do skateparku, ale zvládnu aj horší terén na ulici. Ako na každom komplete tu nájdeš precízne spracované ložiská ABEC -7.

„ FOR THE RIDERS OF CONCRETE, OCEANS, AND MOUNTAINS “

Ďalšie články z kategórie Novinky, Trendy

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk