×
Otváracia doba počas májových sviatkov: 1. mája 10–17 h | 8. mája ZATVORENÉ

Returning Roots. Arbor vracia Zemi späť to, čo si berie

Trendy

28. januára 2019 | 0 komentárov

Značku Arbor asi poznáte, však? Pokiaľ nie, hneď to s nami môžete napraviť. Arbor je značka, ktorá sa venuje primárne výrobe parádnych skejtov, snowboardov, longboardov a v neposlednom rade i oblečenia. To všetko s moderným a chytľavým dizajnom.

V takej výrobe sa spotrebuje nielen veľké množstvo dreva, ale i energie. Čo sa týka výroby, Arbor sa riadi tromi základnými piliermi, aby nedochádzalo k zbytočnému plytvaniu zdrojmi. Kvalitou, udržateľnými materiálmi a ochranou planéty. Je teda jednou zo značiek, ktorá sa svojim pôsobením snaží prispieť k lepšiemu životnému prostrediu. My sme si pre vás pripravili menší článok o tom, ako sa Arbor snaží aspoň o čiastočný návrat späť ku koreňom.

Už od svojho založenia Arbor pravidelne prispieva časť zo svojich výtažkov skupinám, ktoré chránia a obnovujú lesy a ukazujú ako udržateľne nakladať s prírodnými zdrojmi. Svoju kampaň s cieľom obnovenia lesov Arbor nazval Returning Roots a nie je len jednorázová, ale prebieha stále.

Kampaň slúži hlavne k obnove stromov Koa na Havaji, čím sa Arbor vracia späť k ľuďom a miestam, vďaka ktorým poznáme surfovanie, skateboarding a snowboarding. Rodáci z Havaja vynašli surfovanie už pred tisíckou rokov, na doskách vyrobených z dreva Koa. Športy, ktoré dnes milujeme, sa priamo vzťahujú k tomuto dedičstvu.

Symbolický názov Returning Roots teda nevyjadruje len korene stromov, ktoré Arbor navracia späť do prírody, ale tiež návrat ku koreňom športov, ktoré milujeme. Je to forma pocty tomu, čo tu bolo dávno pred nami. Arbor svoj obdiv k prírode vyjadruje tiež svojim logom. Už asi tušíte, že strom, ktorý má vo svojom logu, nie je úplne obyčajný strom. Je to práve strom Koa, rastúci na Havaji.

Vďaka šetrnému spracovávaniu materiálov a pomáhaní iniciatíve obnovovania pralesov Arbor významne pomáhá určitej náprave a navrácaniu zdrojov späť do prírody a tým aj rovnováhy. Pokiaľ sa teda preháňate na skejte alebo svištíte zo zjazdovky dolu a pod nohami máte dosku Arbor, môžete si aspoň z časti byť istí, že i vašim nákupom ste prispeli na dobrú vec.

Ďalšie články z kategórie Trendy

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk