×
Otváracia doba na Veľkú noc → Pi: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZATVORENÉ

Späť

Longboard bushingy Arbor Crosscut Axel Serrat Pro 34

Kolekcia jeseň 2023

Nový všestranný 34" pro model Axel Serrat, ktorý je schopný zvládať strmé kopce, streetové spoty aj dochádzanie po meste, poskytuje jedinečný… detailný popis

184.00 € Zľava -20 % 230.00 €

  • Doprava zadarmo!
  • Doručíme najneskôr vo štvrtok 4. 4.

ZEZULA club Staň sa členom ZEZULA Clubu a získaj mnoho výhod!

ZEZULA Club

ZEZULA club

ZEZULA Club je vernostný program pre zákazníkov obchodu SNOWBOARD ZEZULA. Každý zákazník, ktorý sa zaregistruje, sa stáva automaticky členom ZEZULA Clubu a môže nakupovať lacnejšie a využívať exkluzívne klubové výhody:

  • zľava až 20% na nezľavnený tovar v eshope i predajni
  • lacnejšia doprava
  • nižšia hranica dopravy zadarmo
  • prednostné vybavenie objednávky
  • akčné zľavy na už zlacnený tovar
  • zľava na požičovňu a servis v predajni SNOWBOARD ZEZULA

Longboard Arbor Axel Serrat Pro 34 Crosscut

Nový všestranný 34" pro model Axel Serrat, ktorý je schopný zvládať strmé kopce, streetové spoty aj dochádzanie po meste, poskytuje jedinečný prostriedok pre fyzické aj vizuálne vyjadrenie. Hybridný tvar dosky s dlhším wheelbasom pre streetové aj freeridové skejtovanie a pre triky vo vysokých rýchlostiach.

Parametre

  • Dĺžka: 34"
  • Šírka: 9.0"
  • Wheelbase: 15.625"

Špecifikácie

  • Konštrukcia: 7-vrstvový kanadský javor z udržateľných zdrojov
  • Trucky: Paris Street 169 mm
  • Kolieska: Signature Series Suave - Axel Serrat Wheels (58 mm 80A)
  • Ložiská: ABEC 7
  • Grip: Die-Cut
  • 1/8" Hard Risers
Longboard bushingy Arbor Crosscut Axel Serrat Pro 34 2023

Ako si vybrať longboard?

V tejto rubrike ti Martin Dominik Kratochvíl vysvetlí základné rozdiely medzi jednotlivými kategóriami longboardov a odporučí, na čo si pri výbere longboardu dať pozor:

 

Longboardy môžeme rozdeliť do troch základných kategórií, ktoré si v nasledujúcich videách podrobne rozoberieme.

Video: Ako si vybrať longboard?

1. Cruising

Prvá kategória, ktorej sa Dominik venuje vo videu nižšie, je cruising. Cruisery sú vhodné na jazdenie po meste, sú pohodlné a jednoduché na učenie. Niektoré druhy longboardových dosiek:

Pintail - doska, ktorá má prevažne tvar "kvapky", a môžeme ju považovať za nenáročné približovadlo z bodu A do bodu B je určená primárne do mesta. Má široké trucky, široké kolieska a mäkšie bushingy. Pintail je najpopulárnejší typ longboardov na svete.
Double kick - je kratšia verzia cruiseru. Shape tejto dosky je v tvare kicku, má skateové trucky a užšie kolieska. Tieto dosky sú ľahké, opäť sa hodia do mesta a sú vhodné aj na triky.
Bantam - väčšinou plastové a menšie dosky, ktoré majú tiež skateové trucky, ale širšie kolieska pre prechádzanie nerovnosťami ako je štrk, škáry a pod.

Video: Ako si vybrať cruiser?

2. Freeride

Celkovo lepší set-up určený najmä na triky a pre zábavu. Tieto dosky majú lepšiu konkávu, kolieska aj trucky.

Top mount - označenie toho, že trucky sú namontované pod doskou.
Drop-Thru - tu sú trucky zapasované do dosky, aby bola doska celkovo posadená bližšie k zemi, na tomto longboarde sa lepšie brzdí.
Double kick - väčší a širší skateboard s dvoma pätkami.

Konkáva

Tvar povrchu dosky, na ktorom sa stojí. Existuje mnoho rôznych variantov.
Camber / rocker - tvar, ktorý má doska smerom spredu dozadu alebo naopak. Rocker má zdvihnuté konce dosky a camber má, naopak, vyšší stred.
U konkáva / W konkáva - U konkáva má bočné hrany dosky vyššie ako stred dosky. W konkáva - po celej dĺžke stredu dosky sa tiahne vlnka a tým vytvára tvar podobný písmenu W. Táto konkáva zvyšuje ovládateľnosť vo vyšších rýchlostiach a je preto vhodná hlavne pri freeride a downhill jazde.
Micro drop / Drop. - Drop - miesto na státie je výrazne nižšie ako miesto, kam sa prichytávajú trucky. Micro drop - jednoducho zmenšený drop.

Kolieska

Sú dva hlavné typy - na freeride, slidovanie a driftovanie sú určené zaoblené a tvrdšie kolieska, priľnavé kolieska sú potom vhodné na downhill, jazdenie po meste a rýchlejší carving.

Trucky

Longboardové trucky majú oproti "klasickým" skateboardovým truckom lepšiu geometriu, lepšiu točivosť a väčšiu stabilitu. Pomocou truckov a správne nastavených bushingov môže jazdec dosiahnuť väčšiu rýchlosť a lepšiu stabilitu v jazde. 

Video: Ako si vybrať freeride longboard?

3. Downhill

Rýchlostná disciplína longboardingu, čiže zjazd. Jazdec sa pohybuje rýchlosťou nad 60 km/h a horný limit prakticky neexistuje. Dosky pre downhill sú tvrdé, aby mali stabilitu, majú väčšie prehnutie pre lepšie zatáčanie a sú dlhé väčšinou okolo 95 cm. Trucky na downhill sú širšie kvôli stabilite, bushingy sú valcového tvaru. Kolesá pre downhill sú prevažne väčšie, širšie a mäkšie. Downhill je jedinou oficiálnou pretekárskou disciplínou na longboarde.

Video: Ako si vybrať downhill longboard?

 

Arbor Crosscut Axel Serrat Pro 34

Longboard bushingy Arbor Crosscut Axel Serrat Pro 34

Výmena a vrátenie tovaru

Do 14 dní od doručenia môžeš tovar bez udania dôvodu vrátiť alebo vymeniť.

Ako postupovať pri výmene alebo vrátení tovaru

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk