ORTOVOX AVABAG LiTRIC: Nová éra lavínovej bezpečnosti

Novinky, Poradňa - splitboard, Poradňa - lyže

28. novembra 2023 | 0 komentárov

Od roku 1980 je cieľom značky ORTOVOX chrániť vyznávačov alpských športov. So svojím novým elektronickým airbagovým systémom predstavuje nový míľnik v lavínovej bezpečnosti.

 

V zimnej sezóne 23/24 posilní ORTOVOX svoju pozíciu popredného odborníka na bezpečnosť horských športov ďalším míľnikom. V spolupráci s kanadskou značkou Arc’teryx vyvinula juhonemecká spoločnosť airbagový systém pre lavínové batohy, ktorý nastavuje nové merítka: LiTRIC je elektronický, ľahký, intuitívny, spoľahlivý, udržateľný, flexibilný a 100 % vyrábaný v Bavorsku.

Rad AVABAG LiTRIC od ORTOVOXu zahŕňa špecifické modely TOURING a FREERIDE, ktoré je možné s LiTRIC BASE kombinovať pomocou modulárneho systému ZIP-ON.

Najväčšie prednosti nového systému

Elektronické ovládanie a napájanie = žiadny cartridge, žiadne cestovné obmedzenia

Systém je možné plne nabiť za približne 25 minút pomocou USB-C a aktiváciu je možné testovať ľubovoľnekrát bez toho, aby pribudli ďalšie náklady, ako je to pri pôvodnom systéme aktivačnej jednotky s cartridgom so stlačeným plynom. To, že sa nový systém zaobíde bez cartridgu znamená viac miesta v batohu, nižšiu hmotnosť celého batohu, odpadá ekologická likvidácia alebo opätovné plnenie cartridgu a nehrozí už žiadne obmedzenie pri cestovaní.


Ľahká váha

LiTRIC je s hmotnosťou iba 1 100 gramov jedným z najľahších airbagových systémov na trhu – vďaka šikovnému dizajnu, ultraľahkému airbagu a superkondenzátorom namiesto cartridgu.

Intuitívne ovládanie a jednoduché balenie

LiTRIC AVABAGS sa extrémne ľahko používajú: LED displej na batohu ukazuje úroveň nabitia systému; nožný popruh je pripojený k ďalšiemu popruhu pomocou karabíny; ergonomicky nastaviteľná aktivačná rukoväť s bowdenom chráni pred falošnou aktiváciou jednoduchým otočením o 180°; 150 litrový airbag je vyrobený z dvojvrstvového materiálu, ktorý je možné ľahko zbaliť do komory batohu; nový systém zatvárania zabraňuje prasknutiu vrecka airbagu bez ohľadu na to, ako je batoh plný.

Spoľahlivé a odolné

Systém LiTRIC má certifikáciu TÜV, je možné ho aktivovať viackrát a jedno nabitie vystačí minimálne na dve aktivácie. Jeho prevádzková doba pri zapnutí je cca 60 h (30 dní pri vypnutí), čo umožňuje viacdenné výlety bez nutnosti dobíjania. Kombinácia superkondenzátorov a extrémne chladu odolné, ľahké 25 gramové lítium-iónové batérie zaručuje bezpečnú prevádzku s úsporou zdrojov. A radiálny vysoko výkonný kompresor s axiálnym difúzorom naplní airbag za štyri sekundy.

 

Videonávod na použitie lavínových batohov s technológiou LiTRIC:

    ORTOVOX AVABAG LiTRIC Tour 30

    ORTOVOX AVABAG LiTRIC Tour 30

    1 158.03 € 1 218.98 €

      ORTOVOX Avabag LiTRIC Tour 40

      ORTOVOX Avabag LiTRIC Tour 40

      1 196.63 € 1 259.61 €

        ORTOVOX Avabag LiTRIC Freeride 26 S

        ORTOVOX Avabag LiTRIC Freeride 26 S

        1 097.08 € 1 218.98 €

         

         

        Rad AVABAG LiTRIC

        Modely batohov TOURING (40, 30, 36S a 28S) sú perfektne navrhnuté pre lyžiarske túry: veľmi pohodlné, vyrobené z ľahkých, ale odolných materiálov, majú obvodový zips, držiak na cepín a úchyty na lyže, splitboard a laná. Základňa je tiež kompatibilná s Freeride zipsami.

        Vďaka COMFORT BACK SYSTEM obopínajúcemu telo ponúka FREERIDER (28, 18, 26S a 16S) vynikajúci strih a voľnosť pohybu. Medzi funkcie patrí zapínanie na lyže, snowboard a cepín, rovnako ako držiak na prilbu a rýchly prístup do hlavnej komory. Základňa je tiež kompatibilná s cestovnými zipsami.

        Súčasťou kolekcie je aj AVABAG LiTRIC Zero 27, vysoko technický batoh, ktorý váži iba 1 970 gramov! Zameriava sa na to podstatné: minimálnu hmotnosť a maximálnu bezpečnosť. Poskytuje nielen dostatok miesta na balenie, ale ponúka aj všetky dôležité funkcie, ako je kompatibilita hydratačného systému a možnosti uchytenia lyží, cepínu a paličiek. Zero 27 nie je kompatibilný so zipsami.

        ZIP-ON systém ORTOVOX

        Pre maximálnu všestrannosť – od krátkych freeridových výletov až po viacdenné túry – ORTOVOX vytvoril zipsový systém, ktorý umožňuje flexibilnú kombináciu LiTRIC Avabags.

        LiTRIC BASE – pozostávajúci z chrbtového systému, ramenných popruhov, bedrového pásu a airbagu LiTRIC – je k dispozícii v dvoch variantoch, z ktorých každý je špeciálne navrhnutý pre zamýšľané použitie: TOUR a FREERIDE. Každý je k dispozícii v dvoch dĺžkach chrbta a je možné ich kombinovať so všetkými štyrmi zipsovými komorami rovnakej dĺžky chrbta pomocou bezpečného zámkového systému.

        Všestranný TOUR BASE je veľmi pohodlný pre dlhé výstupy a kombinuje nízku hmotnosť s vynikajúcou stabilitou. Vďaka technológii CLASP back – širokému, flexibilnému bedrovému pásu a mäkkým ramenným popruhom – FREERIDE BASE sedí extrémne bezpečne a ponúka úplnú slobodu pohybu. Je kompatibilný s chráničom chrbta CLASP.

        Videonávod k použitiu systému ZIP-ON:

         

        Stručný prehľad faktov o LiTRIC:

        • Plné nabitie pri zapnutí - 2 aktivácie počas cca 60 h
        • Plné nabitie pri vypnutí - pripravené na použitie cca 30 dní
        • Batéria: lítium-iónová batéria 3,7 V / 2000 mAh / 7,4 Wh
        • Povolená prevádzková teplota: -30 °C až 45 °C
        • Povolená teplota pri nabíjaní: -20 °C až 45 °C
        • Životnosť produktu: 50 aktivácií
        • Hmotnosť systému: cca 1100 g (systém LiTRIC)
        • Objem airbagu: 150 l
        • Záruka: 2 roky; 5 rokov od registrácie produktu
        • Výroba: 100 % v Bavorsku, južnom Nemecku
        Ďalšie články z kategórie Novinky, Poradňa - splitboard, Poradňa - lyže

        Kalendár akcií

        Detailný kalendár »

        Prihlásiť sa

        Zabudli ste heslo?

        alebo

        Registrácia

        Jazyk