×
Otváracia doba na Veľkú noc → Pi: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZATVORENÉ

Test prašanovky Gravity Squadra v srdci Veľkého Kaukazu

Novinky, Poradňa - snowboard

15. marca 2022 | 0 komentárov

Ako obstála doska Gravity Squadra v drsnom teréne Kaukazských hôr? Prečítaj si recenziu redaktora Freeride.cz Vaška Čajku!

Ako ryba vo vode, ako opica na strome, ako snowboardista na bare. Tak dokonalé spojenie panuje aj medzi snowboardom Gravity Squadra a prašanovými radovánkami. 

V dnešnom čiastočne netradičnom článku, plnom mojich hlúpych múdier o snowboardoch, by som sa s vami chcel podeliť o moju salvu zážitkov. Veľa z nich vzniklo práve pri preháňaní sa kopcom dole na štýlovej rybičke z dielne Gravity Snowboards. Kto by už ale v 21. storočí čítal, že. To je celkom bláznivá predstava venovať svoj drahocenný čas, tak zastaranej činnosti, a preto tu pre vás mám aj pár fotiek a tie sú snáď ešte v móde, pokiaľ viem. Všetci ostatní, blázniví, chudobní i bohatí spolusnowboardisti, ktorí ešte nemajú čítanie na zozname nepriateľských aktivít. Vitajte.

V našom športe máme spravidla pár možností, kam sa vydať. Môžeme sa preháňať po urolbovaných zjazdovkách, krysiť sa v snowparku, sedieť v apres ski bare alebo zažívať príjemné pocity v powderi. Práve posledná aktivita je veľmi vyhľadávanou zo strany všetkých "snežnodoskárov" už po desaťročia. To platí aj pre toho chlapíka, ktorý do klávesnice naťukal tento článok. Keď už sa teda vydáte za hranice manšestrom zotročených svahov, tak je fajn tomu trošku prispôsobiť aj vašu výbavu. Mne sa naposledy zadarilo a na výlet do not Russia štátu Gruzínska som dostal na testovanie prašanovú parádičku Gravity Squadra zo Snowboard Zezula.

Freeridový stroj

Gravity Squadra je nový člen kolekcie snowboardov Gravity predurčený na surfovanie v hlbokých závejoch čerstvého prašanu. Doska je v skutočnosti oveľa viac všestranná, než sa na prvý pohľad zdá. Tvarom je to ortodoxný freeridový stroj, ale jeho vlastnosti vás nesklamú ani na čerstvo urolbovanej zjazdovke alebo v zľadovatených podmienkach. To sa mi nedaj bože podarilo otestovať aj prvý deň v Gruzínsku. Vďaka pravidelnému večernému modleniu ale boh snowboardingu povolil a poslal nám dostatočnú nádielku bielej hmoty. Dosku som teda mohol v ďalších dňoch ponoriť späť do prášivého zázraku, kam podľa DNA patrí.

 

Vďaka jeho tvaru v štýle tzv. rybičky je doska v powderi ako ryba vo vode. Od prvého poriadneho oblúka za hranicou zjazdovky sa do dosky zamilujete a budete si užívať jazdu sprevádzanú erupciami radosti pri plávaní prachom. Kratší tail zároveň zaisťuje bleskovú ovládateľnosť snowboardu, ktorá vám ešte viac dopomôže k túženému surfovému pocitu.

Na snowboarde ma najviac bavila práve jeho hravosť a netradičnosť. Pri každom pow turne som sa cítil, ako keby som práve jazdil vlny na Havaji, ale pritom hľadel na milované zasnežené vrcholy. Ani väčšie dropy neboli žiadny problém a nikdy som netušil, že skákať na vyrezanej doske môže byť dokonca zábavnejšie ako na tej klasickej. Je to jednoducho niečo nové a človeka to baví. A mimochodom, keď sa vrátim k tým hawajským vlnám, tak tie som zatiaľ nikdy nezišiel, ale viem, že by to bol úplne identický pocit. A to mi, prosím, verte, inak budem smutný. Ďakujem.

Celkovo by som dosku odporučil ako hravého kamaráta do zbierky, ktorého vytiahnete zakaždým, keď budete túžiť po netradičnom zážitku zo snowboardingu. Zároveň, ak je pre vás hlavným miestom pobytu freeride a backcountry, tak by som sa nebál ísť do dosky ako do jedinej voľby. Po každom dni jazdenia na tejto krásavici sa budete modliť k bohu snowboardingu a prosiť ho o poriadnu kydanicu, nech môžete vyraziť na prašanové hody zas a znova.

Mňa osobne doska vážne bavila a nenašiel som na nej jedinú chybičku. Zároveň som ani raz nezažil tú pekelnú bolesť zadnej nohy po dlhom prášení, pretože doska jednoducho krásne pláva. Dlhá špička v kombinácii s vyrezaným tailom drží nad snehom jedna báseň. Navyše ten surfový feeling je niečo, čo na klasickej doske zažijete len ťažko. Veľká vďaka Snowboard Zezula za príležitosť a vás srdciarov burcujem, nech idete jazdiť, než sa nám to všetko roztopí!

Testoval a fotil Vašek Čajka pre Freeride.cz

    Gravity Squadra

    Gravity Squadra

    272.30 € 389.00 €

      Gravity Wax Iron

      Gravity Wax Iron

      49.00 €

        Gravity Wax Scraper

        Gravity Wax Scraper

        6.00 €

        Celá ponuka značky Gravity »

        Ďalšie články z kategórie Novinky, Poradňa - snowboard

        Kalendár akcií

        Detailný kalendár »

        Prihlásiť sa

        Zabudli ste heslo?

        alebo

        Registrácia

        Jazyk