Prilba Fox Proframe: Legenda pokračuje

Novinky

30. mája 2022 | 0 komentárov

Úspešná enduro a all mountain integrálka Fox Proframe je späť! Objav aktuálnu verziu tejto prilby, ktorá si vydobyla neobyčajnú popularitu vďaka perfektnému zladeniu nekompromisnej ochrany integrálnych prilieb s priedušnosťou obvyklou skôr pre otvorenejšie prilby.

Táto unikátna prilba už má na konte rad pochvalných recenzií od nezávislých médií, tak si poďme pripomenúť, prečo je stále špičkou na trhu.

Helma Fox Proframe: Legenda pokračuje

Ochrana

Nebudeme chodiť okolo horúcej kaše, bezpečnosť je u prilby tak nejako úplným základom. A v tomto ohľade Fox Proframe samozrejme exceluje. Táto integrálka je síce nečakane ľahká, o to viac ale prekvapí jej nekompromisná tuhosť. To platí pre celú jej konštrukciu vrátane bradového chrániča, preto tiež získala aj downhillovú homologáciu ASTM F1952! Menej náročná európska norma EN 1078 je samozrejmosťou a v tomto prípade už skoro ani nestojí za reč. Čo by ťa však zaujímať malo, je technológia MIPS, ktorá ochranné vlastnosti prilby Fox Proframe posúva ešte ďalej. Toto stále populárnejšie riešenie inšpirované ľudskou lebkou obmedzuje rotačné sily vznikajúce pri náraze pod uhlom a tým zaistí ešte lepšiu ochranu mozgu. Viac o MIPS zistíš v samostatnom článku. Aby toho nebolo málo, EPS škrupina je vyrobená s použitím technológie Varizorb, ktorá kombinuje materiál o dvoch hustotách a tým ešte zlepšuje ochranné vlastnosti prilby.

Helma Fox Proframe: Legenda pokračuje

Komfort

Pretože prilba musí byť použiteľná v reálnom živote, malo by sa ti v nej skvele jazdiť. Dlho a za všetkých podmienok. Preto je integrálka Fox Proframe tiež neuveriteľne pohodlná. Kombinácia 15 vstupných a 9 výstupných prieduchov sa totiž stará o mimoriadnu priedušnosť prilby, takže ani pri výstupoch za teplého počasia nebudeš mať hlavu ako v peci. A to sa o každej integrálke zďaleka povedať nedá. Ďalším dielom v mozaike komfortu je polstrovanie, ktoré odvádza vlhkosť a má antimikrobiálne vlastnosti. Výsledkom je hlava v suchu a bez nepríjemných pachov. Poteší tiež jednoduché zapínanie Fidlock pre dokonale bezstarostné nasadzovanie a odnímanie. Pričítaj si k tomu už zmienenú nízku hmotnosť a nulové starosti s bradovou časťou, ktorá je vďaka obrovskej otvorenej ploche priedušná skoro akoby tam nebola, a máš pred sebou jednu z najpohodlnejších integráliek, čo kedy uzreli svetlo sveta.

Helma Fox Proframe: Legenda pokračuje

Štýl

Ak ti má prilba robiť radosť po všetkých stránkach, musí tiež dobre vyzerať. Aj tento parameter podľa nás Fox Proframe plní na výbornú. Agresívny dizajn je nielen funkčný, ale dáva prilbe tiež ohromujúci štýl. Chuť vrhnúť sa naplno z kopca z integrálky Fox Proframe doslova vyžaruje!

Helma Fox Proframe a Štěpán Hartl

Čo hovorí náš tímový rider Štěpán Hartl

"Prilbu Fox Proframe používam na enduro a downhill. Keď idem trail alebo menšie vychádzky, volím otvorený model Speedframe. Proframe sa ale osvedčila ako výborná voľba aj na zjazd, pritom sa v nej dá parádne šliapať. Pri výstupoch stačí dať dole okuliare a môžeš si ju bez problémov nechať na hlave. Je to prilba, ktorá krásne dýcha, je neskutočne ľahká a sedí mi úplne presne. V balení sú asi tri veľkosti vankúšikov, takže si veľkosť môžeš nastaviť ako chceš. Váha je neskutočne nízka, ľahšiu prilbu som ešte nemal. Odvetrávanie je super, takže sa potíš úplne minimálne.

Helma Fox Proframe a Štěpán Hartl

Pokiaľ ide o riziko spojené s veľkými prieduchmi, strach niektorých riderov zo zapichnutia klacku nezdieľam. Riziko tohto hororového scenára je minimálne a keď už by si to nedaj bože ostrým predmetom niekam schytal, najskôr to bude inam než práve do otvoru v prilbe.

Helma Fox Proframe a Štěpán Hartl

Zapínanie Fidlock na magnet je úplne geniálne. Nasadíš, pricvakneš a nič sa ti nechtiac nerozopína. Určite jedno z najlepších zapínaní na trhu a má aj homologáciu na downhill. Dôležitá je pre mňa tiež technológia MIPS, ktorá už mi neraz zachránila hlavu v iných prilbách. Proframe som zatiaľ poslal len na bradu a tento náraz pobrala bez problémov. Kritické hlasy o prasknutie tejto prilby preto nemôžem potvrdiť. Ak prilba pri tvrdom páde praskne, ale zachráni ti tým život, ako sa to stalo kamarátovi, je to v poriadku. O to predsa ide.

Helma Fox Proframe a Štěpán Hartl

Vo Fox Proframe jazdím všade, v lete, v zime, za dažďa a dvakrát som s ňou vyhral Enduro sériu. Je to najlepšie integrálka, akú som kedy mal."

    Fox Proframe

    Fox Proframe

    284.40 €

      Fox Speedframe Mips

      Fox Speedframe Mips

      154.37 €

        Fox Rampage

        Fox Rampage

        162.50 € 203.13 €

        Ďalšie články z kategórie Novinky

        Kalendár akcií

        Detailný kalendár »

        Prihlásiť sa

        Zabudli ste heslo?

        alebo

        Registrácia

        Jazyk