×
Otváracia doba na Veľkú noc → Pi: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZATVORENÉ

Arbor oslávi 25 rokov veľkolepým dokumentom

Novinky

28. decembra 2020 | 0 komentárov

Dnes už legendárna kalifornská značka so stromom v znaku v roku 1995 vznikala na myšlienke udržateľnej produkcie snowboardov a skateboardov. Dávno pred tým, než to začalo byť cool. Celý príbeh Arbor, ktorý viedol až k dnešnému globálnemu ohlasu, odkryje nový dokumentárny film "Crossing the Grain".

Dokument Arbor: Crossing the Grain

Založiť v polovici deväťdesiatych rokov športový brand na myšlienke ohľaduplnosti k životnému prostrediu, to chcelo odvahu a dávku vizionárstva. Dnes už vieme, že cesta, ktorou sa chalani z Arbor vydali, bola správna. Ako ale zakladatelia pretavili svoje ideály do podoby popredného svetového producenta vo svojom odbore?

Arbor oslaví 25 let velkolepým dokumentem

O podrobnej histórii značky Arbor sa doteraz moc nehovorilo, to sa ale pri príležitosti 25. výročia má zmeniť. Ako sa Bob Carlson a Chris Jensen vrhli do už vtedy silne konkurenčného segmentu, ako sa outsiderom podarilo vydobyť si pevnú pozíciu v komunite a stať sa jedným z najväčších inovátorov? Nebolo to vôbec ľahké a chcelo to veľa odhodlania.

Všetko uvidíš v chystanom dokumente "Crossing the Grain", ktorého premiéru netrpezlivo očakávame. Zatiaľ tu pre teba máme aspoň krátky teaser, ktorý naznačí, že sa máš naozaj na čo sa tešiť.

 

Arbor odhaľuje svoju históriu

V roku 1995 dvaja priatelia založili značku Arbor s cieľom postaviť výrobu vybavenia pre skateboarding a snowboarding na princípoch trvalej udržateľnosti. Boli prvou tradičnou značkou v obore akčných športov, ktorá sa týmto smerom vydala a boli tiež prví, kto sa formálne zaviazal venovať časť predajov na ochranu životného prostredia. Arbor vstúpil na trh s radom snowboardov s drevenými jadrami aj vrchnými vrstvami, zníženou závislosťou na plastoch a záväzkom chrániť lesy. Príbeh o tom, ako sa Arbor od idealistických začiatkov vyvinul do brandu, akým je dnes, zatiaľ nikto nerozprával.

Arbor oslaví 25 let velkolepým dokumentem

Teraz, keď Arbor oslavuje 25 rokov, rozpráva tento príbeh nový dokument "Crossing the Grain". Film odhaľuje, ako zakladatelia Arbor, Bob Carlson a Chris Jensen, rozbehli firmu ako outsideri s cieľom vstúpiť na extrémne konkurenčný trh polovice deväťdesiatych rokov. Snímka zachytáva, ako Arbor bojoval za uznanie a finančné zabezpečenie, zatiaľ čo sa odbor na prelome tisícročí snažil ustáliť, ako budoval svoju jedinečnú cestu vpred a ako si nakoniec vydobyl dnešnú pozíciu jedného z najinovatívnejších a najvytrvalejších snowboardových a skateboardových brandov. Dokument je príbehom o tom, ako si stáť za svojím a nevzdávať sa. Popisuje, čo obnáša zanechať pozitívnu stopu v celom skate, surf a snowboardovom odvetví.

Arbor oslaví 25 let velkolepým dokumentem

"V deväťdesiatych rokoch sme hovorili o udržateľnosti a drevených vrchných vrstvách, zatiaľ čo konkurencia sa zameriavala na grafiku, módu a výrazné osobnosti", hovorí zakladateľ a CEO Arbor Bob Carlson. "Boli sme vlastne cudzinci vo svojom vlastnom odbore. Dosť iní na to, aby sme v polovici deväťdesiatych rokov upútali pozornosť, ale nie dosť cool, aby sme sa udržali, keď sa odbor snažil ustáliť na konci dekády. Ako sme to prežili a naučili sa v odbore akčných športov prekvitať, to je skvelý príbeh o tom, ako snowboarding a skateboarding vždy bude o ľuďoch, ako nám náš kolektívny prístup umožnil nájsť si správnu cestu a pritom si zachovať nezávislosť aj vernosť základným myšlienkam."

Arbor oslaví 25 let velkolepým dokumentem

Dokument bude mať premiéru túto zimu a objaví sa v ňom veľa súčasných i bývalých tímových jazdcov ako sú Bryan Iguchi, Marie-France Roy, Mikey Basich, Rob Kingwill, Nick Visconti, Shuriken Shannon, alebo Amelia Brodka. Nebudú chýbať aktuálni alebo bývalí zamestnanci vrátane Eddieho Walla, ani mediálne hviezdy ako Pat Bridges zo Snowboarder Magazine, dlhoročný moderátor Pat Parnell, olympijský snowboardový komentátor NBC Todd Harris či novinárka ESPN Alyssa Roenigk. Vystúpia aj legendy v odbore, ako sú zakladateľ Rome Paul Maravetz alebo Steve Lake, ktorý vybudoval Sector 9.

Arbor oslaví 25 let velkolepým dokumentem

Režisérom a producentom filmu je dlhoročný člen rodiny Arbor a bývalý marketingový riaditeľ Arbor Snowboards Sean Black so svojím partnerom Asherom Kolesom.
 
 
 
Ďalšie články z kategórie Novinky

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk