Black Crows: Čistá lyžiarska sloboda

Novinky

6. januára 2021 | 0 komentárov

Horúcou novinkou v našom portfóliu je nezávislá francúzska freeski značka Black Crows. V čom je výnimočná a na akých princípoch stojí?

Freeski Black Crows

Ako to začalo

Dvaja profesionálni lyžiari, ozajstní srdciari z francúzskeho Chamonix, sa v roku 2006 rozhodli zmeniť svet freeski. Na trhu im vtedy chýbali lyže, ktoré by odrážali rozmanitosť freeskiingu, boli by dostatočne široké, točivé a univerzálne. Tak si Camille Jaccoux a Bruno Compagnet povedali, že to napravia. Spojili sa s Christophom Villeminom, už vtedy uznávanou autoritou v odbore, a začali pripravovať svoje vysnívané lyže.

 

Prvý model vyvinutý pod vlastnou značkou s čiernymi vranami niesol názov Corvus a vznikol na základe túžby vytvoriť skutočne freeridové lyže, aké doteraz neexistovali. Corvus bol navrhnutý tak, aby zvládal hlboký prašan i rýchle oblúky. Úspech sa dostavil a prvý model Black Crows sa rýchlo stal obľúbencom lokálnej freeski komunity.

Modelový rad sa následne začala rozrastať o ďalšie hravé, výkonné a spoľahlivé lyže s elegantným dizajnom. Popularita Black Crows rýchlo prerástla hranice Francúzskych Álp a nič nebránilo expanzii na medzinárodné trhy. Významné ocenenia od odborových magazínov sú dôkazom, že čierne vrany vyleteli správnym smerom. Rovnako inovatívna, ako produkty samotné, je aj prezentácia Black Crows, ktorá zahŕňa nevšedné kampane, hudobné podujatia v mestách i na horách a neobvyklé partnerstvá s inými brandami a obchodmi.

Firma od svojich počiatkov veľmi vyrástla, tím skúsených vývojových expertov rozšíril freestyle lyžiar Julien Regnier, ale na návrhu produktov v Chamonix sa stále podieľajú aj sami zakladatelia.

Freeski Black Crows

Filozofia Black Crows

Lyže Black Crows vznikli na princípoch slobody, radosti a unikátneho dizajnu, čoho sa držia dodnes. Nový prístup k freeskiingu umožňuje lyžiarom užívať si voľnosť v prírode ešte viac, intenzívnejšie víriť prašan, rýchlejšie rezať oblúky a stúpať nahor s väčšou istotou. Ruka v ruke s novými zážitkami ide krása samotných lyží, ktoré vyčnievajú z davu čistou a neobyčajne elegantnou grafikou. Neprehliadnuteľnú estetiku lyží Black Crows má na starosti renomovaný parížsky dizajnér Yorgo Tloupas a jeho práca výrazne prispieva k unikátnemu charakteru „Čiernych vrán“.

 

Poznaj čistú lyžiarsku radosť. Prehliadni si nový modelový rad lyží Black Crows.

 

Ďalšie články z kategórie Novinky

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk