Vibram: Excelentná technológia podrážok

Poradňa - snowboard

23. novembra 2020 | 0 komentárov

Podrážky svetoznámej značky Vibramtým najlepším, na čom sa dá postaviť odolná topánka. Už asi 80 rokov!

Vibram: Excelentní technologie podrážek

Prečo Vibram?

Firmu Vibram založil Talian Vitale Bramante, ktorý jej tiež dal meno. Po tom, čo nevhodná obuv zohrala úlohu v tragickej smrti niekoľkých horolezcov a jeho priateľov, si Bramante uvedomil, že je na čase prísť s odolnou a priľnavou podrážkou, ktorá bude lepšie izolovať proti chladu a vlhkosti. A tak sa v roku 1937 zrodila prvá podrážka Vibram vyrobená z vulkanizovanej gumy.

Horolezecká obuv s podrážkou Vibram sa obzvlášť preslávila v roku 1954, kedy v nej tím talianskych horolezcov zdolal náročný výstup na K2. V šesťdesiatych rokoch sa podošvy Vibram začali vyrábať aj v Severnej Amerike. Nasledovalo predstavenie bezpečnostnej podrážky Vibram Security odolnej voči olejom.

Od roku 1969 spoznáš podrážku Vibram podľa ikonického osemhranného žltého odznačiku "marca oro".

Neskôr ponuku rozšírila ľahká podrážka Evaflex pre vychádzkovú a spoločenskú obuv alebo mimoriadne priľnavý Vibram Grip pre freeclimberov.

Nasledoval rad ďalších technológií a materiálov pre špecializované typy obuvi a Vibram ďalej posúva technológie vpred až do dnešných dní. Inžinieri značky po desaťročia prichádzali s podrážkami, ktoré sú ľahšie, pevnejšie, pohodlnejšie a ekologickejšie.

Hypermoderná chytrá podrážka Vibram Smart Sole dokonca vie cez Bluetooth komunikovať s tvojím zariadením!

Vibram: Excelentní technologie podrážek

Súčasnosť

Aktuálny sortiment Vibram je samozrejme rozsiahly a zahŕňa nielen podrážky pre rôzne typy obuvi vrátane športovej, módnej a pracovnej, ale aj celé topánky mnohých druhov. Žlté logo Vibram môžeš dnes nájsť na pohodlných žabkách i ultra-odolných horolezeckých topánkach.

V každom prípade je značka Vibram zárukou špičkovej technológie podrážok, ktoré sú neobyčajne odolné, trvanlivé, pohodlné, ľahké a majú perfektnú priľnavosť.

Vibram: Excelentní technologie podrážek

Vibram a snowboarding

U nás nájdeš Vibram najmä v podobe podrážok vybraných snowboardových topánok, kde tento žltý nápis zaručuje excelentné vlastnosti a dlhú životnosť.

Ak vyžaduješ istotu špičkovej technológie Vibram, vyberaj z topánok na snowboard Nitro, BurtonNidecker alebo DC.

Vibram nájdeš dokonca aj na špičkovom viazaní Nitro Phantom, kde guma Vibram EcoStep na strapoch poskytuje perfektnú odolnosť a oporu.  

Ďalšie články z kategórie Poradňa - snowboard

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk