×
Otváracia doba počas májových sviatkov: 8. mája ZATVORENÉ

A Blast From The Past - Nidecker Classic Series

20. októbra 2020 | 0 komentárov

Tieto tri dosky znamenajú jedinečnú kapitolu príbehu značky Nidecker. Nech už ste jazdili na jednom z pôvodných modelov, alebo ich objavujete prvýkrát, čas to nezmení. Nidecker prináša tieto ikonické grafiky späť k životu, tentoraz s modernými, špičkovými technológiami, ktoré očakávate od všetkých snowboardov Nidecker.

História sa stretáva s budúcnosťou

Tieto produkty navrhol Nidecker pre mnohoročných fanúšikov značky aj tých, ktorí sa so značkou a jej produktmi zoznamujú prvýkrát. Táto kolekcia je ako dobrá hudba, nikdy to nevyjde z módy a ako každý skvelý remix ponúka nový rozmer starým obľúbeným songov. Bob Marley to vyjadril najlepšie textom svoje piesne: "In this great future, you can not forget your past!"

 

Len málo značiek má tak slávnu históriu ako Nidecker. Aby sme jej vzdali hold, aký si zaslúži, znovu vydávame jedny z našich najslávnejších dosiek. Kým tieto klasické produkty umožňujú starej generácii snowboardistov pripomenúť si minulosť, novej generácii predstavia pestrofarebné počiatky nášho športu.

1987 - The Liberty

V roku 1987 získava filmového Oskara snímka Olivera Stonea "Čata", Aretha Franklin je ako prvá žena uvedená do rock'n'rollovej siene slávy, U2 vydávajú svoje ikonické album "Joshua Tree", americký prezident vyzýva Michaila Gorbačova k strhnutiu berlínskeho múru, značka Nike predstavuje technológiu Air Max, umiera Andy Warhol a rodí sa víťazka olympijského závodu v U-rampe z roku 2006 Hannah Teter.

V tom istom roku vyrába Nidecker vo švajčiarskom Rolle snowboard s jedinečným postavením v histórii značky i snowboardingu - prvý snowboard, ktorý zišiel z vrcholu až po úpätí hory Mont Blanc, jednej z najznámejších hôr sveta, ktorá čnie nad Chamonix, Mekkou freeridingu.

Liberty je poctou koreňom snowboardingu založených na "surfovaní na snehu". Je to nepochybne jedna z najlepších freeridových dosiek, ktoré Nidecker kedy vytvoril. Kombinácia klasických kontúr a špičkových materiálov prináša fantastický pocit z plynulého štýlového zatáčania v prašane, ale aj na pekne upravených cestách, dokonca aj v mokrom snehu na konci sezóny. Liberty je špeciálne navrhnutý na rozbitie nerovného terénu a je pripravený tvoriť si cestičky medzi stromami.

 

1988 - The Lip Stick

V roku 1988 prvýkrát preteká tím jamajských bobistov na zimných olympijských hrách, skladba "Man In The Mirror" od Michaela Jacksona sa umiestňuje na prvom mieste rebríčka The Billboard Hot 100, James Hansen, vedec z NASA vyhlasuje v americkom senáte, že začalo globálne otepľovanie spôsobené človekom, Dustin Hoffman a Tom Cruise excelujú v Rainmanovi a Nike predstavuje jednu z najúspešnejších kampaní v histórii športu sprevádzanú novým sloganom "Just Do It".

Nidecker v rovnakom roku konštruuje snowboard Lip Stick, ktorý sa neskôr stáva akýmsi protoypom allmountain snowboardov; úplne nový tvar dosky sa vo všetkých ohľadoch vymykal vtedajším tradičným tvarom, inzerty mal posadené viac na strede dosky a mal dlhšiu pätku, takže bolo oveľa ľahšie jazdiť aj pozadu, na switch. Dizajn boardu tvoril fluorescenčný šachovnicový vzor, ktorý bol veľmi dobre rozpoznateľný aj (v už tak dosť farebnej) druhej polovici 80. rokov.

 

1990 - The Air Pipe

V roku 1990 svet oslavuje znovuzjednotenie Nemecka, pád železnej opnoy a definitívny koniec studenej vojny. Nelson Mandela je po dvadsiatich siedmich rokoch vo väzení prepustený na slobodu. Sinnéad O'Connor dobýva hudobný svet s piesňou "Nothing Compares To You". Je zakázané fajčenie na palubách amerických lietadiel. Na pultoch obchodov sa objavuje prvá digitálna kamera. Československo zažíva prvý slobodný rok po štyridsiatich rokoch totality. Zomiera Greta Garbo a rodí sa neskoršia dvojnásobná víťazka olympijského slopestylu Jamie Anderson.

Snowboard Air Pipe bol prvým vpádom značky Nidecker do novej vlny freestyle snowboardingu na začiatku deväťdesiatych rokov. Vďaka svojmu špeciálnemu tvaru a mäkšiemu flexu sa táto doska stala najvyhľadávanejšou na trhu. Hoci freestyle šialenstvo malo svoj pôvod v USA, Európa nebola príliš pozadu.

 

 

Celú novú kolekciu snowboardow Nidecker nájdete tu.

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk