×
Otváracia doba počas májových sviatkov: 8. mája ZATVORENÉ

Rocky Mountain: Kanadská MTB legenda

Novinky

16. októbra 2020 | 0 komentárov

Naša ponuka horských bicyklov sa práve rozrástla o ďalšiu výnimočnú značku. V Severnom Vancouveri, na úpätí drsných kanadských hôr, sa už od roku 1981 rodia bicykle Rocky Mountain. Teraz ich nájdete v našej predajni a na e-shope.

Silné korene značky v Skalnatých horách

Dnes obrovský pojem v pretekárskej aj rekreačnej horskej cyklistike začal vznikať už koncom sedemdesiatych rokov, kedy sa budúci zakladatelia firmy Grayson Bain, Jacob Heilbron a Sam Mak pustili do upravovania cestných bicyklov, aby na nich bolo možné zdolávať technické trialy kanadského západného pobrežia. Na vývoji prvých vlastných modelov Rocky Mountain sa potom spolupodieľal Tom Ritchey, dnes popredný výrobca komponentov.

Rocky Mountain

Čoskoro prišla expanzia za hranice mesta a ešte pred koncom osemdesiatych rokov sa podarilo naštartovať predaj aj za oceánom. Počas nasledujúcej dekády už si bicykle Rocky Mountain nachádzali zákazníkov v Nemecku, Švajčiarsku, Taliansku, Francúzsku i Japonsku a v roku 2014 už sa exportovali do 36 krajín po celom svete.

Aby v Rocky Mountain mohli pre svoje bicykle používať tie najlepšie komponenty, založili dokonca vlastnú značku Race Face Bicycle Components.

Športové úspechy

Kvalitu bicyklov Rocky Mountain najlepšie dokazuje dlhý rad skvelých výsledkov v pretekoch a nejedno významné ocenenie.

  • Marie-Hélène Prémontová na Rocky Mountain získala striebro na olympijských hrách v Aténach (2004).
  • Rocky Mountain Urge bp Rally Team vyhral celkové hodnotenie tímov v Enduro World Series 2016 po tom, čo bol o dva roky predtým druhý.
  • Úspechy a víťazstvo značka zaznamenala tiež na náročných pretekoch Transalp, Cape Epic, TransRockies, Red Bull Rampage aj v mnohých svetových pohároch.
  • Do tímu Rocky Mountain patria ako XC, tak enduro a freeride jazdci.
  • Bicykle Rocky Mountain získali niekoľko ocenení za bicykel roka od významných cyklistických médií.

Rocky Mountain Altitude

Rocky Mountain Altitude Carbon

Rocky Mountain sa u nás predstavuje enduro modelom Altitude, ktorý svoje úctyhodné schopnosti najlepšie ukáže na enduro pretekoch a pri agresívnej jazde na traili.

Tento profesionálmi preverený bike kombinuje nekompromisný pretekársky potenciál so schopnosťou poskytovať hromadu zábavy aj pri rekreačnej jazde. Pre novú sezónu je Altitude ešte schopnejší a rýchlejší. S ním to v pokoji pošleš aj na skoky a dropy, ktorým si sa doteraz vyhýbal.

Posúva enduro na nový level

Premyslený rám je navrhnutý tak, aby fungoval perfektne vo všetkých veľkostiach a s jazdcami rôznych výšok. V Rocky Mountain používajú 27,5" kolesá pre menšie veľkosti a 29" pre M a väčšie rámy. Pre každú veľkosť sa tiež odlišne ladí odpruženie.

Bike plný chytrých technológií

  • Systém RIDE-9 umožní jazdcovii ešte presnejšie doladenie geometrie len s pomocou dvoch imbusových kľúčov. Celkom ponúka 9 možností, s ktorými je možné experimentovať.
  • Odpruženie Smoothlink je pri šliapaní efektívne, ale pritom si zachová poddajnosť a komfort. Pretože v Rocky Mountain dôkladne vyladili každý z mnohých parametrov odpruženia, poskytujú ich bicykle úplne jedinečný jazdný zážitok.
  • Základom karbónových variantov je Smoothwall carbon. Pretože nie je karbón ako karbón, v Rocky Mountain používajú jeden z najsofistikovanejších výrobných procesov pre dosiahnutie bezkonkurenčného pomeru tuhosti k hmotnosti, výborného jazdného prejavu a odolnosti. Aby mal bike najlepšie možné vlastnosti, špecifické oblasti rámu sú vyrobené z rôznych typov karbónu.
  • Hliníkové rámy sú konštruované zo zliatiny FORM™ alloy, aby plnili najprísnejšie kvalitatívne kritériá Rocky Mountain. Každá časť rámu a každá rúrka je špecificky navrhnutá výhradne pre svoj účel, čím je dosiahnutý optimálny pomer pevnosti, hmotnosti a jazdných vlastností.
Rocky Mountain Altitude Carbon

Aké sú reálne skúsenosti?

Recenzie potvrdzujú, že Altitude nezaprie svoje pretekárske gény. Rovno z krabice by mohol štartovať napríklad na Enduro World Series.

Je to stabilný, istý, ale obratný bike, ktorý sa nebojí najdrsnejších zjazdov, pritom nie je zbytočne ťažkopádny na bezproblémové a efektívne stúpania.

Drží sa terénu ako kliešť a nabáda k posúvaniu limitu rýchlosti.

Čím drsnejšie pošleš Rocky Mountain Altitude z kopca, tým viac ti bude dávať najavo, že je to ešte málo!

Len sa pozri na test od Freehub Magazine

 

Rocky Mountain Altitude Carbon 70 si môžeš už teraz prehliadnuť a kúpiť v predajni alebo e-shope SNOWBOARD ZEZULA a ak máš k bicyklom Rocky Mountain otázky, ozvi sa nám a radi ti odpovieme.

Ďalšie články z kategórie Novinky

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk