Prírodná a udržateľná ochrana pokožky pred slnkom od značky Swox

Novinky, Udržateľnosť

21. júla 2020 | 0 komentárov

Ekologické zložením aj obalom, odolné voči vode, s vysokým faktor ochrany pred slnkom. Presne také sú opaľovacie krémy od značky Swox.

Výrobky od značky SWOX sú vyvíjané v spolupráci s dermatológmi, vedcami a svetovými športovcami. Vieme, že surferi, horskí cyklisti, bežci, plážoví volejbalisti, snowboardisti a lyžiari kladú vysoké nároky na opaľovací krém. A všetci tiež vieme, že rodičia chcú pre svoje deti iba najlepšiu ochranu pred slnkom.

To je dôvod, prečo je súčasťou filozofie značky SWOX zaistiť, že ich výrobky sú odolné voči vode, majú vysoký faktor ochrany pred slnkom a neštípu z nich oči. Krémy sú vhodné pre citlivú pokožku, sú vyrobené z minerálnych slnečných filtrov a ekologických, organických a udržateľných prísad.

Taktiež obaly SWOX krémov sú vyrobené z recyklovaných a recyklovateľných materiálov. Krémy obsahujú UV filtre bezpečné pre korálové útesy a certifikované organické prísady. Pre vodoodolné opaľovacie krémy SWOX sa používajú minerálne UV filtre. Ich výrobky sa vyrábajú výlučne v Európe pre minimalizáciu prepravných vzdialeností.

    SWOX Max Lotion SPF 50

    SWOX Max Lotion SPF 50

    29.90 €

    The Swox Story

    Všetko to začalo vo vode počas surfovania v Austrálii v roku 2009. Traja priatelia a surferi z Nemecka - Tim, Ralph a Max na trhu nemohli nájsť opaľovací krém, ktorý by im poskytol vysokú úroveň ochrany, ktorú potrebovali pri surfovaní.

    Štípajúce oči, klzké ruky, vyrážky zo zmesi potu a opaľovacieho krému... každý, kto miluje outdoorové aktivity presne vie, čo to znamená.

    Pre týchto troch podnikavcov milujúcich surfovanie bolo obzvlášť dôležité vytvoriť opaľovací krém, ktorý by bol mimoriadne vodeodolný a nepoužíval žiadne zbytočné chemikálie, ktoré by mohli spôsobiť podráždenie pokožky, napríklad parfumy, alebo ktoré by mohli byť škodlivé pre ľudí či životné prostredie. Tak spoločne s dermatológom Timom Peltzom vytvorili krém s vysokou ochranou pred slnečným žiarením a odolnosťou voči vode. A zrodila sa značka SWOX.

    Prvým produktom na trhu od SWOX bol krém na tvár z minerálneho zinku. K dispozícii je vďaka svojej popularite až dodnes. Hypoalergénne zloženie neobsahuje parabény, alkohol a parfémy a navyše je v ekologickom obale vyrábanom z cukrovej trstiny.

    Netrvalo dlho, kým sa chýry o novom opaľovacom kréme vyrobenom iba pre surferov rozšírili. Konečne sa skončili dni štípajúcich očí a klzkých rúk! Čo je dôležitejšie, uľahčilo to surferom predchádzať spáleniu slnkom a znižovať riziko rakoviny kože a predčasného starnutia pokožky, a to aj v drsných podmienkach, ktorým čelia vo vode.

    Bezpečné pre korálové útesy

    V oblastiach, kde ľudia trávia čas plávaním, šnorchlovaním a, samozrejme, surfovaním či inými vodnými športmi boli namerané škodlivé koncentrácie UV filtrov z opaľovacích krémov. Tieto sú mimoriadne nebezpečné pre korálové útesy.

    V dôsledku toho vydali Havaj, Florida a niektoré regióny v Austrálii a Mexiku zákaz kozmetických výrobkov a prípravkov, ktoré tieto chemikálie obsahujú. Ide hlavne o látky ako oxybenzón, oktinoxát a oktokrylén. Značka SWOX sa vo výrobe svojich produktov dlhodobo vyhýba nielen prísadám, ktoré už boli vyhodnotené ako nebezpečné pre životné prostredie, ale aj prísadám, ktoré sa v súčasnosti stále považujú za „bezpečné pre útesy“, ale sú vedecky spochybnené. Preto je možné povedať, že krémy Swox sú bezpečné pre korálové útesy a firma neustále vyvíja zloženie produktov tak, aby odrážali najnovšie vedecké štúdie.

    Dnes používajú produkty značky SWOX, vyrábané výhradne v Európe, aj ďalší športovci: snowboardisti, kiteboardisti, windsurferi a lyžiari. Všetci sa zhodujú na tom, že SWOX je skrátka ideálnym riešením do vody, ako aj do hôr.

    Všetky opaľovacie krémy od Swox nájdete tu.

    Ďalšie články z kategórie Novinky, Udržateľnosť

    Kalendár akcií

    Detailný kalendár »

    Prihlásiť sa

    Zabudli ste heslo?

    alebo

    Registrácia

    Jazyk