Kolaborácia Phil Hackett × Horsefeathers

20. júla 2020 | 0 komentárov

Horsefeathers pre tohtoročnú kolekciu predstavil sériu tričiek, trenírok, ponožiek a skate dosiek s názvom Pickles vytvorených v spolupráci s talentovaným ilustrátorom a skejterom Philom Hackettom z Veľkej Británie.

Horsefeathers s Philom urobil tiež rozhovor o tom, ako sa k ilustrácii dostal a či sa cíti byť viac umelcom, ktorý skejtuje alebo skejterom, ktorý tvorí.

 

Ahoj Phil, mohol by si sa nám na začiatok v krátkosti predstaviť?

Volám sa Phil Hackett, mám 38 rokov. Žijem a pracujem v Burton on Trent, UK. Posledných 14 rokov sa živím ako freelance ilustrátor.

Ilustrátor Phil Hackett a jeho tvorba

Ako by si svoje umenie popísal jednou vetou?

Pestré, zábavné, farebné, občas surrealistické, často obsahujúce skateboarding.

Bol si od odmalička tým dieťaťom, ktoré si v škole stále kreslilo, alebo si sa k tvoreniu dostal až neskôr?

Kreslím odjakživa. Moja mama má stále moje kresby z obdobia, kedy som mal tri roky. V škole som mal neustále problémy kvôli čmárániu a kresleniu do všetkých učebníc!

Kedy nastal ten bod, kedy si si uvedomil „okej, týmto sa chcem živiť“?

Študoval som na Herefordskej škole umenia a dizajnu, kde som vyštudoval ilustráciu. Behom prvých týždňov nám predstavili ilustrátorov, ktorí svoje diela publikovali v novinách, magazínoch a knihách. Vtedy som sa rozhodol, že chcem urobiť to isté. Vyrastal som v snahe stať sa maliarom, alebo niečím podobným, ale hneď ako ma uviedli do sveta komerčnej ilustrácie, vedel som, že chcem práve takúto kariéru.

Pickles

Okrem toho, že si umelcom, si tiež skateboarderom. Definoval by si sa ako umelec, ktorý skejtuje, alebo skôr ako skejter, ktorý tvorí?

Určite ako umelec, ktorý skejtuje. Keď som bol mladší, skejtoval som každý deň, ale teraz mi to už nevychádza. Častokrát mi do toho príde práca a ani telo už nie je tak pružné ako bývalo!

Skateboarding figuruje v mnohých z tvojich diel. Je práve skateboarding tvojou obľúbenou tématikou a inšpiráciou? Prípadne, čo dalšie ťa inšpiruje?

Skateboarding je mojou múzou. Ilustrácie súvisiace so skejtovaním robím len zhruba posledné tri roky. Predtým som tvoril len diela na objednávku pre knihy, časopisy a pod. (čo robím doposiaľ -  je to môj hlavný zdroj príjmu). Raz som nakreslil skejtovú ilustráciu – len tak zo srandy. Hodil som to na Instagram a malo to úspech! To ma presvedčilo, aby som sa tomu venoval viac. Je skvelé mať tému, ktorá sa dá dôkladne skúmať cez ilustrácie, ešte keď som sám skateboarder a mám rozsiahle znalosti zo sveta skateboardingu. Skejty sú pre mňa jasnou voľbou!

Je ešte niečo iné, čomu sa rád venuješ okrem umenia a skateboardingu?

Rád jazdím na bicykli, počúvam kriket v rádiu, varím, čítam a chodím do pubu. Nič extra vzrušujúce, haha.

 

„Skateboarding je mojou múzou.“ hovorí Phil Hackett, talentovaný freelance ilustrátor a skejter z Veľkej Británie.

 

Philova tvorba na Instagrame @hackettillustration

Poďme sa teraz pozrieť na tvoju spoluprácu s Horsefeathers. Obsahuje tričká, trenírky, ponožky a skate dosky. Prečo si ako atribút do tejto spolupráce zvolil práve nakladané uhorky?

Ilustráciu s nakladanými uhorkami som robil už predtým. Dizajnéri z Horsefeathers ma oslovili s tým, či by som nevytvoril niečo podobné. Bavili sme sa o tom, čo by vyzeralo dobre na skejtových doskách, aký pattern by sa hodil na ponožky a pod. Myslím, že vo finále to funguje dobre, pretože to je trochu iné a nepredvídateľné.

Na čom momentálne pracuješ a aké sú tvoje vízie do budúcna?

Momentálne pracujem na niekoľkých rôznych projektoch. Hlavným z nich je séria plagátov pre veľkú spoločnosť na výrobu skateboardových topánok. V budúcnosti by som chcel mať ešte niekoľko výstav (behom posledných 3 rokov som vystavoval vo Veľkej Británii, Španielsku a v Taliansku). Chcel by som tiež zverejniť môj 5. diel skateboardových ilustrácií.

Philova tvorba na Instagrame @hackettillustration

Čo by si odkázal začínajúcim umelcom?

Nesnažte sa napodobniť to, čo je v umení a ilustrácii moderné alebo aktuálne. Trendy prichádzajú a odchádzajú. Vytvorte si svoj vlastný vizuálny jazyk, taký, ktorý je pre vás jedinečný.

    Horsefeathers Sidney

    Horsefeathers Sidney

    9.00 € 17.99 €

     

    Na záver mám na teba ešte tri rýchle otázky:

    1. Voľná tvorba sám pre seba ALEBO tvorenie na objednávku s danou témou?

    Trochu z oboch! Je super mať úplnú slobodu pracovať na všetkom, čo chcem, ale rovnako tak je fajn, keď mi niekto dá inštruktáž, ktorá ma nasmeruje preč od mojich obvyklých tém. Pomáha mi to rozvíjať kreativitu.

    2. Kresba na papier ALEBO digitálna kresba?

    Kresba na papier - všetky moje ilustrácie začínajú svoj život ako kresby perom alebo atramentom na papieri. Potom ich preskenujem do Photoshopu a vyfarbím. Skúšal som kresliť aj na tablete, ale vôbec mi to nesadlo.

    3. Street skateboarding ALEBO skatepark?

    Určite street. Keď som vyrastal, v mojom okolí neboli žiadne skateparky alebo rampy, takže sme všetci jazdili street. Z tohto dôvodu som mal vždy bližšie k jazdeniu streetu.

     

     Kolekciu Pickles z kolaborácie Horefeathers a Phila Hacketta nájdete tu.

    Kalendár akcií

    Detailný kalendár »

    Prihlásiť sa

    Zabudli ste heslo?

    alebo

    Registrácia

    Jazyk