Go Skateboarding Day 2020 BRNO!

25. júna 2020 | 0 komentárov

V sobotu 20.6. otriasol Brnom pohyb litosférických dosiek! Aj za dosť nepriaznivého počasia prebehla akcia oslavujúca Medzinárodný deň skateboardingu.

Rok 2020 nám zatiaľ veľmi neprial. V dobe, kedy prichádzalo najkrajšie počasie, nás napadol bacil, ktorý nás z ulíc, skateparkov a pubov vyhnal naspäť domov. Opatreniam pomaly, ale isto začal byť koniec, a preto sme vás už po tretíkrát mohli pozvať na letnú oslavu skateboardingu v Brne – Skejt & Pivo Go Skate Day.

Video: Filip Valachovič

Rovnako ako vlani, v našej zemepisnej šírke a dĺžke (čítaj v Brne) sme si posunuli dátum eventu tak, aby nikto z vás nemusel riešiť vstávanie do práce a mohol si deň skateboardingu užiť bez akýchkoľvek obmedzení. Vzhľadom na počasie sa muselo improvizovať a deň sme tak naštartovali powerslide contestom na najlegendárnejšom lokálnom street spote – Fuzz debnách. Ten najkreatívnejšie poňala punková celebrita brnenského skejtboardingu Vojta Kratochvíl.

Pokračoval jam na novo vzniknutej centrále s manuálkou uprostred Fuzz plazy, ktorú partia lokálov zainvestovala z vlastného vrecka a sama tiež postavila, za čo patrí obrovský rešpekt celej crew!

Sme radi, že môžeme byť súčasťou rekonštrukcie práve tohto spotu a prispieť tak do hromadnej zbierky 5 000,-. Jam na novej centrále jednoznačne ovládol Arabskej princ ej kej ej Alex Al Zouri.

Na Fuzz ešte zostaneme. Nasledoval Best Line contest, ktorý aj v tom nepríjemnom daždi ovládol jeden z najvernejších lokálov a člen SNOWBOARD ZEZULA famílie David Řezy Řezníček.

Odhodlaní jedinci sa nenechali pripraviť ani o každoročný Death Race z prvého spotu priamo na FBB Klub Na Dráze. (cca 4km push na rýchlosť)

Prvé miesto bral Fanda, nová mladá krv brnenského skejtboardingu. Tu sme museli začať opäť trošku improvizovať, pretože hlavná cena bola fľaša Johnny Walker od chlapcov z Cult of the Road. No a nakoľko Fanda nie je plnoletý, vytiahli sa zásoby cien od Jart Skateboards, Fanda s úprimným nadšením siahol po doske a fľašu bral druhý v poradí Death Race contestu, miestny Dios Dimitrios ej kej ej Dan Tomšíček.

A aby si celú akciu užili nielen milovníci streetu, ale aj surfisti z rádiusov, nechýbal ani tradičný contest v miestnej COTR minirampe. Battle bol nabitý a veľmi vyrovnaný, aj cez celodenný poctivý pitný režim, o ktorý sa postaral Excelent. Prvé miesto si medzi lokálnou mašinou Karlem Říhou, Vojtou Kratochvílom a návštevou zo Žďáru Lesliem nakoniec opäť vydrtil David Řezy Řezníček.

Možno sa zdá, že už toho bolo dosť… Leslie ale rozhodne dosť nemal! Po náročnom conteste sme hneď naviazali na poslednú oficiálnu časť dňa, besttrick v minirampe, kde asi po 50 pivách a 100 pokusoch Leslie vracia Blunt kino von na tom najšialenejšom extensione v Brne.

Menom SNOWBOARD ZEZULA a chlapcov z Cult of the Road by sme chceli poďakovať všetkým, ktorí si aj cez nepriaznivé počasie urobili čas a mali chuť doraziť a užiť si deň skateboardingu spoločne s nami. DYCKY BRNO!

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk