×
Otváracia doba na Veľkú noc → Pi: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZATVORENÉ

Ako si vybrať vybavenie na wakeboard?

Poradňa - wakeboard

14. júna 2021 | 0 komentárov

Správny postup pri výbere wakeboardovej výbavy je jedným z najdôležitejších krokov k tomu, aby ste si wakeboarding užívali na maximum.

Wakeboarding je ideálny šport nielen do horúceho leta. Do wakeparkov v našich končinách priťahuje stále viac ľudí už od skorej jari. Ideálny na schladenie sa po náročnom dni, ale aj ako celodenná zábava pri vode. Rovnako ako u ostatných športov je ale pri wakeboardingu veľmi dôležitá správna výbava. Od tej totiž do veľkej miery závisí, ako veľmi si zážitok z jazdenia užijete. Okrem samotného wakeboardu a viazania patria medzi nevyhnutnú časť výbavy aj vesty či prilby.

Ako na výber nového wakeboardového kompletu?

Pri výbere wakeboardu je dôležité hľadieť na rozmer, štýl jazdy, na ktorý je určený a tiež prehnutie dosky. Rozmer dosky vyberajte podľa svojej hmotnosti. Podľa štýlu jazdy delíme wakeboardy na parkové a za čln. Vlastnosti wakeboardu ovlyvňuje jeho prehnutie, materiál skĺznice či zameranie na štýl jazdy.

    Ronix Kinetik Project Springbox 2

    Ronix Kinetik Project Springbox 2

    359.99 € 599.99 €

    Wakeboardové viazanie delíme na tri hlavné skupiny: otvorené, zatvorené a System od Hyperlite. Hlavnou výhodou otvoreného viazania je väčšie rozpätie veľkosti nohy. Zvoľte ho teda v prípade, ak si chcete viazanie požičiavať napríklad so súrodencami či známymi. Pri zatvorenom viazaní vám zasa nehrozí narazenie prstov na nohách pri jazde na prekážkach a vďaka tomu, že presne sadne na nohu tiež poskytuje maximálny komfort. Tvrdoť viazania sa uvádza od 1-10 od najmäkšieho po najtvrdšie. Mäkšie viazanie, rovnako ako pri snowboarde, vyhovuje viac pri jazde na prekážkach, tvrdšie zasa lepšie podrží pri triku z vody. System od Hyperlite zasa funguje na princípe snowboardového viazania - osobitne topánka aj viazanie so zapínaním cez strapy - výhodou tohto typu viazania je, že nemusíte v okolí vody chodiť naboso, nevýhodou je zasa trošku menší cit pri samotnej jazde.

      Ronix Anthem

      Ronix Anthem

      266.00 € 380.00 €

      Čo na seba?

      Aby ste vôbec mohli na vodu, potrebujete dopadovú vestu, ktorá pri páde aj mierne nadnáša. U nás môžete vyberať zo špičkových značiek O'Neill a Follow. Aby ste si to mohli užiť aj v chladnejšej vode, zvoľte neoprén vhodnej hrúbky. Nevyhnutnosť je aj prilba. eliminuje úraz hlavy pri páde na prekážku. Do vody je vhodné vyberať prilby s ušnými krytkami, aby ste si pri páde do vody neprerazili bubienky. Pri prilbách Bern H2O sú ušné krytky už súčasťou balenia.

        Follow TBA LTD Impact

        Follow TBA LTD Impact

        112.00 € 160.00 €

          Follow Wms Atlantis

          Follow Wms Atlantis

          112.00 € 160.00 €

            O'Neill Youth Reactor II Back Zip 3/2 Full

            O'Neill Youth Reactor II Back Zip 3/2 Full

            89.95 €

              Bern Macon 2.0 H2O

              Bern Macon 2.0 H2O

              34.50 € 69.00 €

                Follow Safety First

                Follow Safety First

                65.00 €

                Ako to celé dať dokopy a nezblázniť sa z toho, s tým vám poradí Dominik vo vyššie zmieňovanom videu.

                Ďalšie články z kategórie Poradňa - wakeboard

                Kalendár akcií

                Detailný kalendár »

                Prihlásiť sa

                Zabudli ste heslo?

                alebo

                Registrácia

                Jazyk