Nebojte sa tvoriť dievčenské komunity, hovoria dievčatá z Girl Squad

21. mája 2020 | 0 komentárov

Dievčatá z Girl Squad majú svoje vlastné pravidlá hry. Milujú dobrodružstvo, zábavu a snowboarding.

V Horsefeathers zostavili tím žien, ktorý dbá na to, aby každý kúsok z ich kolekcie vyzeral skvele, ale zároveň bol plne funkčný. V spolupráci s dizajnérmi z Horsefeathers zostavili kolekciu, ktorú sa oplatí neprepásnuť. Pripojte sa k nim a vydajte sa za svojím vlastným dobrodružstvom.

@GIRLSQUADROCKS

#GIRLSQUADROCKS

 

Kto je súčásťou Girl Squad?

Kateřina

Na sociálnych sieťach ju stretnete pod prezývkou @kater_maharadza. S Horsefeathers spolupracuje z dievčat z Girl Squad najdlhšie - sčítané, podtrhnuté asi 10 rokov. Keď sa práve nepreháňa po zasnežených kopcoch, je moderátorkou online magazínu Refresher, venuje sa sociálnym sieťam a spolupracuje na fotení ďalších projektov. Cez víkendy pracuje ako inštruktorka snowboardingu a lyžovania. 

Adriana

Adrianu stretnete na sieťach pod prezývkou @adriazia. S Horsefeathers spolupracuje už skoro 5 rokov. Začalo to fotením produktov a skončilo to na čestnom mieste v Girl Squad. Za zmienku ale stojí, že okrem iného pracuje ako interiérová dizajnérka v IKEA. 

Renáta

@renazpopradu, tak presne pod týmto nickom stretnete Renátu vo svete sociálnych sietí. V Horsefeathers začínala tiež s fotením produktov, koniec-koncov ju k tomu priviedla Adriana. Pracuje ako full-time inštruktorka snowboardingu a lyžovania.

 

Baby, skúste nám to priblížiť. Čo si vlastne pod pojmom Girl Squad predstaviť a ako vznikla myšlienka čisto dievčenskej partie vo vnútri Horsefeathers?

Girl Squad vznikla tak, že sme si na prvom spoločnom fotení ľudsky veľmi dobre sadli. Chalani nám potom navrhli, aby sme vytvorili tím, ktorý by propagoval aktívny životný štýl. Konkrétne Tomáš Koudela mal víziu, že pre československý trh by bolo lepšie prezentovať dievčatám snowboarding a skateboarding prostredníctvom partie kamošiek, ktoré spolu rady jazdia. Okrem jazdenia spolu ale vyrazia trebárs na feraty alebo zažiť iné dobrodružstvo. 

Sme obyčajné dievčatá, ktoré rady jazdia a chcú si to vychutnať. Pre dievčatá je touto cestou omnoho ľahšie sa k nám pripojiť na výlet a stotožniť sa s nami. Sme skrátka kamarátky, ktoré nemajú problém vziať kohokoľvek na výlet, sme na rovnakej vlne.

Myslíte si teda, že pre chalanov je jednoduchšie stotožniť sa s pro jazdcami?

Je to tak. Baby sa odjakživa radšej dohodnú s ďalšími kamoškami na rovnakej úrovni a idú jazdiť. A o tom vlastne celá Girl Squad je. Nájsť si svoju partiu. Je to rovnaké ako u chalanov. Ale mať dievčenskú partiu, to je trochu viac oslobodzujúce, ste na rovnakej úrovni, môžete sa kdekoľvek zastaviť a fotiť sa, skrátka si to užívať a blbnúť pri tom. Chalani z tohto dokážu byť pekne nervózní a tvrdia, že ich baby len zdržujú. Dievčatá toto veľmi neriešia a sú viac v pohode. Sme skrátka baby, ktoré majú rady aktívny životný štýl, ale musíme sa pri tom aj baviť.

Kateř: Ja osobne vlastne až teraz začínam chápať partie čisto kamarátok. Ako mladšia som sa skôr naháňala za perfektnými výkonmi. Trávila som vtedy viac času v chlapčenských partiách. Teraz pre mňa ale majú väčší význam tie dievčenské.

Ale občas vyrazíte jazdiť aj s chalanmi, že?

Hej, keď nás vyfotia. (smiech)

Máte spoločné motto, podľa ktorého sa riadite?

Máme spoločnú pesničku od Spice Girls. (smiech) Ale nie je to o heslách. Ženy majú svoje vlastné pravidlá a kto chce vyraziť s nami, tak ide. Nič viac v tom nie je. Dôležité je vziať si snowboard, kecky, plavky a nebáť sa.

Vieme o vás, že milujete snowboarding. Čo ale robíte keď práve vonku nepráši?

Surfujeme, skejtujeme, jazdíme na pumptracku, chodíme na túry, feraty alebo zbalíme plavky a ideme na Bali. Dobrodružstvo nie je len na snehu, začína v momente kedy doma zavriete dvere a idete ho hľadať. Dobrodružstvo je možné zažiť všade, nepotrebujete len sneh. Samozrejme to najdôležitejšie je pre nás snowboarding, ale dobrodružstvom je niekedy aj obyčajná precházka po meste. Skrátka hory, oceány a asfalt.

Ako vnímate ženský skateboarding na československej scéne? Je dosť dievčat, ktoré sa tomuto športu venujú?

V skateboardingu do veľkej miery záleží aj na tom, o akej úrovni sa bavíme. Trebárs dievčat, ktoré majú skejt a idú len tak cruisovať po meste, je dosť. Kúpiť si cruiser a jazdiť môže bez problémov každé dievča a oproti skateparku je to bezpečné v zmysle, že vám nehrozia ťažké zranenia. Rozdiel medzi snowboardingom a skateboardingom je tiež v tom, že sneh nebolí, ale asfalt už áno. A dievčatám nejde mať za zlé, že sa nechcú zodrieť. Alternatívou k trikom v skateparku môžu byť pumptracky. Dobré je postupovať podľa toho, na čo sa kto cíti. A robiť kroky postupne. Keď sa na niečo necítite, skúšajte to pozvoľna. Niektoré dievčatá občas nedokážu odhadnúť, ako to urobiť tak, aby si neublížili, a keď si ublížia, už sa toho boja.

Aké sú ohlasy na Girl Squad? Darí sa vám propagovať lifestyle akčných športov medzi dievčatami a ženami?

Celkom sa to rozrastá a dievčatá sa s nami začínajú viac a viac stotožňovať. V skutočnosti tu tá komunita bola dávno predtým, len sme jej dali meno a podobu. Dievčatá sú rady, že to existuje a že sa družia s ďalšími a robia to, čo ich baví, spoločne. To, že sme sa dali do kopy aj na sociálnej seti, kde si môžeme vymieňať fotky a videá, je len plus a priláka to viac mladších dievčat. Keď sme so snowboardingom začínali my, tak zďaleka toľko dievčat nejazdilo. Tým, že zároveň pracujeme ako inštruktorky snowboardingu, tak si to aj viac všímame. Začínajú prichádzať čím ďalej mladšie deti. Dievčatá aj chlapci. Bežne sa ale stáva aj to, že dorazia 30-ročné baby, ktoré sa chcú naučiť snowboardovať. Nie je to tak, že chalani jazdia na snowboarde a dievčatá si nežne lyžujú po svahoch. Je skutočne vidieť, že baby začínajú jazdiť na snowboarde viac a viac. A to je super.

Ako ste prišli s nápadom zbaliť sa a vydať sa spoločne na Bali? Prečo práve Bali?

Od Horsefeathers sme dostali možnosť vycestovať na jeden zimný a jeden letný výlet. Keď nám to chalani z Horsefeathers navrhli, boli sme nadšené a prvý výstrel padol na Bali. Spočiatku sme nevedeli, aký na to budeme mať budget a ako to celé dopadne. Potom sme pomaly museli prichádzať k tým reálnym veciam. Ako to celé sprodukujeme a podobne. Vzhľadom na to, že sme sporivé dievčatá, tak sme to zvládli. Bali bolo na našom spoločnom wishliste a takto sme si vlastne splnili náš spoločný sen. Najskôr sme hľadali destináciu, kde sa bude dať aktívne vyžiť aj mimo hôr, niekde, kde by bolo aj more aj hory. Trochu sme mali obavy, či prostredie na Bali bude sedieť s tým, čo sme chceli propagovať, ale nakoniec to perfektne zapadlo. Ako Girl Squad máme viac-menej voľnú ruku. Potom, čo najskôr vypálime v štýle: “Ánooo, Bali!”, nasledujú trochu obavy, pretože ostatní sú samozrejme nohami viac na zemi. Nakoniec nám ale zveria dôveru a vznikne z toho super trip.

Produkujete si videá a fotky sami alebo s vami jazdí na tieto výlety aj produkčný tím?

Kateř: Mali sme so sebou môjho priateľa, ktorý je kameraman a ten nám robil fotky aj videá. Zároveň nám do veľkej miery pomohol aj plánovať. V dievčenskej partii ako je tá naša, musí byť vždy niekto, kto povie o koľkej sa zajtra vstáva a kam sa pôjde. Skrátka taký plánovač. A pre nás to bol práve on. V plánovaní programu bol veľmi dôsledný. Celé to potiahol a zorganizoval. Bez neho by sme sa asi o trochu viac vyvaľovali. Keď to má byť poriadna Girl Squad, musí tam byť aj niekto, kto bude myslieť na všetky ostatné veci, zatiaľ čo my si budeme užívať všetku pohodu a srandu. Bol tak trochu náš kouč.

    Horsefeathers Gloster

    Horsefeathers Gloster

    79.99 €

    Takže v každej dievčenskej partii sa nakoniec nájde minimálne jeden muž?

    (Smiech) Nutne to nemusí byť muž, ale musí to byť niekto, kto bude nohami trochu na zemi a bude sledovať čas. Chceli by sme z toho urobiť vyslovene dievčenskú partiu, aby fotky a videá mala na startosti potenciálne dalšia členka Girl Squad. Taká členka nám chýba aby sme ako Girl Squad boli úplne kompletné, ale zároveň je problém také dievča zohnať. Asi by ani nebol problém zohnať fotografku alebo kameramanku, ale musí zvládnuť skutočne dobre jazdiť na snowboarde. Katin priateľ zvládol odšoférovať auto, skúter, nakrúcať a fotiť a zároveň sledovať čas. Toto bežne fotograf ani kameraman v popise práce nemá. Je to skôr pridaná hodnota. Takže baba, ktorú by sme chceli do tímu musí vedieť jazdiť na snowboarde, na skejte a pritom nakrúcať videá, strihať, fotiť a celé to organizačne zastrešť. Či človek vie jazdiť na snowboarde a skejte je tiež dobre poznať z toho, ako si vyberá zábery. Ideálne potrebujeme dievča, ktoré toto všetko zvláda a vie, ako to celé dotiahnuť. Zatiaľ sme na nikoho takého nenarazili.

    Ako vlastne zapadá letná kolekcia Horsefeathers do myšlienky exotickej výpravy ako bola táto?

    Vybrali sme si vizuálne zaujímavé miesto, kde nie sú len pláže a oceán, ale vedeli sme, že Bali má zároveň neskutočne krásnu prírodu, má hory, sopky, lesy a pralesy. Kolekcia, ktorú sme tam fotili nie je možno na prvý pohľad zapadajúca, ale vynikla v nepoznanom prostredí. Takže nakoniec sa to podarilo a sme rady, že sme našli aj miesta, ktoré nie sú v klasických fashion magazínoch. Páčil sa nám kontrast, ale zároveň to aj perfektne zapadlo. Využili sme všetko. Bundy, mikiny, šaty aj tielka.

    Dobrodružný život má však tiež nejaké úskalia a veľa vecí často nevyjde tak, ako si ich naplánujeme. Stali sa na Bali najaké situácie, ktoré neboli ideálne? Ako ste ich zvládli?

    Kateř: Zvládli sme to všetko. Musím ale vypichnúť, že som si svoj batoh s vecami na celý trip položila k inej motorke. V polovici cesty som si spomenula na to, že ho nemám na chrbte. Síce sme to zvládli vďaka tomu, že sme Girl Squad a pretože som si kúpila legíny a kartáčik na zuby a ostatné mi požičali baby, ale je to taký ten klasický dievčenský príbeh. Zasa niečo zabudla. A rovno batoh! Mala som tam nohavice, plavky, skrátka úplne všetko. Na Bali síce človek potrebuje koniec-koncov len kartáčik na zuby, spodné prádlo a plavky, ale zamrzí to...

    Renáta: Zároveň sme rady, že sme ani jedna nespadla z motorky. Hovorí sa totiž, že ak si nespadol zo skútra, akoby si na Bali ani nebol. Zároveň sme každý deň nejaké pády videli. Myslím, že si môžeme pogratulovať, že sa nám to nestalo.

    Adriana: Keby si niektorá z nás nedajbože zlomila ruku alebo sa stala nejaká banalita, dosť ťažko by sa nám potom pokračovalo v tom, čo sme si naplánovali. Mali sme v tomto obrovské šťastie.

    Skúste nám predstaviť váš packing list. Čo odporúčate dievčatám si na taký trip zbaliť?

    Kartáčik na zuby, dvoje plavky, dvoje kraťasy, dve tričké, street bundu, mikinu, slnečné okuliare a veľa, veľa opaľovacieho krému. A hlavne sa natierajte aj keď idete plávať do mora. Na Bali sa dá skutočne ísť len s príručnou batožinou. Veľa vecí si tam človek môže kúpiť, ale aj vyprať. Vyprať si tam je veľmi lacné. Na skúter sa vám určite budú hodiť tenisky. Viac nič, nech už toho nemáte veľa. Rozhodne odporúčame ikonické tričko Adios Bichachos, batikovanú mikinu s logom Girl Squad a slnečné okuliare. Šaty na ramienka a tielka sa vám budú hodiť na poriadnu večernú párty.

    Aké podobné projekty plánujete v najbližších sezónach? Budeme v blízkej budúcnosti sledovať Girl Squad na nejakej ďalšej exotickej/horskej výprave?

    Plán síce máme, ale zatiaľ je to všetko veľká neznáma. Chceli by sme ísť do Gruzísnka. Veľká nevýhoda je samozrejme v tom, že túto sezónu nebola veľká zima a ani sneh. Takže do úvahy pripadá ešte Andorra, tam máme jedného známeho. Každopádne si túto sezónu určite chceme ešte zajazdiť. Čo sa letnej výpravy týka, tú sme ešte vôbec neplánovali. Hlavné je vymyslieť tú zimnú.

    Čo by ste chceli odkázať dievčatám, ktoré jazdia alebo len začínajú jazdiť?

    Nebojte sa tvoriť dievčenské komunity. Je dobré byť súčasťou ženských kruhov, pretože sme každá iná a zároveň všetky rovnaké. Navzájom sa dosť dopĺňame, máme možno inú povahu, ale všetky sme ženy. Aktívny životný štýl je pre ženy v každom veku a období. Adriana už má tiež dieťa a aktívne sa zapája. Aj keď ste matky, nemusíte len sedieť doma, ale stále môžete viesť aktívny život a venovať sa tomu, čo máte rady. Nebojte sa chodiť von a hľadať dobrodružstvo!

    Vďaka za rozhovor baby, nech sa darí a Girl Squad komunita naďalej rastie.

    Vďaka za záujem.

    Kalendár akcií

    Detailný kalendár »

    Prihlásiť sa

    Zabudli ste heslo?

    alebo

    Registrácia

    Jazyk