Ako si vybrať splitboard?

Poradňa - splitboard

2. decembra 2021 | 0 komentárov

Správny postup pri výbere splitboardovej výbavy je jedným z najdôležitejších krokov k tomu, aby ste splitboarding využívali na maximum. Preto sme si pre vás v spolupráci s #FreerideTV pripravili rubriku Ako na to. Dnes vám poradíme, ako vybrať splitboard, čo na seba a ako sa snažiť predísť nepríjemným situáciám v horách. Poďme na to!

 

Splitboarding je šport, ktorý priťahuje stále viac ľudí. Je to únik z preľudnených stredísk a túžba po ľadovom tichu uprostred lesa a vrcholkov hôr. Omnoho viac než u ostatných športov je ale pri splitboardingu veľmi dôležitá správna výbava. Tá vám totiž môže zachrániť aj život. Okrem samotného splitboardu a viazania patria medzi nevyhnutnú časť výbavy puky, stúpacie pásy, palice a vybavenie pre lavínovú bezpečnosť.

Pri začiatkoch so splitboardingom sa bez nich zaobídete, ale časom ich každý nadšenec ocení. Máme na mysli mačky a železá. Tie sa používajú práve v prudkých svahoch a pri traverzoch na zmrznutom povrchu.

Posledným dôležitým dielom celej skladačky je správne freeridové oblečenie a lavínový batoh, ktorý pohodlne pojme vašu lavínovú výbavu. No a ako to celé poskladať a nezblázniť sa z toho, s tým vám poradí Dominik vo vyššie spomínanom videu.

Ďalšie články z kategórie Poradňa - splitboard

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk