Nitro Snowboards: 30th Anniversary

Novinky

24. decembra 2019 | 0 komentárov

Značku Nitro Snowboards založili v roku 1990 vo Vera’s Cafe v americkom Seattli dvaja nadšení snowboardisti Thomas Delago a Sepp Ardelt. Ich vášeň pre jazdenie v horách sa rozvinula v túžbu vytvárať vlastné produkty a technológie a sprístupniť tak snowboarding čo najväčšiemu počtu ľudí.

V posledných tridsiatich rokoch uviedla značka Nitro na trh rad kľúčových technológií a produktov. Patrí medzi ne napríklad prvý sériovo vyrábaný splitboard, asymetrické prehnutia (asymetric camber profiles), mini disc systém pre pripevnenie viazania, prvý dámsky PRO model snowboardu a ten najväčší počet signature snowboardov v porovnaní s ostatnými brandmi.

Od prvého dňa sa Nitro venuje podpore snowboardových komunít po celom svete prostredníctvom globálnych tímových aj lokálnych jazdcov, obchodov, distribúcií a médií. Dôvod je jednoduchý - Nitro založili dvaja chlapci, ktorí boli a stále sú oddaní snowboarďáci. Za tridsať rokov sa zmenilo mnoho, vášeň ale zostala rovnaká. To je vidieť aj z nedávneho dokumentu 28 Winters, ktorý bol uvedený dva roky pred tridsiatym výročím založenia značky.

Nitro sa ako značka nikdy nebrala príliš vážne. Snowboarding je totiž niečo, čo ľudia robia pre zábavu, nie je dôvod sa pokúšať byť prehnane cool. Je omnoho dôležitejšie ľudí okolo seba inšpirovať a motivovať ich k jazdeniu na doske. Nový celovečerný film Nitro OFFLINE je žiarivým príkladom toho, kde je Nitro po tridsiatich rokoch. Je to skupina ľudí, ktorí sa snažia inšpirovať snowboardistov aj nesnowboardistov po celom svete, aby nezabúdali dať si pohov od hektického online sveta, v ktorom žijeme, aby šli vonku a užili si pár okamžikov offline.

V začiatkoch značky Nitro v podstate ešte žiadny online svet neexistoval. O tridsať rokov neskôr je to jeden z problémov, ktorému čelíme. Všetci sa stávame tak trochu väzni celého online sveta. V Nitro sú presvedčení, že snowboarding bude aj naďalej únikom z tohto online sveta, únikom späť do reality, späť k jazdeniu, priateľom a spoločne stráveným chvíľam, ktoré majú tú najväčšiu cenu.

"Čas letí, a uprimne povedané, Sepp ani ja sme netušili, keď sme v roku 1989 začali pracovať na prvej kolekcii a o rok neskôr založili značku, kde bude Nitro za tridsať rokov. Sme nadšení z cesty, ktorú snowboarding za tú dobu ušiel a kam až sa dostal, že stále vedieme našu vlastnú snowboardovú značku. To, že som mohol snívať o akejkoľvek doske, ktorú som chcel, a byť pri tom ju privádzať na svet bolo - a dodnes stále je - najväčšie vzrušenie. Môže to znieť pateticky, ale vždy cítim nadšenie, keď vidím niekoho, kto používa niektorý z našich produktov. Skutočnosť, že táto osoba minula svoje ťažko zarobené peniaze za kus vybavenia, ktoré sme navrhli a vyrobili, vo mne vyvoláva pocit pokory a zároveň veľkého uznania pre náš tím. Túto zodpovednosť berieme celkom vážne a budeme pokračovať v tom, čo sme urobili s poslednými tridsiatimi kolekciami: premeníme naše sny v realitu a uistíme sa, že naši zákazníci zažívajú rovnakú radosť a vzrušujúcu jazdu, akú sme mali my pri navrhovaní a testovaní. Prajem skvelú zimu."

Thomas Delago
spoluzakladateľ značky Nitro

Nitro Snowboards je jednou z najstarších snowboardových spoločností v súčasnosti a zároveň jednou z posledných, ktorá je vlastnená súkromým subjektom, na čo sú v Nitro veľmi hrdí. Je skvelé, že za posledných tridsať rokov každý, kto si kúpil nejaký produkt Nitro, podporoval globálnu snowboardovú komunitu, za čo patrí veľká vďaka všetkým snowboardistom od začiatočníkov po veteránov. Bez ľudí by skrátka nebol snowboarding. Je postavený na ľuďoch, vášni a zábave a všetci sa tešíme na ďalších tridsať rokov snowboardov Nitro.

Ďalšie články z kategórie Novinky

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk