Ortovox Wool Promise. Funkčné oblečenie z šetrne získavanej vlny

Novinky, Udržateľnosť

18. novembra 2019 | 0 komentárov

Značka Ortovox pochádza z mestečka Taufkirchen na juhu Nemecka. Zaoberá sa výrobou termobielizne, technických mikín a lavínového vybavenia, ktoré pomáha zachraňovať životy. Dnes si posvietime práve na ich funkčné oblečenie.

Ortovox tento rok prišiel s novou kolekciou oblečenia do hôr, ktorá priam vyhráva farbami. Aký proces sa skrýva za výrobou týchto parádnych kúskov?

Férové podmienky pre všetkých

Vlna je pre značku Ortovox úplne kľúčovým materiálom - ich produkty totiž kombinujú jej prírodné vlastnosti spolu s funkciami novších textilných materiálov. Vzniká tak oblečenie, ktoré vás podrží, nech už sa vydáte kamkoľvek. 

V Ortovoxe si vlnu ako materiál nesmierne vážia. Tiež vedia, že to, ako sa ovce cítia a v akých žijú podmienkach priamo ovplyvňuje nielen kvalitu ich života, ale tiež kvalitu ich vlny. V roku 2017 tak vznikla iniciatíva s názvom Ortovox Wool Promise.

Tá definuje 64 kritérií, ktoré musia spĺňať dodávatelia vlny pre Ortovox. Ďalej tiež definuje 4 hlavné princípy spolupráce, medzi ktoré patrí udržateľný spôsob nakladania s pôdou, šetrné zachádzanie so zvieratami, osobné vzťahy s dodávateľmi a dohľadateľnosť celého procesu.

Swiss Wool a Merino Wool

Ortovox používa pri výrobe svojich produktov dva druhy vlny. Merino vlnu a tzv. Swiss Wool vlnu, ktorá pochádza zo švajčiarskych Álp. Swiss Wool sa používa ako zateplenie do búnd a niektorých lavínových batohov, zatiaľ čo z merino vlny vzniká funkčná termobielizeň a druhá vrstva oblečenia. 

Tento rok sa naviac Ortovoxu podarilo dosiahnuť ďalší míľnik - výroba prvej a druhej vrstvy oblečenia prebieha kompletne v Európskej únii. Trebárs také spracovanie vlny a premena na vlnenú priadzu prebieha v tradičnej rodinnej manufaktúre v Rakúsku.

Kompletnú ponuku oblečenia Ortovox nájdete tu »

Ďalšie články z kategórie Novinky, Udržateľnosť

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk