Horúce novinky v Burton

Novinky, Trendy

29. októbra 2019 | 0 komentárov

V Burton sa dejú veľké veci! Táto značka nie je len o snowboardingu, ale tiež o udržateľnosti a zodpovednosti. A to je presne dôvod, prečo práve tento brand získal nové ocenenie B Corp™ certification. V čom to spočíva? Poď si prečítať...

„Burton vždy usiloval o niečo viac než len o snowboarding“

Je to oficiálne! Burton sa pridáva na zoznam spoločností, ktoré zdieľajú rovnaký pohľad na svet a novo tak spadá pod B Corp™ certification. O čo že to ide? Táto certifikácia potvrzuje, že značka má vysoké požiadavky na udržateľnosť, sociálnu zodpovednosť a ekonomickú transparentnosť. Zapísala sa tak na zoznam k ďalším viac než trom tisícom značiek zo stosedemdesiatich zemí sveta. Zdieľa tak spoločný znak s brandom ako je Ben&Jerry či outdoorové oblečenie Patagonia. Svoj prím však má – Burton je prvou snowboardovou spoločnosťou, ktorá dosahuje tieto štandardy a môže sa tak týmto certifikátom chváliť.

Značka Burton sa nijako netají tým, že jej dlhodobým zámerom nie je len vyrábať snowboardy. Svojich zákazníkov považuje za úzko spätú komunitu, zároveň jej nie je ľahostajné ani životné prostredie či rovnoprávnosť žien. Snaží sa svojim vlastným spôsobom upozorniť na klimatickú krízu – napríklad nedávno značka uzavrela všetky svoje kamenné obchody i e-shopy na 24 hodín; využíva ekologickejšie materiály na výrobu dosiek; všetky snowboardy majú Forest Stewardship Council™ certifikát a všetok apparel nesie označenie bluesign®. Burton preto dúfa, že svojim zaradením pod B Corp™ inšpiruje dalšie značky, ktoré vystúpia z radov a prehovoria k pálčivýn témam dnešnej doby.

 

CERTIFIED B CORPORATION™ 

Spoločnosti, ktoré disponujú certifikátom B Corps™, sú podniky, ktoré sa aktívne angažujú v sociálnej a environmentálnej sfére, transparentnosti vedenia podniku a snažia sa vyrovnávať svoj zisk s vyšším zmyslom existencie značky. B Corps™ reprezentujú globálnu zmenu vo vedení podnikov a snažia sa vytvoriť viac inkluzívnu a udržateľnú ekonomiku. Pomáhajú štátom a neziskovým organizáciám riešiť sociálne problémy a pracujú na znižovaní nerovnosti, bojujú proti chudobe aj za lepšie životné prostredie okolo nás.

Ďalšie články z kategórie Novinky, Trendy

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk