Pripomeň si júnový Surfchamp 2019!

29. júla 2019 | 0 komentárov

Voda, surf a chill – taký bol tohtoročný Surfchamp, teda majstrovstvá Českej a Slovenskej republiky v surfingu, ktorý sa odohral na konci júna vo francúzskom Seignosse na pobreží Atlantiku. Kvapka nostalgie nikomu ešte neuškodila, tak rozklikni článok a zaspomínaj si, ako perfektne tam bolo. A pokiaľ si chýbal/a, môžeš ísť o rok!

Celým názvom Quiksilver a Roxy Czech & Slovak Surfing Championship bol naplánovaný na posledný týždeň v júni, teda 21. – 30. júna. A kto už na nejakom Surfchampe bol, tak vie, že je to vždy zážitkami naplnená udalosť. Československá surfistická špička koncentrovaná na jednom jedinom mieste a odhodlaná vydať zo seba to najlepšie? Ou yeah! Tento ročník bol už dvadsiatym v poradí, a pretože my v SNOWBOARD ZEZULA sme surfoví závisláci a máme radi akcie v skvelej partii ľudí, sme už niekoľkým rokom jedným z hlavných partnerov Surfchampu.

Surfchamp je taký menší World Surf League

Celá súťaž bola koncipovaná rovnako, ako svetová World Surf League: súťažiaci boli najprv rozdelení do štvorčlenných skupín a následne dostal každý tridsaťminútové rozjazdenie na surfe, pri ktorom mal možnosť sa trochu predviesť a ukázať, čo vie. Do hodnotenia sa započítaval súčet dvoch najlepšie odjazdených vĺn. Dvaja najvyššie obodovaní surfisti vždy postúpili do ďalšieho kola. Usilovať o víťazstvo mohli surfisti v kategóriách muži, ženy a tiež dievčatá a chlapci do štrnásť rokov.

Zlatý Oliva a borec na koniec

Medzi mužskými súpermi zvíťazil s prehľadom Otmar Oliva, ktorý pozná tamojšie vlny veľmi dobre. Stal sa tak majstrom Česka a Slovenska pro rok 2019 v surfingu. Za ním sa umiestnil tréner súčasnej českej snowboardovej reprezentácie Martin Černík, tretie miesto vybojoval Robert Chadim. A borec na koniec je pre nás dvadsaťročný Timon Matěna, ktorý sa predral do mužského finále a uchmatol si zemiakovú medailu!

„Rád sa sem rok čo rok vraciam. Celý týždeň sme mali krásne počasie a super vlny. Moja práca je mi zábavou, čo viac si priať.“

Otmar Oliva

Make waves, move mountains

Za dievčatá to najviac zabila Jana Kašová, ktorá žije pri oceáne v Portugalsku, takže je so surfom doslova zrastená. Nádej českého ženského surfingu nesie meno Anna Růtová a umiestnila sa na druhom mieste. Do TOP 3 sa dostala aj Šárka Pančochová, ktorú určite poznáš ako skvelú snowboardistku. A ono to strapaté dievča je šikovné nielen na snehu, ale aj na vode!

„Je to pre mňa ideálna letná príprava na nasledujúcu náročnú zimu. Zúčastniť sa súťaže bola pre mňa hlavne veľká zábava.“

Šárka Pančochová

Víťazi Otmar Oliva a Jana Kašová ↓

A s dospelákmi si pomerali sily aj deti ↓

Celý týždeň sa ale samozrejme len nesúťažilo. Okrem profíkov sa mohli na cestu pridať aj úplní začiatočníci a zúčastniť sa tak školy surfingu. Takže pokiaľ si tento rok ešte váhal/a, či sa na tom surfe vôbec učiť, a nevedel/a si kde, teraz v tom už máš jasno a budúci rok s tebou môžeme počítať. A pokiaľ už na doske stáť vieš, tak si s nami skrátka len poriadne zasurfuješ.

Nezabudni mrknúť na niekoľkominútový zostrih toho najlepšieho z celého týždňa ↓

Viac fotos nájdeš v galérii ↓

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk