×
Otváracia doba na Veľkú noc → Pi: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZATVORENÉ

10+4 naj skateparkov Čiech a Moravy

Trendy

3. júla 2019 | 0 komentárov

S novými skateparkami sa v poslednej dobe doslova roztrhlo vrece. Prinášame ti zoznam 10 najlepších otvorených skateparkov a 4 skvelé pojazdy v halách v Českej republike – teda dokopy 14 spotov v Čechách, na Morave a v Sliezku, ktoré by nemali uniknúť tvojej pozornosti.

Morava

Jihlava

 

Pokiaľ patríš medzi milovníkov betónu, širokých dosiek, cinkanie kopingu a poletov, choď určite do Jihlavy. Dokonalý povrch, veľké rádiusy aj streetová časť – momentálne tu už niekoľko rokov funguje celobetónový skatepark a je to poriadna šupa! Najväčším lákadlom je najskôr priestorný bowl (bazén) so spinou priamo uprostred. Po obvode okolo bowlu si potom môžeš zajazdiť streetovú časť, ktorá sa skladá z bedne, railu, gapu či funboxu. Podnikni dobrodružnú jazdu po D1 a odmenou ti bude kúsok Kalifornie v srdci Vysočiny.

Rožnov pod Radhoštěm

Rožnov pod Radhoštěm nie je len múzeum v prírode, dobrí ľudia, frgále a slivovica, ale aj skate scéna s pekne pevným základom, ktorá sa dočkala prvotriedneho skateparku. A že sa tu budeš skutočne kvalitne baviť ti potvrdí aj to, že Rožnov je jednou zo zastávok českého skate pohára 2019 súťaž sa tu uskutoční konkrétne 14. septembra. Tu si príde na svoje skrátka každý a dokonale tvarovaný bazén so spinou je skutočným rajom pre milovníkov surfovačiek. Valasi skrátka vedia, čo je dobré, a tento skatepark ti prinesie množstvo inšpirácie a odjazdených trikov.

Brno – Komárov

Pokiaľ patríš medzi ortodoxných streeťákov, alebo ideš na poznávací výlet do Brna a medzi pamiatkami si chceš trochu vydýchnuť, tak skate plaza v Komárove je to pravé pre teba. Všetko je tu uspôsobené tak, aby ťa tento skatepark posúval v prehĺbení tvojej techniky. Betón je tu úplne luxusný a vďaka osvetleniu sa dá večerná skejtovačka výrazne predĺžiť! Rádius, bangy, bedničky aj raily ťa zabavia na hrozne dlhú dobu, takže v konečnom dôsledku prepásneš aj výšľap na Špilas. Ale čo, aspoň máš zámienku prísť zase nabudúce!

Vrbno pod Pradědem

Zážitok vskutku na úrovni môžeš mať v skateparku v srdci Jeseníkov, vo Vrbně pod Pradědem. Pobyt v prírode na čerstvom vzduchu ti urobí dobre a zároveň si potrénuješ všetko potrebné na malej bedni, railoch a dokonale vypiluješ jazdu v rádiusoch aj snakerune. Pokiaľ by ťa snáď zaskočilo nepriaznivé počasie, ukrýva táto malebná dedinka tiež další, zastrešený spot s minirampou a streetovou časťou v miestnom areále starých sklární. Tu skateboarding skrátka žije!

 

Šumperk

 

Z Vrbna sa posunieme o kúsok vedľa, a to do Šumperka, kde na teba čaká ďalší TOP skatepark. Ako zbrusu nový ho otvorili na jeseň 2015, takže sa stále ešte blýska novotou. Pokiaľ už máš dosť všetkých tých maličkých skateparkov, kde sa mačkáš s ostatnými a div, že sa nezrazíte, toto ťa bude vážne baviť! Šumperský skatepark je totiž so svojou rozlohou 800 metrov štvorcových jeden z najväčších skateparkov v celej Českej republike.

Čechy

Příbram

Závidieť môžeme aj všetkým skaters z Příbramu, nakoľko aj im pred rokom vyrástol úplne nový skatepark. Je potrebné podotknúť, že tento architektonický počin sa opäť niečim odlišuje od tradičných skateparkov. Čím konkrétne ti ale neprezradíme a radšej si na toto zenové miesto zájdi cez víkend sám. A pokiaľ ťa jazdenie prestane na chvíľu baviť, hneď vedľa je letné kino a kúpalisko – skrátka vyžitie, ako má byť!

Sušice

A pokiaľ je ti veľkosť moravských placov málo, tak skatepark v Sušici ťa uspokojí na plnej čiare. 1 100 metrov štvorcových je už skutočný raj pre všetkých. Zablbni si na bedničkách, polaď to trochu na railoch a zasurfuj v bowle. Na tomto mieste rozhodne nebudeš vyhorenou zápalkou, ale naopak vzplanieš a budeš sa sem pravidelne vracať s nadšením. Kupák included!

 

 Praha – Čakovice

Praha, to rozhodne nie je len most a hrad. Čakovice sa ako úplne nový a svojim prevedením unikátny skatepark otvorili len pred rokom a je to jedno z miest, ktoré by si rozhodne nemal zabudnúť navštíviť. Netradične vytvorené prekážky a skvelé prostredie lákajú pre deň ako stvorený pre skate 'n' chill. Tento kreatívny počin má na svedomí partička srdciarov z unicorn/unicron. Lepšie než slová bude, keď si zhliadneš toto video Maxa Habanca a obrázok si urobíš sám.

Praha – Štvanice

Legendárny park, ktorý prechádza neustálym vývojom, aby zodpovedal kritériám svetovej triedy, môžeš to preveriť úplne rovnako ako zástup top jazdcov z USA, Európy, Austrálie, či Brazílie, ktorí sa tu minimálne raz do roka stretnú, trebárs na Mystic Cupe. Či už streetová časť alebo bowl ti zaručia dokonalú atmosféru miesta. Vďaka zastrešeniu sa nemusíš báť ani zlého počasia. Pokiaľ to so skateboardingom myslíš vážne, skatetrip na štvanický ostrov musíš podniknúť.

Plzeň

 

V ČR sa nachádza viac kvalitných skateparkov, ale táto nová plaza v Plzni je skutočne mekka parkových skejterov. Minulý rok tu vyrástol luxusný betónový bazén, ku ktorému tento rok pribudla streetová plaza. Tá toho ponúka toľko, že ti neprestanú napadať nové veci, ktoré by sa dali robiť. Pokiaľ chceš podniknúť skatetrip, ktorý nebude práve len na otočku, Plzeň ťa určite nesklame.

Haly

Hrušovany nad Jevišovkou

Hrušovany nad Jevišovkou sú skvelou voľbou pre zimné a daždivé dni. V luxusnej osmičke máš množstvo možností a v samotnom čele bazénu sa nachádza vyzývavý wallride, ktorý budeš chcieť určite pokoriť. Celý bazén sa nachádza v priestore bývalej kotolne v susedstve miestnej školy. Vďaka priamemu autobusovému spojeniu z Brna je to skvelá voľba pre skatetrip bez auta pre milovníkov skateboardingu a piva. Fakt: V lete je tu viac horúco a v zime väčšia zima než vonku, zato je tu ale sucho.

Ústí nad Orlicí

Najväčšiu halu pre skateboarding a bmx nájdeš len a jedine v Ústí nad Orlicí. Nevydarené počasie ti preto už nemusí skaziť celý víkend. Jednoducho je to v suchu – pršiplášť a gumáky tu potrebovať nebudeš, nakoľko je všetko schované pod strechou. Nasadni na vlak a doraz si zajazdiť poriadny street aj minirampu. Uvidíš, že toto miesto stojí za pozornosť.

Loštice

Čo so starou a opotrebovanou halou, kam si chlapci a dievčatá chodievali zajazdiť na skejte? V Lošticiach sa rozhodli, že z nej vytvoria halu novú a dajú tak všetkých skaterom možnosť sa poriadne vybiť. A za to si od nás zaslúžia palec hore, len tak ďalej!

Ostrava, Trojhalí Karolina

Industriálne prostredie s old-school atmosférou, to je plaza Trojhalí Karolina v Ostrave. Tento vzdušný priestor ti má čo ponúknuť: krásny flat, rail, bedničky aj skoky si tu strihneš ako pán.

Fotografie čerpané z google.cz

Všetko pre skateboarding

Ďalšie články z kategórie Trendy

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk