×
Otváracia doba na Veľkú noc → Pi: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZATVORENÉ

Report z legendárneho SNOWBOARD ZEZULA Freestyle Campu 2019!

Organizované akcie

30. januára 2019 | 0 komentárov

Freestyle Camp 2019 v Deštnom v Orlických horách nám utiekol ako voda! A bola to akcia, ako sa patrí! Celý týžden od 21. do 25. januára si mohol vidieť nespútaných snowboarďákov ako brázdia YOUR PARK pod vedením tých najpovolanejších. Prečítaj si o celom týždni článok a rozmysli si – pôjdeš o rok s nami aj ty?


Plán znel jasne: celotýždenná jazda začína v pondelok popoludní už na mieste činu. Zoznamovanie sme vzali pomalším rozjazdom, takže súčasťou prvého večera bol predovšetkým servis snowboardov. V rámci Test the Best si mohol ktokoľvek z našej novej crew zapožičať Arbor alebo Gravity snowboard a dať mu ďalšie dni poriadne zabrať. Nasledovala nevyhnutná súčasť prvého dňa na horách - prednáška prvej pomoci. Tentoraz sa jej zhostil náš brnenský kamarát a záchranár Kolda. A vzhľadom na to, aké mrazivé dni nás čakali, tak pripomenúť si správanie na zjazdovke a v snowparku rozhodne nebolo na škodu.


Čuduj sa svete, niektorí nemohli samým nadšením ani dospať druhého dňa. Vstali sme preto hneď so svitaním a o pol desiatej už stáli pripravení v plnej paráde pod zjazdovkou. Rozdelili sme sa do skupín podľa snowboardových zručností a potom už konečne začalo to pravé ródeo. Celé popoludnie sme tvrdo dreli a potili krv pri coachingu v parku. Niekto sa snažil odbúrať základné chyby, ktorých sa dopúšťa pri jazde, ako je napríklad protirotácia v ramenách. Pokročilejší už lietali v snowparku a zdokonaľovali nové triky a štýl spolu s ostrieľanými koučmi Filipom Gutwirthom a Porkerťákmi


Večery patrili odpočinku a regenerácii na ďalší deň vo forme biliardu, snowboardových movies alebo obyčajného poflakovania sa. Zároveň sme ale nezaháľali a venovali vždy deväťdesiatminútovku tzv. videocoachingu. To znamená, že sme kemperom premietali na plátne ich vlastné jazdy toho dňa. Účelom bolo ukázať im konkrétne zábery, na ktorých robia chyby, a vysvetliť, čo je potrebné ešte zlepšiť.


A čo by to bolo za snowboardový kemp bez súťaženia! V stredu popoludní sme mali preteky v slalome. Umiestnenie sa prekvapivo neodrážalo od rýchlosti riderov, ale predovšetkým od štýlu jazdy. Vo štvrtok sme si potom dali bitku v ollie conteste o najvyšší ollie cez latku. Za ten si odniesla zlatú medailu stálica našich snowboardových kempov: mlaďák Andrej z Brna.


V piatok dopoludnia sme si ešte stihli zajazdiť a ukázať tak rodičom kempový progres, či už na zjazdovke, railoch alebo kickeroch. Facebooky sme si vymenili už v priebehu kempu, takže sa mohlo ísť spokojne domov.

Najväčšia vďaka patrí sponzorom Arbor, Gravity Snowboards, Cebu Mango, Chimpanzee, Redbull a Mamut Chips a predovšetkým vám všetkým, čo ste sa nebáli a išli do toho!

Ďalšie články z kategórie Organizované akcie

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk