Bryan Iguchi predstavuje svoje pro-modely

17. januára 2019 | 0 komentárov

Bryan Iguchi je svetovou snowboardovou legendou. Značka Arbor sa preto rozhodla rozbehnúť s týmto týpkom spoluprácu a podarilo sa im vytvoriť nabúchanú kolekciu snowboardov a splitboardov. Iguchiho pro-modely sú výsledkom dokonalého prepojenia kreativity a inovácií.

Bryan Iguchi

Bryan Iguchi, to je koncentrované nadšenie a láska k snowboardingu. „Guch“, ako mu všetci hovoria, je svetový snowboardista s takmer tridsaťročnými skúsenosťami na profi úrovni. Miluje brázdiť dosiaľ neprejazdené kopce a užívať si freeride v čerstvom prašane. Aj keď pochádza zo slnečnej Kalifornie, v 90. rokoch sa presťahoval do Jackson Hole vo Wyomingu. Kráse tamojšej prírody prepadol natoľko, že sa rozhodol práve na tomto mieste stráviť zvyšok života. Pokiaľ teda budete túžit niekedy Bryana poznať osobne, nájdete ho práve tu.

Arbor Bryan Iguchi Pro-models

Bryan Iguchi Pro-Rocker a Pro-Camber

„Chcel som navrhnúť dosku, ktorá by sa dokázala prispôsobiť môjmu štýlu jazdy – niekedy som pohodový rider, inokedy zabijak.

Pôvodne mal byť tento model snowboardov vyložene freestylový, avšak Bryanove zámery sa nakoniec zmenili. Došiel k záveru, že doska musí byť schopná jazdy v akýchkoľvek podmienkach. Či už si teda rider brúsi zuby na divoký carving, pri ktorom za ním zostane len ohnivá čiara, alebo skôr prahne po búrlivej jazde v prašane, Bryan Iguchi Pro-model je tou pravou voľbou. Kto si okrem kvality potrpí i na dizajn iste ocení, že dizajn snowboardu si „Guch“ navrhoval celkom sám.

Pro-Rocker model poskytuje dokonalý pocit „surfovania“ v prašane. Pro-Camber kúsok je naopak stvorený pre drsnú, ostrú a precíznu jazdu zakončenú poriadnym poppom.

Pro-Rocker

Pro-Rocker model poskytuje dokonalý pocit „surfovania“ v prašane. Je to spôsobené hlavne i vďaka ľahko sa zužujúcej pätke a dlhšej špičke. Schopnosti ovládať túto dosku sú vďaka tomuto detailu omnoho lepšie. Rocker model je ideálny na big-mountain i na backcountry freestyle.

Pro-Camber

Pro-Camber kúsok je naopak stvorený pre drsnú, ostrú a precíznu jazdu zakončenú poriadnym poppom. Jedná sa o dosku vytvorenú ako mountain twin s camberom. Rovnako ako rocker, vyznačuje sa predĺženým noseom a zúženým tailom, takže perfektne prepláva hlbokým snehom.

Bryan Iguchi Pro-Splitboard

Bryanova vnútorná túžba po preskumávaní divočiny na čo najlepšej doske viedla k myšlienke stvorenia dokonalého Arbor Pro-modelu. Je nutné podotknúť, že za výsledkom stojí veľká drina, uvažovaním nad dokonalým tvarom dosky začínajúc a hodinami strávenými nad grafickým návrhom končiac. Všetky Iguchiho technologické i dizajnové návrhy boli spracované a vznikol z toho vrcholný kúsok hodný obdivu – backcountry splitboard v camberovom prevedení.

Táto doska je vyrobená v prehnutí ideálnom pre preciznú jazdu a vysoký pop. Zároveň tiež disponuje technológiou GripTech zaručujúcou efektívne priľnutie k snehu v momente, keď je to skutočne treba. Ako i predcházajuce dva snowboardy, je vrchná vrstva splitboardu vytvorená v dizajne z pravého dreva, takže žiadna umelina!

Pozri si prvú epizódu zo série videí značky Arbor na tému „domov“. V hlavnej úlohe nie je nikto iný než Brian Iguchi a jeho milované miesto, Jackson Hole vo Wyomingu:

A nezabudni mrknúť i na fotogalériu!

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk