Nová kolekcia Gravity Snowboards

Novinky

21. novembra 2018 | 0 komentárov

Snowboardové vybavenie Gravity Snowboards môžete vídať na českých horách už pätnástu sezónu. Za tie roky značka urazila slušnú cestu a stal sa z nej rešpektovaný brand, po ktorom siahajú nielen začiatočníci, ale aj skúsenejší a náročnejší jazdci.

Ako v pánskej tak dámskej kolekcii snowboardov nájdeme dosky viac či menej určené pre freestyle aj freeride, ťažisko kolekcie je však v all-mountain snowboardingu. Dosky si užijete v každom teréne.

Gravity Snowboards na svojich doskách ponúka tri rôzne prehnutia. Klasické camber, prehnutie camrock, ktoré kombinuje to najlepšie z camber a rocker prehnutia a peanut camber - vďaka camber zóne medzi viazaniami ponúkajú dosky solídny odraz pri skoku (pop), naproti tomu rocker zóny zaistia stabilitu a hravosť.

Snowboardy, viazania a topánky vrátane doplnkov sú designované tak, aby spoločne farebne ladili. Výber vybavenia je potom jednoduchší a zábavnejší. Na designovú súhru vybavenia môžete pozrieť v sekcii snowboardové komplety Gravity.

 

Najväčšou premenou prešla kolekcia snowboardových topánok; pre túto sezónu vznikli hneď dva nové modely Void a Bliss a ďalšie dva modely Manual a Sage úplne zmenili tvar a spôsob zaväzovania. Detská kolekcia sa rozšírila o variantu so zaväzovaním Atop. Klasické šnurovacie zaväzovanie nájdeme už len u základných topánok Void a Bliss, u ďalších radov ponúka značka rýchle zaväzovanie Fast Lace alebo stále populárnejšie Atop.

Fast Lace umožňuje utiahnuť nártovú a holennú časť topánky zvlášť, takže sa viac prispôsobí odlišným tvarom chodidiel a holenným oblastiam nohy. Pevné lanká sa po utiahnutí schovajú do vreciek na boku komína topánky.

Atop sťahuje topánku pomocou navíjania oceľového lanka, vedeného dômyselne konštrukciou topánky tak, že topánka dokonale obopne nohu jazdca. Pritom len otáčate buttonom na jazyku topánky. Ide to ľahko, systém je teda ideálny pre dámy aj malé deti. Tie majú na výber buď klasické šnúrky, alebo Atop. Rovnako rýchlo a pohodlne ako sa Atop uťahuje, ide aj povoliť. Môžete svojim chodidlám teda dopriať odpočinok napríklad pri jazde kabínkou na lanovke.

V kolekcii viazania už nenájdeme klasické polstrované strapy, ale ľahké a elastické plastové strapy. Tie sa tvaru a veľkosti topánky prispôsobia oveľa lepšie, topánka je tak vo viazaní aj pevnejšie fixovaná.

 

Niektoré modely obalov na snowboard sú designované priamo ku konkrétnym snowboardom. Už vlani značka ponúkla obaly s denimovou povrchovou úpravou, tento rok ich pre úspech opakuje a pridala k modrému denimu aj čierny.

Už tradične Gravity myslí na servis, náhradné diely a rad užitočných doplnkov: od náradia cez gripy, žehličku na vosk, náhradné strapy a račne, zámok na snowboard až po bestseller - sušič na topánky. Novinkou sú pre tento rok anatomické vložky do topánok. Tie sú tento rok po novom len v najvyšších modeloch Manual a Sage.

Ak vás zaujíma, akým spôsobom vzniká nový model snowboardovej topánky, od skice až po finálny produkt, pozrite na článok tu.

Ďalšie články z kategórie Novinky

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk