Wakeboarding s kapelou Mirai

6. septembra 2018 | 0 komentárov

Každá druhá streda patrí vo SNOWBOARD ZEZULA wakeboardu a predovšetkým akciu Test the Best na Wake Merkur. To sa hneď ráno vyrazí s celým test centrom na Merkúr a celý deň chlapci ponúka bezplatné testovanie toho najnovšieho a najlepšieho vybavenia popredných wakeboardových značiek ako je Ronix alebo Hyperlite.

Kto by si nechcel špičkový wakeboard tiež vyskúšať? Šancu má vážne každý! Stačí sledovať naše sociálne siete, aby vám žiadna informácia o plánovanom testovaní neutiekla. Okrem každej druhej stredy na Merkúre sme totiž cez víkendy obchádzali wakeparky po celej republike. Vyskúšať si wakeboard môže tak naozaj ktokoľvek - dospelí i deti, dievčatá aj chlapci, Moraváci, Česi aj Slováci.

Než sa rozhúpete za nami prísť, tak sa môžete mrknúť, ako taký deň s Test the Best vyzerá. A ako to potom dopadne, keď prídu chalani z kapely Mirai a na wakeboardu sa začnú učiť?

Hviezdy na hladine alebo Keď sa skupina Mirai učí na wakeboardu

"Natiahnite ruky, pokrčte nohy, dosku nad vodu a zadok čo najbližšie k doske!" Tak nejako začína lekcie na wakeboardu, ktoré sa zúčastnili chalani z kapely Mirai. Mirai (teda Karlos, ako mu v kapele chlapci hovoria), Sajmon, Majkl a Tomi sa koncom prázdnin Hecli a rozhodli si vyskúšať wakeboarding v autokempe Merkur.

Je asi šesť večer a stále tridsať stupňov a chlapci si idú vo vestách na wakeboard na dosky. Sú možno nervózny, ale teší sa. "Plávať trochu vieme, ale kdyžtak máme tie vesty," smejú sa Karlos a Sajmon ešte na súši. Ešte si bezpečnosť poistiť helmou a vyráža sa na mólo k malému vleku, kde skúsený tréner a SNOWBOARD ZEZULA team rider Tomáš Jadrný vysvetľuje, ako na to. Ako si užiť spojenie vodného lyžovania a surfingu. A ako sa vôbec na wakeboardu postaviť a ísť.

Vo Wake Merkúr si záujemcovia môžu vyskúšať veľký pětisloupý vlek s prekážkami a dva dvojstĺpové systémy. Tie sú vhodné predovšetkým pre začiatočníkov. A na nich taky začali s tréningom chalani z aktuálne najobľúbenejšie českej pop-rockovej kapely. Prvým bodom bolo obyčajné hrnutiu vody, aby sa s doskou vôbec zoznámili. Museli zaujať správny postoj a držať sa laná pripevneného k vleku. Ten podľa ľubovôle a potreby ovládal práve tréner, ťahal je pár metrov dopredu a potom zase späť. Aby chlapci počuli výklad. "Nikam sa neponáhľajte a nerobte žiadne prudké pohyby. Musíte to precítiť. Vlastne sa k tomu správajte ako k žene, "radí tréner Tomáš.

Najskôr rovná jazda, blbosti až potom

Po chvíľou sa prechádza na vyšší level obtiažnosti. Chlapci sa na wakeboardu musí postaviť, vyskúšať si oblúčiky a obchádzať bójky na začiatku a konci vleku. A všetkým to ide. Michalovi a Sajmonovi asi najviac. A všetky to baví. Jet ale takú dlhú trasu len rovno je ale pre niektoré trochu nuda. A tak si strihajú oblúčiky, keď majú ísť rovno, a trochu blbnú. Rešpekt z nového športu u nich človek ale stále vidí. Z jedného oblúčika urobí Tomík dokonca skorosalto a preletí sa skoro pol metra nad hladinou. Dopad do vody je ale mäkký, a tak ide za chvíľu veselo zase ďalej. Je to vlastne šport trochu podobný snowboardingu s tým rozdielom, že na snehu človek nevypije toľko vody. Aspoň väčšinou nie.

Práve jazda na snowboarde alebo skateboarde môže pomôcť. Tréner dokonca snowboarding považuje za oveľa ťažšie šport ako wakeboarding. A tak desať rokov jazdenie na snowboarde zrejme pomohlo Majklovi, ktorého tréner poslal po pár jazdách na malom vleku na ten veľký, kde si profíci užívajú aj prekážok. Majkl zvládol rozjazd na pětisloupém a oveľa rýchlejším vleku s prehľadom a obišiel skoro celý okruh. "Už som to skúšal asi pred 2 rokmi vo wake parku kúsok od Ostravy," priznáva spokojný Majkl. A tiež preto, že vedel, do čoho ide, sa práve na jazdu a celé popoludnie tešil.

Na pomyselnom poslednom mieste skončil Karlos. "Som bezkonkurenčne najhoršie zo všetkých chalanov. Ale baví ma to. Je to strašne fajn a také zážitkove, "usmieva sa. Jediný z kapely má totiž takú možnú nevýhodu - je lyžiar. Na snowboarde ani skateboarde nejazdia. "To skôr futbal alebo tenis. To je moje, "dodáva.

Každopádne chlapci predviedli niekoľko bezchybných začiatočníckych aj pokročilých jázd. Až sa tréner čudoval, že nikto z nich okrem Majkla predtým nejazdil.

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk