Z-Flex Skateboards

Novinky

7. mája 2018 | 0 komentárov

Sme pyšní, že môžeme našu ponuku rozšíriť o ďalšie skateboardové značku Z-Flex, ktorú nezaložil nikto iný, než časť tímu legendárnych Z-Boys!

Zo surfu na skate

V roku 1975 sa objavil v kalifornskej Santa Monice (lepšie známe ako Dogtown) Zephyr skate team, ktorý sa zúčastnil národné skateboard súťaže Del Mar.

Ten patril k surferské predajni Zephyr Surf Shop, ktorá bola neoddeliteľnou súčasťou miestnej surfovej kultúry a rozvinula sa do výroby skateboarde, pôvodne ako doplnkového športu k surfu. Kent Sherwood (nevlastný otec Jaye Adamsa, pôvodného člena Zephyr skate teamu), ktorý vlastnil sklolaminátový obchod, bol oslovený týpkama zo Zephyr Surf Shopu, aby pre nich vytvoril prvú skate.

Pre Z-Boyz, ako sa Zephyr tímu začalo hovoriť, sa čoskoro skateboarding stal prioritnou záležitosťou a Z-Boyz sa stali legendami takmer cez noc.

Legendy z Dogtownu

Najväčší zlom nastal, keď Kalifornia čelila rekordným suchám a väčšina obyvateľov vypustila bazény.
Z-Boyz sa začali vkrádať na pozemky a zjazdiť tyhle nové spoty kde sa dalo a jazdiť tak dlho, ako sa dalo - väčšinou ako dorazila polícia, kedy nasledoval útek ulicami. Toto dalo skateboardingu gule.

R.I.P. Jay Adams

Najlepším príkladom je Jay Adams, 1. generácia Z-Boyz, ktorý je považovaný za otca skateboardingu. Zomrel v roku 2014 na infarkt vo veku 53 rokov a do poslednej chvíle aktívne skateoval.

Vznik Z-Flex

V roku 1976 sa Kent Sherwood odtrhol od Zephyr a rozbehol Ez-Ryder s polovicou pôvodných členov Zephyr teamu vrátane Jaya Adamsa a Tonyho Alvu. O 6 mesiacov neskôr si Ez-Ryder zmenili meno na Z-Flex.

Priekopník vo vývoji koliesok a konkávy

Z-Flex je priekopníkom v oblasti vývoja a testovania návrhov uretánových kolies. Štandardné hliníkové kolesá z priemyslu kolieskových korčúľ neposkytujú plynulú, rýchlu jazdu. Z-Flex vyvinul hladká kolieska Z Smoot odolná proti oderu špeciálne pre prechádzku na promenáde, nasledované Z Grooves, jednorazovým, rýchlejším a plynulejším kolieskom, z ktorého v podsatě dnešnej kolieska vychádzajú.

Z-Flex vyrobil prvé skateboard v histórii, ktorý využíva konkávy na hornej strane dosky. To spôsobilo revolúciu v konštrukcii. Skate s konkávy sú dnes takmer všetky, ktoré sú na trhu dostupné.

Team Z-Flex

Z prvej generácie Z-Boyz sú najvýznamnejšie mená ako Jay Adams, Tony Alva, David Hackett ... Do 2. generácie patrí jazdci George Wilson, Dennis "Polar Bear" Agnew alebo Jimmy Plumer. 3. generácie sú potom Jimmy Acosta, Butch Sterbins, George Watanabe a Aaron Scott. Niektorí z nich sú súčasťou tímu spoločnosti v oblasti predaja (miestne aj medzinárodne).

Podľa príbehu Z-Boys bol natočený autobiografický film Legendy z Dogtownu.

Celá ponuka

Ďalšie články z kategórie Novinky

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk