Burton - the art of making snowboards

Novinky

16. januára 2017 | 0 komentárov

Zaujíma vás, ako vyzerá výroba a chcete sa pozrieť „dovnitř“ snowboardu? Tak sa pozrite, ako sa přirpavují dosky v Burton Craig 's R&D factory!

Všetky snowboardy sú vyrábané ručne

Jadro každého snowboardu Burton je celodrevené. Burton má päť druhov FSC certifikovaných jadier, ktoré používa pri výrobe. Drahšie nutne neznamená lepšie, je to iba o preferenciách a využitie daného snowboardu.

Najprv je položená hliníková forma, cut-to-shape. Základný materiál poskytuje všetko, čo si môžete priať - rýchlu a bláznivú jazdu a dlhú životnosť.

Špeciálne gumové pásy spevňujú väzbu snowboardu, v tomto prípade sú hrany pripravované na položenie ďalšie vrstvy.

Sklenené vlákna tvoria dve vrstvy snowboardu s celodreveným jadrom uprostred. Smer nanesení týchto vlákien ovplyvňuje finálny zážitok z jazdy. Pridaním uhlíkových pruhov sa doska sa stáva dokonca chutnejšie, v závislosti na tom, čo máte radi.

Medzi každú jednotlivú vrstvou je ručne nanášaná vrstva epoxidov. Počas niekoľkých posledných rokov bola testovaná životnosť bio-based eco-friendly epoxidov a potom boli zavedené do výroby. Epoxidy prináša snowboardu silu a špecifický charakter.

Jadro snowboardu kopíruje tvar formy. Bolo tvarovaný a profilované so zúženými a silnejšími úseky. Drevo je umiestnené pozdĺž špičky a päty v dvoch kontinuálnych zónach a kolmo ku zvyšku jadra.

Potom, čo je druhá vrstva skla dole (sotva viditeľná), prichádza na rad "top sheet". Hoci "top sheet" nie je najtechnickejšie časť procesu, je to pravdepodobne najdôležitejšia vo chvíli, keď príde čas vybrať tú pravú dosku.

Jednotný proces prebiehajúci od spodu nahor. Hliníková forma má veko, ktoré zalepíme predtým než pošleme dosku do lisu, kde teplo a tlak fungujú ako gril. Prehnutie snowboardu (v tomto prípade Camber) sa tvaruje práve v tejto fáze.

Ďalšie články z kategórie Novinky

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk