Shark Attack! Šárka Pančochová.

Sponzoring

1. februára 2014 | 0 komentárov

Českú snowboardistku a členku medzinárodného teamu Flow, Šárku Pančochovú pozná zaiste každý. Nám všetkým vo Snowboard Zezula je cťou, že sme Šárku predovšetkým na začiatku jej úžasné kariéry mohli podporovať a spoznať ju bližšie aj ako človeka, plného energie a inšpirácie! Pozrite sa na náš rozhovor sa Šárkou.

Česká snowboardistka a členka medzinárodného teamu Flow Šárka Pančochová má vo svojich dvadsiatich štyroch rokoch za sebou radu skvelých výsledkov - či už to je zlatá MEDAILA z juniorského MS v roku 2008, strieborná z MS v roku 2011 alebo medaily rovnakej farby zo zimných X Games v Aspene v roku 2013. A vlaňajšie prvé miesto v TTR rebríčku medzi ženami je vzhľadom k blížiacej sa olympiáde v Soči veľkým prísľubom.

Šárka, teploty opäť klesajú, slnko je čím ďalej menej a to všetko značí príchod zimy! Aké bolo tvoje leto? Kde sme ťa mohli zastihnúť?

Väčšinu leta som sa pohybovala v Amerike. Trénovala som kondičku v Colorade na trampolínach a taky som liezla po skalách. Bolo to super leto. Poriadne som si oddýchla a tiež sa namotivovala na zimu.

Šárka Pančochová

Minuloročná sezóna bola pre teba a vlastne aj celý český snowboarding pravděpodobnětou najúspešnejší. Ako sa na ňu s odstupom pozeráš?

Sezóna bola super, asi tá najlepšia akú som zatiaľ mala. Ale musím povedať, že už som to potrebovala. Každý rok mám napríklad jeden dobrý výsledok a potom som sa nejako zranila, ale tento rok som to mala injury free a bolo to veľmi vidieť. Dostala som istotu v jazdení počas sezóny a to urobilo veľký rozdiel. Nabrala som veľa nových skúseností.

Ktorý závod bol pre teba ten naj?

X games bol úlet. Taký comeback na poslednú jazdu po dvoch pádoch mi dodal hrozne dobrý pocit. A vždy keď si na to spomeniem, tak mi to urobí radosť.

Všetky iste zaujíma vrchol tohtoročnej zimnej sezóny - olympiáda v Sochi 2014. Ako to vidíš ty?

Na olympiádu sa veľmi teším. Slope style už mám vyjazdený a ešte potrebujem nejaké body na rampe, ale to snáď nazbieram v Colorade počas jesene . Aby som povedala pravdu, tak musím ešte trénovať obe disciplíny . Pretekať v oboch disciplínach je celkom fyzicky náročné. Musím si to rozdeliť a trénovať každú v iný deň, aby som sa rýchlejšie učila triky a vyjazdila sa. Tiež počasie robí veľa. Verím si hlavne na slope style. Uvidíme. Dúfam, že sa to podarí ako má.

Vlani si už v Soči bola a olympijskú rampu skúšala. Čo hovoríš na areál v Soči ako taký?

Musím povedať , že ako jednej z mála mi tam tá rampa sadla. Je dosť prudká, núti ma to jazdiť oveľa rýchlejšie a lietať vyššie. Inak rezort je super. Bolo to síce ešte také stavenisko, ale som si istá, že to Rusi postavia všetko na čas, keď už do toho investovali toľko peňazí. Niekde som počula, že majú na kopci prikrytý sneh na rok a pol, aby mali dosť na zimu. Zajazdili sme si s koučom aj prašan, tak som bola s výletom spokojná.

S tebou máme už dlho spojený projekt One Life, mohla by si pre nezasvätených osvetliť, o čo presne ide a kam svojou činnosťou s babami smerujete?

Minulý rok sme urobili projekt na Islande. Volá sa to "Explore Iceland with OneLife", na ktoré sa môžete pozrieť online. Ale viac-menej sme partia dievčat, ktorá spolu rada trávi čas a ešte sa snažíme inšpirovať ľudí, aby si vážili životného prostredia a šírili pozitívnu energiu.

Čo ty a ekológie v dennom živote?

To vieš, môj šport zrovna moc ekologický nie je, tým ako musím stále niekam lietať a tak ďalej, ale mimo to sa snažím žiť simple life a robím to, čo by mal každý - recyklujem, kupujem lokálne bio potraviny. Zrovna teraz nedávno som bola s rodičmi na dovolenke v Škótsku a išla som na prechádzku po pláži a videla som, že tam bolo všade veľa odpadkov, tak som ich začala zbierať a nakoniec ich bolo skoro 10 kg.

Závody, cestovanie a život okolo snowboardingu nie je iste len o zábave, ale aj únave tela a hlavne mysle. Ako sa zameriavaš na túto časť a ako s ňou pracuješ?

Snažím sa byť v prítomnosti čo to ide, aby som nerobila chyby pri jazdení. Veľa mi pomáha joga. Je to taká moja meditácia. Ale všetko je o skúsenostiach a o tom ako potom s nimi naložíš. Je dôležité sa obklopiť dobrými ľudmi ako je Jožin Toufar, Martin Černík, dievčatá z One Life. A vzájomne si pomáhať v ťažkých situáciách.

A pár slov Zezulákom a čitateľom na záver?

Jazdiť pre radosť je základ :)


Ďalšie články z kategórie Sponzoring

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk