×
Otváracia doba na Veľkú noc → Pi: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZATVORENÉ

25. výročie značky Horsefeathers u nás

Novinky, Organizované akcie, Predajňa

1. decembra 2014 | 0 komentárov

Značka Horsefeathers tento rok oslavuje 25 rokov a oslavuje u nás! Príďte sa pobaviť, nakúpiť so zľavou a ochutnať narodeninovú tortu.

Prijmite naše pozvanie na narodeninovú party Horsefeathers, ktorá sa koná 8. 12. 2014 od 16:00 do 19:00 v našej predajni v Brne. Čaká na vás narodeninová torta, dobre naladený DJ Lucky a 25% zľava na Horsefeathers produkty pre všetkých, ktorí prídu oblečení v Horsefeathers.

Viac o události tu.

Horsefeathers 25 let

Pri príležitosti 25. výročia si pre vás Horsefeathers pripravil limitovanú kolekciu oblečenia a doplnkov, ktorú môžete zakúpiť aj u nás.

Ako to všetko začalo?

Všetko začalo v Britskej Kolumbii v roku 1989, kde si partia stredoškolákov, ktorú viac než škola bavil skate, snowboard a punková muzika vymyslela vlastnú značku Horsefeathers. Mimo Stewarta Carlsona, Joela DeVilleho patril k zakladateľom tiež syn niekdajších českých emigrantov Hanuš Salz. Prvé designy vznikli v rámci hodín výtvarnej výchovy a veľa z nich bolo takzvane "na potom". Jazdenie na snowboarde bolo vtedy predsa len dôležitejšie.

Stewart Carlson v kanadskej Britskej Kolumbii v roku 1989

Po skončení štúdia v roku 1992 sa partia rozbieha do rôznych kútov a kanadská kapitola sa uzatvára. Hanuš sa presúva do Čiech na gymnázium a zdokonaľuje sa v češtine. Tam sa zoznamuje s podobne zmýšľajúcim Pavlom Kubíčkom. Začínajú spriadať plány, ako by sa dalo na kanadskú kapitolu nadviazať. O rok neskôr je na svete prvá kolekcia Horsefeathers o päťdesiatich tričkách a dvesto samolepkách. Väčšina je rozdaná medzi kamarátmi.

Hanuš Salz a Pavel Kubíček v Plzni v roku 1992

Začiatky bez internetu a mobilných telefónov sú ťažké, ale z dnešného pohľadu aj zábavné. Všetko sa rieši z telefónnej búdky a tovar sa prepravuje v požičaných autách. V roku 1995 otvárajú v Plzni svoj prvý vlastný obchod. V roku 1997 prichádza s prvou zimnou snowboardovou kolekcií.

Prvá snowboardová kolekcia a kreslený katalog, 1997

Nasleduje pomerne strmý rast značky, ale chalani robia, čo je od začiatku baví. Stále sa venujú športom, pri ktorých to všetko začalo. Len dnes je značka o 25 rokov starší a predáva sa naprieč celou Európou.

Evolúcia loga Horsefeathers

Ďalšie články z kategórie Novinky, Organizované akcie, Predajňa

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk