GORE-TEX

Poradňa - snowboard

13. decembra 2021 | 0 komentárov

Materiály GORE-TEX vznikajú zlaminovaním membrány GORE-TEX s vysoko odolnými textíliami. Ich 100 % nepremokavosť je zaistená špeciálnou technológiou podlepenia švov. Vhodné do tých najnáročnejších podmienok.

Membrána GORE-TEX

Jedinečná dvojzložková membrána. Časť membrány z expandovaného PTFE obsahuje viac ako 1,4 miliardy mikroskopických pórov na centimeter štvorcový. Tieto póry sú približne 20 000-krát menšie ako kvapka vody, ale 700-krát väčšie ako molekula vodnej pary. Voda v kvapalnom skupenstve teda nemôže membránou GORE-TEX preniknúť, zatiaľ čo vodná para ňou prejde ľahko.

Do štruktúry ePTFE je začlenená oleofóbna látka (látka odpudzujúca olej). Tá umožňuje priechod vodnej pary, ale zároveň vytvára prirodzenú bariéru, ktorá bráni prieniku znečisťujúcich látok, napr. olejov, kozmetických prípravkov, repelentov a zložiek potravín.

Výsledkom je trvalo nepremokavá, vetruvzdorná a priedušná membrána.

Kľúčové vlastnosti

  • trvalá nepremokavosť
  • vysoká priedušnosť
  • extrémna odolnosť voči mrazu
  • jedinečná odolnost pri ohybe
  • mimoriadne dlhá životnosť

Lamináty GORE-TEX

Laminát GORE-TEX sa vyrába tak, že sa membrána GORE-TEX nalaminuje medzi vysoko odolné a extrémne priedušné textílie. Tieto lamináty je možné použiť na vytvorenie celého odevu, búnd, topánok alebo rukavíc, prípadne zakomponovať do vysoko namáhaných častí pre zvýšenie ich odolnosti a oderuvzdornosti.

Podlepenie švov

Dierky po ihlách sú síce veľmi malé, ale napriek tomu by mohli prepúšťať vodu. Preto vás ani dokonale nepremokavá, priedušná a vetruvzdorná textília neochráni pred vlhkosťou a nepohodlím, ak nebudú švy úplne podlepené.

Aby bola zaručená absolútna nepremokavosť výrobkov GORE-TEX, používajú sa špeciálne technológie podlepovania švov GORE-SEAM a MICRO GORE-SEAM. Podlepením sa úplne zakryjú všetky drobné dierky po ihlách, ktoré vznikli v laminátoch GORE-TEX pri výrobe odevov, obuvi alebo rukavíc.

Užšia a ľahšia páska MICRO GORE-SEAM umožňuje vytvorenie funkčnejšieho a modernejšieho strihu s presnejšími krivkami.

Záruka nepremokavosti Guaranteed to Keep You Dry

Všetky odevy a obuv GORE-TEX poskytujú záruku nepremokavosti Guaranteed to Keep You Dry.

Ak nie ste úplne spokojní s nepremokavosťou, vetruvzdornosťou či priedušnosťou svojho odevu, firma GORE-TEX vám ho opraví, vymení alebo vám vráti obstarávaciu cenu. So sťažnosťami sa obracajte na predajcu, u ktorého ste výrobok zakúpili. Tam vám poradia, ako problém vyriešiť.

Snowboardové bundy GORE-TEX

    Quiksilver Highline Pro 3L Gore-Tex

    Quiksilver Highline Pro 3L Gore-Tex

    300.00 € 599.99 €

    Snowboardové nohavice GORE-TEX

    Snowboardové rukavice GORE-TEX

    Ďalšie články z kategórie Poradňa - snowboard

    Kalendár akcií

    Detailný kalendár »

    Prihlásiť sa

    Zabudli ste heslo?

    alebo

    Registrácia

    Jazyk