Test freestylovej mašiny Arbor Draft v Absolut Parku

Novinky

6. marca 2023 | 0 komentárov

Vašek Čajka z Freeride.cz si vzal do parády freestyle dosku Arbor Draft s viazaním Hemlock. Prehnal toto zábavné náčinie po railoch, kickeroch a ďalších prekážkach rakúskeho Absolut Parku a tu sú jeho dojmy.

Otestovať si nejaký snowboard Arbor som mal vysnívané už nejaký ten piatok a koncom januára som si to vďaka našej spolupráci so SNOWBOARD ZEZULA odškrtol v rakúskom „APéčku“ a Zillertale, kam som spoločne s Freeride.cz „kamíkom“ Štepánom Košíkom vyrazil.

Test freestylovej mašiny Arbor Draft v Absolut Parku

Absolut Park je jedno z najlepších miest v Európe, kde každoročne budujú skvelý snowpark plný poctivých railov, zábavných cornerov a naozaj príjemných kickerov. Jednoducho to najlepšie miesto, kam sa český rider môže vydať za poriadnym freestyle snowboardingom. Pre mňa to bola ešte ku všetkému tá najlepšia príležitosť otestovať skvelú freestylovú dosku Arbor Draft v kombinácii s farebne ladeným viazaním Arbor Hemlock boss dog.

    Arbor Draft Camber

    Arbor Draft Camber

    349.30 € 499.00 €

      Arbor Hemlock

      Arbor Hemlock

      188.30 € 269.00 €

        Arbor Hemlock

        Arbor Hemlock

        188.30 € 269.00 €

        Avšak prvé zoznámenie sme si dali ešte deň pred odchodom do AP v Zillertale, kde nám celý deň svietilo slniečko a dokonca sme si tam našli aj zábavný Fun Park s easy prekážkami na nejaké tie prvé triky.

        Test freestylovej mašiny Arbor Draft v Absolut Parku

        Ja osobne si v snowparku v poslednej dobe najviac užívam cruising a prežívanie každého triku, či už je to len obyčajné fifty alebo napríklad aj poctivá dvojka do nejakého toho pekného railu. V tomto presne sme si s Draftom sadli a stali sa z nás najlepší kamoši hneď pri prvom sklze. Nielenže som mohol dráždiť každý rail v parku s agresivitou neuspokojeného pubertiaka, ale zároveň vďaka Grip Techu prežíval každý carvinogvý oblúk medzi jednotlivými sekciami.

        Tu by som sa chcel na chvíľu pozastaviť, pretože ak ma niečo vážne zaujalo, tak to bola táto technológia zvlnenia hrán. Počul som o tom veľa, od negatívnych „hejtov“ so slovami, že to nefunguje a je to úplne zbytočné, až po pozitívami zaliate básničky plné lásky a zaľúbenia. Ja osobne som tomu veľmi neveril, ale ľudia... mením názor! Naozaj to funguje a v každom oblúku na zjazdovke som cítil toľko dôvery ako nikdy predtým! Jednoducho to zarežeš a drží to ako pribité.

        V kombinácii so System Camberom to bolo to najlepšie kombo plné popu a reaktivity! Neviem ako vy, ale pre mňa je ten Camber stále to najviac, čo na doske môžem mať. Ostatné typy prehnutia samozrejme tiež fungujú, ale pokiaľ človek vie, tak by som do ničoho iného nešiel. Camber totiž funguje všade na zjazdovke, v snowparku a v prachu tiež nesklame. Na takú tú jednu All-mountain dosku je to ideálka.

        Test freestylovej mašiny Arbor Draft v Absolut Parku

        Druhý deň už nás čakal spomínaný Absolut Park, kde som si s doskou dal tú pravú zoznamovačku. Snowpark bol aj napriek tohtoročnej nepriazni počasia fakt skvelý a plný tých najkreatívnejších prekážok. Jednou z nich bol aj tento „vlnka“ rail, ktorý sa rozhodne stal mojou najobľúbenejšou prekážkou celého snowparku. Vznikol v spolupráci s rakúskym snowboardistom Dominikom Wagnerom, ktorý doňho vložil svoju dušu a navrhol vážne príjemné zabradlie. Ja som si na ňom odškrtol aspoň fifťana a nose slide, ale pre odvážlivcov je tam stále veľa miesta na prejavenie skillu.

        Ďalším miestom, kde som sa na Drafte naozaj vybláznil, boli kickery. Na tých už som si nejaký ten rok poriadne nezalietal. Aj keď nie som žiadny letec, ale skôr taký orol Eddie na snowboarde, tak som sa na skokoch cítil naozaj komfortne. Snowboard síce na prvý pohľad vyzerá skôr ako voľba ortodoxného jibbera, lenže na tých skokoch dokáže potešiť úplne rovnako a ja som si na ňom užíval jednu trojičku za druhou v miestnej medium lajne.

        Test freestylovej mašiny Arbor Draft v Absolut Parku

        Snowboarding je hlavne o zábave, ale nemali by sme zabúdať ani na to najdôležitejšie, bez čoho si v snowparku určite nezajazdíme, a tým je životné prostredie. Arbor Snowboards sa oň naozaj starajú! Nielen, že vyrábajú svoje snowboardy 100 % zo solárnej energie, ale podieľajú sa aj na zalesňovacej aktivite v akáciových lesoch na Havaji, kde vracajú prírode to, čo si od nej berú.

        Test freestylovej mašiny Arbor Draft v Absolut Parku

        Čo ma na snowboarde Arbor Draft bavilo najviac

        • hravosť
        • agresivita v oblúkoch a pri odrazoch
        • pocit kontroly vďaka Grip Techu
        • Pop a reaktivita vďaka Camberu
        • skvelý dizajn ladiaci s viazaním
        • skvelé strapy na viazaní, ktoré dokonale obopnú topánku
        • Bow Strap, patentovaná technológia, vďaka ktorej je možné dať horný strap pri obúvaní bokom

        Test freestylovej mašiny Arbor Draft v Absolut Parku

        Vďaka za váš čas a bežte jazdiť, kým to ešte ide. Ak premýšľate nad nejakou novou doskou, tak by som sa Draftu určite nebál! Za mňa je to jedna z tých najlepších dosiek, ktoré som mohol otestovať a ešte ku všetkému je teraz za skvelú cenu!

        Kompletná snowboardová ponuka Arbor

        Ďalšie články z kategórie Novinky

        Kalendár akcií

        Detailný kalendár »

        Prihlásiť sa

        Zabudli ste heslo?

        alebo

        Registrácia

        Jazyk