×
Otváracia doba na Veľkú noc → Pi: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZATVORENÉ

Späť

Pádlo na paddleboard Aqua Marina Carbon Guide

Trojdielne karbónové pádlo k paddleboardu. Driek: priemer 28,7 mm (70 % karbón, 30 % sklené vlákno) List: 40×22 cm (60 % PP, 40 % sklené vlákno)… detailný popis

88.00 € Zľava -20 % 110.00 €

  • Doprava zadarmo!
  • Doručíme najneskôr vo štvrtok 4. 4.
ZEZULA club Staň sa členom ZEZULA Clubu a získaj mnoho výhod!

ZEZULA Club

ZEZULA club

ZEZULA Club je vernostný program pre zákazníkov obchodu SNOWBOARD ZEZULA. Každý zákazník, ktorý sa zaregistruje, sa stáva automaticky členom ZEZULA Clubu a môže nakupovať lacnejšie a využívať exkluzívne klubové výhody:

  • zľava až 20% na nezľavnený tovar v eshope i predajni
  • lacnejšia doprava
  • nižšia hranica dopravy zadarmo
  • prednostné vybavenie objednávky
  • akčné zľavy na už zlacnený tovar
  • zľava na požičovňu a servis v predajni SNOWBOARD ZEZULA

Pádlo Aqua Marina Carbon Guide

Trojdielne karbónové pádlo k paddleboardu.

  • Driek: priemer 28,7 mm (70 % karbón, 30 % sklené vlákno)
  • List: 40×22 cm (60 % PP, 40 % sklené vlákno)
  • Hruška: guma
  • Dĺžka: 180-220 cm
  • Hmotnosť: 950 g
Pádlo na paddleboard Aqua Marina Carbon Guide

Fenomén menom paddleboard

Paddleboard je naozaj šport pre všetkých. Pre mladých, celú rodinu, doplnkovou aktivitou pre športovcov, na rybník a jazero, more, aj rieku... V posledných rokoch sa paddleboard začal tešiť naozaj veľkej obľube naprieč všetkými generáciami a my vám povieme prečo!

Paddle je skvelý na šport i relaxáciu

Paddleboarding alebo SUP (Stand Up Paddle) vznikol na Havaji ako pomocný šport pre výuku surfingu. Aktuálne ide o najrýchlejšie sa rozvíjajúci boardový šport, a to vďaka hneď niekoľkým faktorom.

Najväčšia výhoda spočíva hlavne v možnostiach, ktoré paddleboarding ponúka. Nepotrebujete k nemu more, vietor ani iné, v našej geografickej polohe ťažko dostupné podmienky, ale postačí rybník či rieka, a úplne dokonalá zábava sa môže začať!

Nafukovací board zbalíte na chrbát

Veľkým plusom paddleboardingu je fakt, že ide o bezpečný šport. Nehrozia pri ňom vážne úrazy, ale u detí je samozrejmosťou záchranná vesta. Atraktivita športu spočíva tiež nesporne v tom, že ho zvládne dieťa i človek v dôchodcovskom veku. Dokonale si ho teda spoločne užijú celé rodiny. Paddleboarding naviac nie je nijako drahý, pre nedeľný rodinný výlet tak nemusíte siahať hlboko do vrecka. A pre vyskúšanie nie je ani nutné výbavu kupovať, paddleboardy sa dajú vypožičať vo väčšine rekreačných oblastí s vodnými plochami.

Kompletná zbalená sada váži cca 15 kg, zvládnete ju priniesť na chrbte!

Moderné výrobné postupy a nafukovacie technológie umožňujú cez tri metre dlhú dosku zbaliť aj s teleskopickým pádlom a pumpou do batohu, kompletné vybavenie si teda môžete priniesť doslova na chrbte.

Aký tvar dosky zvoliť?

Paddleboard ponúka širokú škálu disciplín: od rekreačného jazdenia na kľudných hladinách cez dlhšie túry, rýchlostné preteky, až po zjazďovanie morských vĺn. Tvary a veľkosti dosiek sa samozrejme líšia podľa disciplíny, rovnako ako je to trebárs pri snowboardingu, skateboardingu alebo surfingu.

Najrozšírenejším tvarom paddleboardov je allround. Ide o dosky určené pre rekreačné jazdenie. Sú dostatočne stabilné a ich dĺžka sa volí podľa váhy jazdca. Rozmery sa najčastejšie pohybujú medzi 300 až 330 cm do dĺžky, a 75 až 85 cm do šírky.

Najuniverzálnejším tvarom paddleboardov je tzv. „allround“.

Paddleboardy vhodné pre dlhšie vychádzky po kľudnej vode patria do kategórie touring. Tieto dosky sú dlhé a majú užšiu špičku, vďaka tomu lepšie držia smer a sú rýchlejšie.

Pokiaľ by ste chceli vyskúšať paddleboard v morských vlnách, zvoľte tvar wave. Vďaka väčšiemu prehnutiu týchto plavákov budete pri jazde obratnejší. Wave paddleboardy sa dajú v českých podmienkach použiť aj pre ľahších jazdcov, ženy alebo deti.

Zatiaľ okrajovou disciplínou, ktorá ale získava stále viac priaznivcov, je race paddleboarding. Dosky používajú výkonnostní športovci, vhodné sú aj pre kondičné jazdenie.

Výber padla

U teleskopických pádiel, skládajúcich sa buď z dvoch alebo troch dielov, sa dá nastaviť dĺžka, takže vám postačí jedno pádlo pre celú rodinu alebo partiu. Dĺžka pádla by mala byť zhruba o 10 až 20 cm dlhšia, než výška tvojej postavy. Dĺžka pádiel sa pohybuje v rozmedzí 170 až 220 cm. Pádla sa vyrábajú z čo najľahších a zároveň odolných materiálov: z hliníka, plastu, sklolaminátu a tie najlepšie pádla potom z karbónu. Pádlo nie je pozdĺžne úplne rovné, list pádla zviera s rukoväťou tupý uhol.

Pádlo by malo byť približne o 20 cm dlhšie než je výška postavy.

Nafúknutie paddleboardu

K nafúknutiu paddleboardu potrebuješ pumpu, ktorá je buď súčasťou kompletu „doska + pádlo + pumpa“, alebo ju je potrebné dokúpiť zvlášť. Každopádne celý tento set sa vojde do jednoduchého batohu, dodávaného spravidla s doskou.

Po rozbalení dosky nasadíme hadicu od pumpy k ventilu dosky. Ventil má poistku, takže vzduch z dosky po vybratí hadice neuniká.

Zhruba po troch až piatich minútach je hotovo; nafukovanie skutočne nezaberie veľa času a nemá nič spoločné so zdĺhavým nafukovaním vodných lehátok – tak, ako to niektorí poznáme z dovolenky v Chorvátsku.

Na spodnej časti je potrebné ešte pripevniť pomocou šrúbika stredovú plutvu; bez nej by doska nedržala smer.

Cennosti vozte vo vodotesnom vaku

Cennosti ako telefón, doklady alebo foťák sa odporúča uschovať do nepremokavého vaku. Tie sa dnes ponúkajú v rôznych objemoch, od malých päťlitrových až po šesťdesiatlitrové; Tie najväčšie sú určené skôr na dlhé túry a vojde sa do nich všetko kempovacie vybavenie.

Čo na seba?

No a hurá do vody! Na doske sa spravidla stojí naboso alebo v neoprénových topánkach, ktoré hrejú. Určite využijete slnečné okuliare, najlepšie opatrené polarizačnými sklami. Tieto modely si najlepšie poradia s ostrými odleskmi na hladine. Ako pokrývku hornej časti tela je najlepšie zvoliť rýchloschnúce lycrové tričká, často vybavené UV filtrom proti slnečnému žiareniu.

Lycrové tričko, šiltovka, okuliare proti slnku – nevyhnutné doplnky pre paddleboarding.

Najpohodlnejšie sa budete cítiť v plavkách alebo boardshortkách. Tie by mali byť čo možno najpružnejšie, „strečové“. Možno sa pri jazde na paddleboarde budete spočiatku cítiť neisto, ale vedzte, že po niekoľkých minútach získate istotu a šport si začnete užívať naplno. Vyskúšajte ho, je to SUPer!

Bezpečnost a výbava

Pri zjazďovaní riek a divokých vôd by ste nemali zabúdať na prilbu a vestu; pre deti a slabších plavcov by vesta mala byť úplnou samozrejmosťou na akejkoľvek vodnej ploche. Aby vám paddleboard v perejoch alebo silnom prúde neodplával, môžete použiť špeciálne SUP leashe.

Po prvýkrát je lepšie si vyskúšať stabilitu na tejto hračke v kľaku, nastupovať z plytčiny či móla a skúsiť trebárs najprv pádlovať rukami, potom vyskúšať pádlo a potom už si len stúpnuť a paddleboarding si zamilovať.

Vyfúknutie a zbalenie paddleboardu

Paddleboard vytiahnite z vody, položte hornú stranu dolu tak, aby doska neležala na plutvičke – tá by sa mohla totiž zdeformovať. Nechajte dosku obschnúť, zatiaľ sa môžete prezliecť do suchého. Na to skvele poslúži froté pončá – nepotrebujete totiž prezliekaciu kabínku, ani tretiu ruku pre pridržanie osušky okolo pásu!

Z paddleboardu najskôr odšrúbujeme stredovú plutvu.

Na bočnej plutve nasadíme nafukovacie „rukávčeky“ (nejde o klasické detské nafukovacie rukávčeky, ale vyzerajú veľmi podobne). Tie slúžia na to, aby sa plastové plutvičky ťarchou a teplom v zbalenom stave nepoškodili.

Pomocou rovnakého ventilu ako pre nafúknutie paddleboard aj vyfúkneme.

Vyfúknutý paddleboard potom balíme od päty k špičke.

Do obalu/batohu, ktorý býva spravidla súčasťou sady, zbalíte kompletne dosku, pádlo aj pumpu!

V našej ponuke nájdete paddleboardy od značiek F2 alebo Skiffo. Alebo sa rovno zastavte k nám na predajňu v Brne, radi vám s výberom pomôžeme!

Aqua Marina Carbon Guide

Pádlo na paddleboard Aqua Marina Carbon Guide

Výmena a vrátenie tovaru

Do 14 dní od doručenia môžeš tovar bez udania dôvodu vrátiť alebo vymeniť.

Ako postupovať pri výmene alebo vrátení tovaru

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk