Vans oslavuje 50 rokov!

Novinky

16. marca 2016 | 0 komentárov

Kto by nepoznal legendárnu značku Vans? "Vans Off The Wall" práve dnes oslavuje 50. výročie svojho pôsobenia na trhu a my jej týmto srdečne gratulujeme!

Presne pred 50. rokmi, teda 16. marca 1966 otvoril Paul Van Doren malú rodinnú továreň na výrobu obuvi v Aneheimu v Californii. V nasledujúcich 50. rokoch sa z teho značky stala svetoznáma legenda a jeden z vodcovských skateových brandov udávajúce trendy naprieč skateboardingom, umením, hudbou a street kultúrou. Respect!!!

Video k 50. výročiu značky

Na skateovom trhu vlastne omylom

Pôvodným zámerom nebolo vôbec sa sústrediť na skateové trh, ale vďaka kvalite tenisiek a svojej strategickej polohe na kalifornskom pobreží sa Vans rýchlo rozšíril medzi skateboardové kultúru. Vznikajú tak legendárne modely ERA - v spolupráci s menami skateové old school scény ako Stacey Peralta a Tony Alva, SLIP-ONS - na ktorých sa prvýkrát objavuje dnes už ikonický šachovnicový vzor, ​​topánky AUTHENTIC alebo SK8-Hi. Designy týchto topánok predbehli svoju dobu a s naozaj nepatrnými zmenami sa vyrába a predávajú po celom svete nielen naprieč skateboardingovej kultúrou dodnes.

Ikona akčných športov, umenie a hudobné scény

V súčasnosti Vans predáva svoje topánky, oblečenie a doplnky vo viac ako 75 krajinách sveta a vlastní viac ako 450 originálnych obchodov po celom svete. Vans patrí medzi najzásadnejšie action sportive a lifestylové značky. Veľmi významne podporuje nielen skateboardingovej kultúru, ale aj hudobné, umeleckú, streetovú scénu a veľa ďalších akčných športov. Organizuje jeden z najvýznamnejších surferských pretekov the Vans Triple Crown of Surfing®, the Vans U.S. Open of Surfing, Vans Pool Party, Vans Warped Tour... V Brooklyne a Londýne tiež už vyrástli 2 indoor skateparky a zároveň kluby House of Vans, vytvorené ako dejisko športu a hudobných a kultúrnych udalostí.

Prajeme úspechy aj do ďalších rokov!

    Vans Authentic

    Vans Authentic

    29.46 € 58.92 €

    Ďalšie články z kategórie Novinky

    Kalendár akcií

    Detailný kalendár »

    Prihlásiť sa

    Zabudli ste heslo?

    alebo

    Registrácia

    Jazyk