Burton - behind the scene

Novinky

16. januára 2017 | 0 komentárov

Nahliadnite do zákulisia jedného z najväčších leadrov na trhu sa snowboardy - rodinnej firme a zároveň svetovému výrobcovi - Burton snowboards!

Zrodené z vášne pre snowboarding

Cez 40 rokov existencie firmy a vývoja výrobných procesov hovorí samo za seba. Za zrodom stojí Jake Burton Carpenter. Značku založil v roku 1977 v Burlington vo Vermonte z čistej lásky pre tento šport a táto filozofia značky trvá dodnes. Inšpiroval ho Sherman Poppen, ktorý vyrobil prvé snowboard "snurfer" a Jake v garáži potom vyrobil svoj prvý Burton snowboard. Firma Burton nielenže vyrába špičkové snowboardové vybavenie, ale vďaka jej veľkej podpore sa snowboarding pomohol legimitizovat ako plnohodnotný šport.

Craig’s R&D factory

Je hlavné výrobné centrum Burton snowboards v Burlington vo Vermonte, kde dochádza k vývoju, testovaniu a výrobe. Craig Kelly bol významný snowboardista, štvornásobný svetový šampión, ktorý sa veľa zaslúžil o rozvoj snowboardingu ako športu a hlavne vďaka jeho inžinierskym shopností v spojení spolu s reálnymi skúsenosťami priniesol mnoho inovatívnych technológií do vývoja produktov. Craig zahynul v roku 2003 pod lavínou a Jake ponechal meno v názve továrne pre uchovanie jeho pamiatky. Továreň je schopná vyrobiť až 1000 snowboardov denne, ale zameriava sa skôr na dosky v malých sériách. V ostatných výrobniach po celom svete neustále prebieha globálne kontrolný audit, aby sa dodržiavali presne tie postupy, ktoré vyvinuli vývojári v Craig 's R&D factory.

Všetko čo sa vyrobí v Burton, začína na horách

Všetko vzniká na kresliacim doske spojením nápadov ľudí z tímu, riderov a inžinierov. Akonáhle sa vyrobí prototyp, okamžite sa s ním ide na sneh, testuje sa v praxi a ihneď upravuje a vylepšuje. Toto rýchle prepojenie výroby a testovania je jedno z tajomstiev úspechu kvality a špičkového vývoja produktov. Cieľom bolo, je a bude umožniť čo najlepšiu jazdu.

Chcete vidieť výrobu na vlastné oči?

V Craig 's R&D factory prebiehajú prehliadkovej tour pre verejnosť a medzi zvedavé návštevníkov so zaradili už také mená ako napr. Ziggy Marley a Wailers, umelec Jeff Koons, skupina Phosphorescent, guvernér Vermonte a mnoho profi riderov, ktoré nemožno spomenúť, pretože nepatrí do Burton teamu.

fotogalerie:

Life in Burton 

Burton podporuje svojich zamestnancov vo vášni pre snowboarding - celosezónne skipasy, jazdenie ráno pred prácou, voľné piatky v lete a iné benefity, aby si všetci užili šport, ktorý je inšpiruje a o ktorom to celé je.

Burton Ride Day

Každoročné jazda všetkých zamestnancov firmy Burton snowboards!

..and that is all about - enjoy the snowboarding!

Ďalšie články z kategórie Novinky

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk