×
Otváracia doba na Veľkú noc → Pi: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZATVORENÉ

Systémy rýchleho uťahovania snowboardových topánok

Poradňa - snowboard

2. októbra 2018 | 0 komentárov

Klasická situácia: mrzne až praská, vybrať ruky z rukavíc už samo o sebe je veľká námaha a ešte si so zmrznutými prstami šnurovať a uťahovať šnúrky na topánkach... to nechceš! Čo takto stlačiť čarovný gombík a jedným pohybom stiahnuť celú topánku? Joo! To chceš!

 

Hlavne rýchlo a pohodlne

Oproti klasickým šnúrkam majú systémy rýchleho uťahovania topánok predovšetkým výhody ako pohodlnosť, rýchlosť a prakticky nulová námaha pri uťahovaní topánky, ktorú ocenia predovšetkým dámy. Systémy nepovolia a sťahujú topánku rovnomerne. V našej ponuke nájdete viac takých systémov rýchleho uťahovania topánok, tak ich očekujte a vyberte si ten, ktorý by vám vyhovoval najviac!

1. BOA systém

Patrí k najrozšírenejším systémom uťahovania topánok v našich končinách a ode o vskutu veľmi pohodlnú a bezkonkurenčnú záležitosť.
Topánka sa uťahuje pomocou kovového lanka, ktoré sa navíja na disk, ktorým po smere hodinových ručičiek otáčate. Navíjanie ide ako po masle, topánku máte utiahnutú skôr, než poviete čučoriedkový koláč. Rovnaké je to s vyzúvaním - vysuniete koliesko, lanko sa samo zase pekne odvinie a vy si už len skočíte do tenisiek. Podrobnejší článok o BOA systéme môžete naštudovať tu

Boty s BOA systém

2. Speed ​​Zone Lacing System

Speed ​​Zone predstavuje ľahký a rýchly spôsob šnurovania. Je tak výkonný, že vám umožní lepší odraz a reakciu s menšou námahou. Je prakticky nezničiteľný a to je dôvod, prečo ho používajú napr. kaskadéri, hasiči alebo záchranári. Tento systém uťahovania využíva firma Burton.

 

Topánky so Speed ​​Zone Lacing System

3. TLS Twin Lacing System

Ide o dvojzónový rýchlouťahovací systém od značky Nitro. TLS používa tenké a superpevné šnúrky s jadrom z materiálu Dyneema a vysoko spoľahlivý, automatický blokovací mechanizmus.

Topánky s TLS Twin Lacing System

 

Ďalšie články z kategórie Poradňa - snowboard

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk