Rozhovor s Vojenem Smíškem z Horsefeathers

Trendy

20. novembra 2015 | 0 komentárov

Vojen Smíšek je už mnoho rokov súčasťou firmy Horsefeathers, kde prešiel od predaja k marketingu a dlhodobo sa stará o snowboardový team tejto značky. A ten posledný dobou dosť rastie. Robí toho ale oveľa viac!

Ahoj Vojen, keby si sa mal opísať v 5 slovách, aká by to bola?

Snowboarding / Cestovanie / Fotografie / Pivo / Lipno

Jedna zákerná hneď na začiatok. Pivo alebo snowboarding?

Pivo a snowboarding!

Poďme prvýkrát ku snowboardingu. Robíš u Horsefeathers snowboardového team managera. Ako si sa k tomu dostal a čo ťa na tom najviac láka?

K HF som sa dostal cez účasť na snowboardových kempoch vo francúzskom L2A s vtedajším hviezdnym tímom Honza Zajíc, Roman Dlauhý, Riči Skandera atď. V rovnakom roku, čo som sa presťahoval na vejšku do Plzne, som bol Ričimu pomáhať s Jib Masters v Čiernom Dole , kde som sa zoznámil s jedným z majiteľov Horsefeathers Hanušom Salza. Slovo dalo slovo a za pár týždňov už som makal v sklade. Nasledovali "lepší" brigády pri produkcii veľkých akcií, ako boli všetky ročníky plzenského City Jib a HF Pleasure Jam na Dachsteine. Asi som sa vtedy osvedčil, pretože v roku 2009 prišla ponuka nastúpiť na full time ako junior sales manager pre slovenský trh a robiť pravú ruku Michalovi Čejkovi. Dorábal som vtedy len pár predmetov v škole, tak som na túto výzvu kejvnul. V roku 2012 som navyše vyfasoval snowboard team, čo mi otvorilo nové obzory a prinieslo veľa zážitkov.

Aké je aktuálne zloženie Horsefeathers medzinárodného a českého tímu? A čo ťa na každom z jazdcov najviac baví?

Celý snowboardový team prekonal za poslednú dobu veľa zmien. Prišlo veľa nových mien a celá partia je dosť našliapaný. V českom resp. československom teamu sú ako shredeři, tak chlapci čo lietajú kikry. Vo slovenské sekcii dominujú Zolo Strcula a Julo Petrík, dve railové mašiny. Baví ma na nich, ako do toho šliapu. Proste Trebadrec! Českou partiu tento rok doplnila dvojka Honza Lohynský a Mára Ježek, ktorí sa radi preletia na kikrech. Najmladší člen party je samozrejme Láďa Hrstka. Ladis je lokál z mýho home rezortu na Lipne a do tímu som ho privedie pred tym, ako som sa stal jeho manažérom. Stretli sme sa vtedy na kopci, a keď som videl jeho board control, v tom veku, nebolo pochýb. V medzinárodnom tíme pôsobí už niekoľko rokov rakúska dvojka Michi Schatz a Steve Grumser. Sú to zástupcovia klasický Innsbrucku streetový školy, členovia Sane! crew. Pozrite sa napríklad na Michiho poslednej videopart a budete mať jasno. Potom je tu Tyler Chorlton, týpek, kterej ako prvý odišiel triple frontflip v backcountry. V súčasnosti žije v Andorre, kde jazdí svahy za svojím barákom a má neskutočný skills, čo sa týka pohybu vo voľným teréne. V máji sme privítali do tímu Eikiho Helgason. Čo na to povedať? Snáď len BOMBA! Ak neviete, pozrite sa na master bay tablete a predchádzajúce videa. Najčerstvejšie posilou sú Måns Hedberg a Antti Jussila, severský zabijaci. Måns metá triply ako na bežiacom páse a Antti brúsi streetový raily a natáča s Eeero Ettal. O těchhle dvoch ešte budeme počuť!

Čo máš na snowboardingu úplne najradšej?

Slobodu, ten pocit, kedy cítiš doska pod nohami a hlavne pohodu s kamošmi. To je na tom to najdôležitejšie!

Stále jazdíš dosť aktívne, aké triky by si ešte chcel zaradiť do svojho repertoáru?

Nie som žádnej atlét a jezdim dosť na pohodu. Baví ma poctivej oldschool, takže by som chcel konečne vypilovať stylovej tweeked do Perfekt, a až sa fakt hecnu, tak backflip;)

Ďalším tvojim veľkým koníčkom je pivo, samozrejme to Plzeňskej, skús nám povedať niečo, čo o ňom určite nevieme.

Tak jedna klasická, čo hovorím všetkým zahraničným návštevám u šiestej Plzničky. "Z tohto piva ešte nikdy nikoho nebolela hlava, maximálne sa mu plietli nohy!" Pri kvasnom procese Plzničky totiž vedľa etanolu nedochádza k tvorbe aromatických alkoholov, ktoré spôsobujú bolehlav. Poďte so mnou na desať "hladinek" a potom si to isté vyskúšajte s Budvarom ;)

Je Plzeň jediné pivo čo uznávaš alebo máš aj iné favoritov?

Veľa Čechov uznáva len český typ piva a nad zvyškom ohŕňa nos. Plznička je samozrejme moja srdcovka, ale zároveň som otvorený ochutnávaní rôznych svetových alternatív. Za roky jazdenie do Álp som si zamiloval "vajcon" (Weissbier) a každej, kto so mnou bol v Rakúsku, vie, že toto pivo si neodpustím. Inak ma baví rôzny druhy Ale, ktoré sa už objavuj aj v repertoári slovenských minipivovarov. Varí ho aj plzeňský Purkmistr, ktorý pre nás pripravuje Horsefeathers pivo.

Keby si mal nám brňákům poradiť, kam vyraziť v Brne na pivo, kam by to bolo? A v Plzni?

Nedávno v Brne otvorili Lokál U Caipla. Ak chcete Plzeň v top kondícii, tak choďte tam! V Plzni sú pre mňa dve zásadné piváreň. Restaurant U Mansfelda, kam berieme naše zahraničné návštevy (áno, bol tam aj Eiki Helgason) a Lokál Pod Divadlom. Oboje s fantasticky ošetrenou Plzňou. Na zdravie!

Či už ideš na pivo alebo vyrážaš na hory, aký je tvoj obľúbený produkt z aktuálnej Horsefeathers kolekcie?

Rozhodne bunda Tarot. Tento rok ma s ňou stretnete na svahoch, ale vzhľadom k svojmu parka strihu je to parádny štýlovka, s ktorou môžete vyraziť aj na pivo.

Vďaka za čas a uži parádne zimu a vidíme sa na svahu alebo na bare ;)

Vďaka za rozhovor a tešíme sa na stretnutie na kopci a potom u piva :)

Vojen odporúča:

Ďalšie články z kategórie Trendy

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk