Tipy na údržbu snowboardového vybavenia

Poradňa - snowboard

29. septembra 2018 | 0 komentárov

Ak chcete svoje snowboardové vybavenie udržať čo najdlhšie v čo najlepšom stave, je nevyhnutné o neho tiež správne starať. Prinášame teda niekoľko tipov, ako na to.

Pravidelné voskovanie a správny servis predĺži životnosť vášho snowboardu

Snowboard je nutné čas od času navoskovať, čo si môžete nechať zaistiť v servise, alebo sa do toho môžete tiež pustiť sami priamo z pohodlia domova - a to s pomocou špeciálnej žehličky a vosku.

Rovnako ako o sklznicu je potreba sa starať aj o hrany, ktoré sa časom jazdou otupí a je teda potrebné ichpribrúsiť. K tomu slúžia špeciálne brúsky. Ako si navoskovať dosku a nabrúsiť hrany sa dozviete v tomhle článku.

Na konci zimnej sezóny odporúčame dať snowboard do odborného servisu, kde zbrúsi plochu sklznice a vyhrotenie hrany. V našej brnenskej predajni tiež prijímame snowboardy na servis. Stačí k nám dosku priniesť a my sa vám o ňu postaráme!

Do jedného obalu snowboard, viazanie, topánky, helmu aj chrániče

Pre transport a uskladnenie snowboardu je treba si zaobstarať obal, do ktorého pohodlne uložíte nielen dosku s viazaním, ale aj boty, helmu alebo chrániče.

Aby ste zabránili odcudzeniu vášho snowboardu kým si dávate svařák na svahu v krčme, použite špeciálny zámok, ktorý sa hravo zmestí do vrecka.

Nohy v teple aj na svahu

Ako raz vyskúšate sušič topánok, už sa bez tejto vychytávky nezaobídete - nie je nad to, zaplout ráno do perfektne suchých a teplučkých topánok! V ponuke nájdete sušiče ako do normálnych zásuviek (220 V) tak aj s konektormi do auta (12 V).

Skvelý pomocník na svah je tiež skrutkovač na viazanie, ktorý sa vám môže okrem iného treba hodiť, keď stretnete nejakú peknú snowboardistku v ťažkostiach. Pozrite sa na inštruktážne video na tému nastavenie a montáž viazania.

Oblečenie ošetrujte pomocou špeciálnych prostriedkov

Aby aj váš outfit zostal čo najdlhšie krásny a funkčný, je potrebné sa starať io neho. Pre pranie používajte výhradně speciální prostriedky, ktoré sú šetrné k funkčným vlastnostiam materiálu a pre ochranu proti premočeniu a zašpineniu použite impregnáciu. V našej ponuke nájdete rôzne typy prípravkov - od impregnáciou na tkaniny, perové bundy, fleece, cez termoprádlo, funkčné materiály, až po topánky alebo stúpacie pásy..Podrobnější informácie si môžete preštudovať tu.

 

Ďalšie články z kategórie Poradňa - snowboard

Kalendár akcií

Detailný kalendár »

Prihlásiť sa

Zabudli ste heslo?

alebo

Registrácia

Jazyk